ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 25

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » PHP-Fusion v5.00-v6.01 Support » Błędy i korekty
 Drukuj temat
Rangi
kammil999
Jak sie tutaj ustawia rangi?No zeby była redakcja...A nie administratorzy chodzi mi o to zeby w liscie urzytkowników było tak
Administrator Serwisu
Administrator
Redakcja
Członek
Da sie tak zrobić?
Oczywiscie zeby redaktorzy mieli mozliwasc pisania newsów z góry dziękuje za odpowiedz będze bardzo zobowiązany!

Wścibski Gość
Dodany dnia 25.11.2024 04:32:37
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Shaolin
Nie wiem, czy Administrator Serwisu różni się od Administratora, ale to nic Wink.

Nie napisałeś, której wersji PHP-Fusion używasz, ale jeśli jest to v. 5, to wygląda to tak:
Członek - zwykły użytkownik, nie ma prawie żadnych praw Wink
Moderator - administrator forum, ale nie ma dostępu do innych opcji.
Administrator - ma dostęp do niektórych opcji Panelu Admina
Super Admin - ma dostęp do wszystkiego Smile.

No więc, jeśli redaktorzy mieliby zajmować się forum, to byłaby to kwestia zmienienia nazw poszczególnych rang w global.php - Super Admin na Administratora Serwisu, Administrator na Administratora Wink, Moderator na Redaktora. Tylko że moderator ma dodawać newsy, a (chyba) moderzy nie mają takiej możliwości, więc musiałbyś trochę pozmieniać w kodzie...
working

SebaZ
zainstaluj sobie php-fusion 5.01 i w panelu admina ustawiasz
Zadawanie pytań na forum to nie jest prawo, to jest przywilej, którego każdy może być pozbawiony jeżeli nie będzie umiał z niego korzystać. Nie wymagaj więc natychmiastowej odpowiedzi.

kammil999
mam 5.01 i gdzie mam to ustawic w panelu?

SebaZ
poszukać nie łaska??
Co za problem wejsc nawet w każda opcję w panelu admina?? żeby znaleźć..
Musisz dodać grupe a jej uprawnienia
Zadawanie pytań na forum to nie jest prawo, to jest przywilej, którego każdy może być pozbawiony jeżeli nie będzie umiał z niego korzystać. Nie wymagaj więc natychmiastowej odpowiedzi.

york
Dołącze się do tematu. Moje pytanie brzmi, czy istnieje możliwość nadania rangi "Administrator Serwisu" dwóm lub większej liczbie osobom(wiem, że jeżeli chodzi o poziom uprawnień to zwykły administrator i administrator serwisu się raczej prawie niczym nie różnią).

żeby znaleźć..
Musisz dodać grupe a jej uprawnienia

z tego co widzę, nie ma takiej opcji.

SebaZ
to się tyczy php-fusion 5.01

york
no ja nie wątpie, mam takową wersje ale nic takiego nie ma....przynajmniej w panelu admina.

bananmmz
no wlasnie tez mam pytankoSmile bo moze jestem totalnym debilem i mam jakas straszna wade wzroku, ale czy oprocz okreslania dostepu do forum mozna ustawiac jeszcze jakies inne opcje dla grup??
Get Rich Or Die Tryin'

www.pieknasite.com
SebaZ
tak. Prawie do każdego elementu. A w tworzonej juz wersji 5.02 będzie do każdego

york
a ja mam jeszcze jedno pytanie, co należy zrobić aby dany użytkownik miał jakiś tam kolorek?

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl