Zobacz temat
Konstrukcja switch z pliku page1.php w połączeniu test_admin_panel.php
|
|
Adam Stalica |
Dodany dnia 11.05.2011 22:21:22
|
![]() Początkujący ![]() Postów: 213 Pomógł: 13 ![]() Data rejestracji: 05.08.2010 17:24 |
Witam, dziś zwracam się do Was o pomoc z pewnym problemem, a mianowicie piszę pewną wtyczkę i w pliku test_panel_admin.php mam <To jest okrojony kod>: W pliku page1.php mam: Problem polega na tym, że jeśli kliknę na przycisk <<Dodaj>> w tabeli to pojawia mi się biała strona z tym co znajduję się w pliku page1.php wraz z konstrukcją switch i <<case 'add':>>, a to co zawiera plik test_panel_admin.php znika ;/ Proszę o pomoc, jak mam rozwiązać problem, aby gdy kliknę w przycisk <<Dodaj>> wszystko co znajduje się w <<case 'add':>> wyświetliło się i został przy tym cały wygląd strony ;) Jeszcze dodam, że próbowałem robić, tak że to co jest w <<case 'add':>> wyświetlało mi się w okienku popup - jest to jakieś rozwiązanie, ale niezbyt fajnie to wyglądało... W razie niejasności lub potrzeby jakiejś dodatkowej informacji proszę pytać ;) Z góry dziękuję nawet za najmniejszą pomoc, podpowiedź ;) P.S. Kompletnie nie wiem jak mam nazwać ten temat więc w razie błędnego tematu proszę o poprawienie go ;) Pozdrawiam Adam Edytowane przez Adam Stalica dnia 12.05.2011 20:16:58 Witam
![]() |
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 29.04.2025 06:01:28
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
![]() |
IP: localhost | |
piterus |
Dodany dnia 11.05.2011 22:54:02
|
![]() Bywalec ![]() Postów: 490 Pomógł: 33 ![]() Data rejestracji: 19.12.2005 09:29 |
Eee... Jeżeli dobrze zrozumiałem, to masz jakiś infusion, który w PA ma kilka podstron złożonych z plików page1.php i tak dalej? Hmmm... Kody, które podałeś trochę przypominają mi strukturę Sun Time Panel. Ściągnij sobie ten infusion i przeanalizuj jego kod części administracyjnej. Tam jest rozwiązanie którego poszukujesz ![]() PS. Tego przykładu z deskami kompletnie nie zrozumiałem. Edytowane przez piterus dnia 11.05.2011 22:54:39 ![]() |
|
|
Adam Stalica |
Dodany dnia 12.05.2011 16:56:29
|
![]() Początkujący ![]() Postów: 213 Pomógł: 13 ![]() Data rejestracji: 05.08.2010 17:24 |
@piterus dziękuję za zainteresowanie moim problemem ![]() Kod do test_panel_admin.php jest w większości użyty z Sun Time Panel, ale w tamtej wtyczce nie ma użytej w żadnej podstronie konstrukcji switch... A żeby lepiej zrozumieć problem stworzyłem taką testową wtyczkę, żeby zobrazować lepiej o co mi chodzi. Wtyczka dostępna na stronie. Dane do logowania: Login: test Hasło: wtyczki Chodzi o wtyczkę test, którą umieszczam również w załączniku żeby można było zajrzeć w kod ![]() Zobacz o co mi chodzi z tym problemem wchodzą w PA -> Wtyczki -> Test i w tabeli kliknij Dodaj wtedy zrozumiesz o jaki problem mi chodzi ![]()
Adam Stalica dodał/a następującą plik:
Edytowane przez Adam Stalica dnia 12.05.2011 17:13:06 Witam
![]() |
|
|
piterus |
Dodany dnia 12.05.2011 18:57:52
|
![]() Bywalec ![]() Postów: 490 Pomógł: 33 ![]() Data rejestracji: 19.12.2005 09:29 |
Chyba załapałem o co chodziło w tym przykładzie z deskami. ;) Błąd tkwi w odwołaniach... Źle obrane założenia przenoszenia swoje robi. Po kilkuleciu linku "Dodaj", skrypt przenosił do pliku page1.php zamiast test_panel_admin.php z dołączonym plikiem page1.php i dlatego brakowało otoczenia zawartości strony. Poniżej masz przerobiony prze zemnie plik page1.php. Być może da się to ładniej rozwiązać, ale ja nie mam pomysłu. ![]() PS. Widzę, że plik page1.php na stronie testowej i załączony na forum trochę się różnią budową tabelek ;) Edytowane przez piterus dnia 12.05.2011 18:58:22 ![]() |
|
|
Adam Stalica |
Dodany dnia 12.05.2011 20:15:24
|
@piterus bardzo dziękuję za pomoc ;) Wszystko działa tak jak powinno ;) Oczywiście daję zasłużone pomógł ;) Pozdrawiam i jeszcze raz Ci dziękuję ;) Wiadomość doklejona: Witam ponownie :) Niestety napotkałem na kolejny problem i potrzebuję pomocy, a mianowicie podczas wykorzystanie sposobu @piterus podczas wstawienia w case zapytania do bazy wyskakuje taki oto błąd :( Problem można zobaczyć na stronie http://testphp-fu... wchodząc w PA -> Wtyczki -> Test i dając usuń przy dowolnej nazwie... Dodawanie chodzi be problemu gorzej jest z usuwaniem... < Login: test Hasło: wtyczki > Plik Page1.php Pozdrawiam i proszę o pomoc... Edytowane przez Adam Stalica dnia 15.05.2011 15:19:04 Witam
![]() |
|
|
piterus |
Dodany dnia 16.05.2011 21:44:20
|
Dałeś niezłą zagwozdkę. Kilka długich minut bacznie się przyglądałem zapytaniom do bazy danych i nie widziałem potencjalnego błędu. W końcu przed poniższym fragmentem![]() ![]() i wyświetliło mi się coś takiego: a pod spodem Twój błąd. Co jest problemem? Brak przekazanej zmiennej $news_id do tej części skryptu: Zamień ten kod: ![]() ![]() ![]() |
|
|
Adam Stalica |
Dodany dnia 16.05.2011 21:56:32
|
Dziękuję Ci bardzo za pomoc ![]() ![]() Dziękuję ![]() Witam
![]() |
|
Przejdź do forum: |