Zobacz temat
Użytkownicy/Ekipa status off/online (Users Team Online Panel)
|
|
bogdan |
Dodany dnia 26.07.2012 19:32:38
|
![]() Ekspert ![]() Postów: 2451 Pomógł: 164 ![]() Data rejestracji: 21.07.2009 12:55 |
Siemanko. ![]() Tym razem moja "męczarnia". Czytałem gdzieś, kiedyś, że ktoś chciał status ekipy. Postanowiłem spróbować zmodyfikować "online_users_panel", korzystając ze skryptu panelu "crew_status_panel" Smokeman'a. Coś mi z tego wyszło, w dzienniku w końcowej wersji nie widziałem błędów. ![]() Pozwoliłem sobie na nadanie nazwy temu panelowi. ![]() Trochę przerobiłem, trochę podkoloryzowałem... ![]() Nazwa: Users Team Online Panel Wersja: 1.00 Autor: Digitanium Użyto skryptu: Smokeman Modyfikacja: bogdan - lajkonik Strona/wsparcie: Polski Oficjalny Support PHP-Fusion Kompatybilność PHP-Fusion: v7.01.xx, v7.02.xx Licencja: GNU Affero GPL v3. Opis: Modyfikacja panelu "online_users_panel". Do standardowych funkcji: Goście/Użytkownicy online, najnowszy Użytkownik, dołączyłem "Status Ekipy". Pokazuje status off/online Głównego Admina/ów, Adminów, Moderatorów. Wygląd: ![]() Instalacja: Wrzuć wszystkie pliki i foldery do odpowiednich katalogów na swoim serwerze. Przejdź do PA -> zarządzanie stroną -> panele -> dodaj panel, wybierz z rozwijanej listy "users_team_online_panel", ustaw jako boczny,zapisz i włącz. Dodane polskie pliki językowe w obu kodowaniach, plik ReadMe_pl, screen. Dodane do MODs.
bogdan dodał/a następującą plik:
Edytowane przez bogdan dnia 23.09.2012 17:48:58 Nie szukaj Szczęścia, lecz dawaj Je innym, a wtedy samo do Ciebie przyjdzie.
Nie ma mnie na GG. ![]() |
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 29.04.2025 02:15:48
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
![]() |
IP: localhost | |
bartek124 |
Dodany dnia 26.07.2012 22:47:46
|
![]() Weteran ![]() Postów: 3264 Pomógł: 236 ![]() Data rejestracji: 26.05.2007 12:25 |
Ten panel zawsze denerwował mnie ilością zapytań które sobie wykorzystuje, a Ty jeszcze dołożyłeś! ![]() Ogólnie spoko, ale kilka uwag: - dobrze by było, gdyby członkowie ekipy się nie powtarzali. Tzn jeśli bogdan jest w SuperAdminach, to w moderatorach nie ma sensu go wyświetlać ponownie, prawda? - NIGDY nie zostawiaj na końcu pliku pustej linii (chodzi mi o plik users_team_online_panel.php)! Ba, najlepiej gdyby w ogóle znacznik ?> nie był wykorzystywany. Przez takie coś ludzie często płaczą nad błędem "Headers already sent by...", a zlokalizować go jest stosunkowo ciężko. Poza tym, dobra robota ![]() |
|
|
bogdan |
Dodany dnia 27.07.2012 08:40:11
|
![]() Ekspert ![]() Postów: 2451 Pomógł: 164 ![]() Data rejestracji: 21.07.2009 12:55 |
Newton "zaskoczył" jak dostał jabłkiem, może ze mnie też coś będzie. ![]() A poważenie - to taka opinia - szczególnie pierwsze zdanie mobilizuje do dalszej nauki, bo wiadomo, że można poprawić na lepsze, tylko trzeba poszukać. Dzięki Bartek, takie opinie budują. ![]() Paczkę poprawiłem, zlikwidowałem pustą linię. Powtarzanie się członków ekipy też mnie kuło w oczy, ale byłem taki uhahany, że zniknęły błędy, więc postanowiłem to zostawić do poprawki w następnej wersji, o ile mi się uda. ![]() Nie szukaj Szczęścia, lecz dawaj Je innym, a wtedy samo do Ciebie przyjdzie.
Nie ma mnie na GG. ![]() |
|
Przejdź do forum: |