ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 30

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » PHP-Fusion v5.00-v6.01 Support » Instalacja
 Drukuj temat
Intro + php-fusion
mieczyslaw
Witam Wszystkich
Zainstalowalem juz w pelni php-fusion'a na moim serverze i wszystko dziala, no prawie, ale to pozniej.
Mianowice chodzi o to ze przygotowalem specjalne intro we fleshu na strone i dopiero po wcisnieciu przycisku przechodzi do strony, takie bylo zalozenie, jednak
w przypadku fusiona, mimo zostawionego na serverze pliki index.htm, wpisujac adres strony wchodze odrazu na nia, pominajac intro, czy ma ktos jakis pomysl zeby dalo sie najpierw odpalic intro ?
Druga sprawa dotyczy panelu: online user status, mimo ze kilka razy juz go dodawlem i usuwalem, nadal nie jest on widoczny na stronie, oczywiscie wlaczalem go w panelu admina.

Pozdrawiam.

Wścibski Gość
Dodany dnia 25.11.2024 00:40:24
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
jantom
Ustaw w PA-->ZS-->główne ustawienia jako stronę startową intro we flashu. Powinno wskoczyć i zadziałać jak trzeba.
Co do drugiego problemu, to podaj więcej szczegółów (na jakim serwerze masz stronę, podaj jej adres).

http://jantom.info
mieczyslaw
Dzieki za pomoc, pierwszy problem rozwiazany Grin dziala wszystko,
tylko ze, kiedy juz ustawie w intrze ze po nacisnieciu przycisku ma sie otwierac
http:// ****************.ovh.org/news.php
to na stronie nie otwieraja sie panele z powitaniem, oraz z ostatnimi tematami na forum, pojawiaja sie tylko newsy.
tzn wiem ze wpisuje news.php, ale poprzednio wchodzac na strone bezposrednio byly widoczne wszystkie panele, a teraz nie moge dodac adresu strony bo intro bedzie sie zapetlac Frown

Co do drugiego to strona jest na http://60free.ovh...
i teraz nie jestem w stanie sobie przypomniec, bo nie zwrocilem uwagi, czy od poczatki nie bylo tego panelu czy moze zniknol w miedzyczasie.

Pozdrawiam
Edytowane przez mieczyslaw dnia 14.03.2006 13:00:41

mieczyslaw
To zna ktos odpowiedz na moje pytanie ?
Ponawiam
Dlaczego po dodaniu w panelu admina, strony startowej jako animacji we flashu,
jaki plik zdefiniowac pod przyciskiem w animacji aby otwierala sie strona z panelem powitania, ostatnimi tematami na forum i newsami, tak jak to jest w index.php

Po ustawieniu pliki news.php, strona otwiera sie tylko z newsami Sad

Prosze o pomoc

mieczyslaw
Problem juz sam rozwiazalem, dorzucilem do servera plik index.html, w nim zaladowalem intro we flashu, w intrze pod guzikiem zdefiniowalem link do strony index.php.
Dziala bez problemu, mimo ze gdzies wyczytalem ze jezeli na serwerze bedzie tez plik index.html, moze sie to klucic z fusionem, u mnie nic takiego nie zanotowalem, wiec jak by ktos chcial zrobic tak jak ja to niech sprawdzic czy u niego ten patent tez dziala.
Edytowane przez mieczyslaw dnia 16.03.2006 19:39:11

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl