ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 7

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,397
Najnowszy użytkownik: Lyokoheros

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

khaman
08.04.2025 12:11:31
Happy Ramadan JazOOn Smile

JazOOn
06.04.2025 00:03:11
szczesliwego nowego roku

sferahost
28.02.2025 21:31:55
Tak, "zesrało" się kodowanie. Przyznaję, za dużo rzeczy na raz a do tego jeszcze przeziębienie.

panicze
28.02.2025 20:50:22
Ten serwer co reklamuję się na stronie, to jest dla mnie anty-reklamą Źle

Pieta
28.02.2025 19:07:47
Uuu. Coś się kodowanie strony wysypało Sad

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
uMonitor.eu - monitorowanie dostępności stron www, projekt "po godzinach"
m_i_n
Cześć,

Moja ostatnia przygoda z PHP-Fusion miała miejsca blisko 20 lat temu, swego czasu tworzyłem nawet taki moduł jak "Master Download Panel", od tamtej pory mój kierunek technologiczny zmienił się o dobre 179 stopni Wink

I tym sposobem, wracam tutaj do Was ze swoim najnowszym projektem, tworzonym z pasji, po godzinach od normalnej pracy, po weekendach, po kątach Wink
Tym sposobem powstał uMonitor.eu - proste narzędzie do monitorowania dostępności stron i serwerów, a co za tym idzie powiadamiania o wszelakich awariach i anomaliach.

To dopiero początek, raptem chwila po oficjalnym starcie, jeszcze zapewne dużo mu brakuje do konkurencji, także praca cały czas wre.
Na chwilę obecną monitoruje strony Wink, krzyczy kiedy coś nie działa, pokazuje wykresy, logi, robi screenshoty. W odróżnieniu od innych rozwiązań, nie wymaga subskrypcji na zasadzie "płać czy korzystasz czy nie" - wszystko rozliczane jest co do joty wg. wykorzystania usługi. Jest też wariant całkowicie darmowy Smile. Osobiście mega mnie w dzisiejszych czasach irytuje to płacenie za wszystko w pakietach, potrzebuję czegoś 3, ale min. to 10. Mam już te 10, chcesz dodać 11, to cyk kolejne to 25 - to akurat z życia wzięte z pracy, usługa do backupu. Stąd był to jeden z głównych celów, złamanie tego trendu.

Będę wdzięczny za jakikolwiek feedback, ale też i polecam po prostu jako użyteczne narzędzie - zwłaszcza że jesteśmy w tematach webmasterskich, a nikt nie lubi dowiadywać się że coś nie działa od osób trzecich Smile
m_i_n dodał/a następującą grafikę:
screenshot-20250224204336.png

http://www.bbproject.net
Wścibski Gość
Dodany dnia 27.04.2025 01:36:36
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl