Zobacz temat
pogoda - jeszcze raz
|
|
nisi |
Dodany dnia 05.12.2006 15:40:14
|
Przedszkolak Postów: 16 Ostrzeżeń: 2 Data rejestracji: 02.12.2006 16:16 |
witam nie wiem ilu z Was uzywa lub zna program samurize, nie wiem tez ale pewnie nie jeden spotkal sie z ladnym wyswietlaniem funkcji pogodowych na belkach gornych stron www nie jestem sam w satnie stworzyc panelu do php-fusion, takze nie jestem wstanie stworzyc kawalka kodu wspolpracujacego wycinek screna z mojego samurize ... wycinek screna z www z pierwszego mozna zrobic naprawde fajny panelik z drugiego zintegrowac i postawic np obok zegara i daty badz z lewej strony tej belki oczywiscie w obu przypadkach kod musialby miec mozliwosc wskazania bliskiego nam miasta z ktorego pobierze dane i odpowiednie ikonki oczywiscie moglo by byc wiecej danych, np wschod/zachod slonca na dany dzien, wilgotnosc itd czy ma ktos ochote nad tym popracowac ? moze w obu wersjach ? fajnie by bylo, poniewaz wyswietlanie mapek jest juz troche oklepane pozdrawiam Edytowane przez nisi dnia 05.12.2006 15:49:41 |
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 25.11.2024 01:35:05
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost | |
Goorsky |
Dodany dnia 05.12.2006 15:43:43
|
Przedszkolak Postów: 21 Data rejestracji: 09.11.2006 13:58 |
ja nie znam tego programu. Mozna cos blizej ? I skad ma pobierac skrypt te dane... to XMLem sie odzyskuje czy jak ?? |
|
|
wlodekp |
Dodany dnia 05.12.2006 16:01:19
|
Weteran Postów: 3101 Pomógł: 29 Data rejestracji: 21.05.2005 22:27 |
Pokaż kod to możemy wtedy dopiero coś powiedzieć. Pobieranie pogody jeśli tylko jest udostępniona-to żaden problem, i wstawienie jej gdzie się chce i jak również. Przykład masz na mojej stronie, gdzie tnę stronę z pogodą onetu i wybieram co chce i wstawiam jak chcę. A przykład mapki miasta również masz autorstwa naszego kolegi pogoda img. W takiej postaci jak do tej pory to przedstawiłeś-to wole pobrać z Groinicz. |
|
|
nisi |
Dodany dnia 05.12.2006 16:31:30
|
Przedszkolak Postów: 16 Ostrzeżeń: 2 Data rejestracji: 02.12.2006 16:16 |
Goorsky napisał/a: ja nie znam tego programu. Mozna cos blizej ? I skad ma pobierac skrypt te dane... to XMLem sie odzyskuje czy jak ?? cos blizej - http://www.samuri... niesamowity program, przeznaczenie - wszechtronne dane wyswietlane na pulpiecie, z mozliwosci blokady (dane sa, same sie aktualisuja, klikamy przez dane) mozliwosci potezne, od wszelkich danych na temat naszego komputere, sytemu, procesow do danych z sieci, typu newsy, kontrola maili pogoda, i masa innych wiele skryptow pod samurize pisanych jest w VBS kozysta wlasnie z XML ten od pogody niestety napisany jest inaczej *.dll na stronie ktora podalem w downloadzie jest ten skrypt pogodowy, tez ma potezne mozliwosci caly projekt samurize jest darmowy, macie chec polecam sie pobawic i sluze pomoca bo sam bawie sie nim kilka lat, dla zachety plecam poogladac gotowe ini i screny wlodekp napisał/a: Pokaż kod to możemy wtedy dopiero coś powiedzieć. Pobieranie pogody jeśli tylko jest udostępniona-to żaden problem, i wstawienie jej gdzie się chce i jak również wiem ze nie jest to wielkim problemem, jednak wymaga wiedzy i zabawy no i czasu, przepraszam za szczerosc ale tego ostatniego najbardziej mi brakuje, nieraz lepiej zapytac, moze ktos ma lub szybko potrafi cos takiego zdzialac umowie kod z onetu, umowienie niech wyswietla w linii: dane na dzis, umownie ikonka pogodowa - temperatura - cisneinie (moze ikona strzalek gora/dol) - wschod slonca (ikonka) - zachod (ikonka) ikonki ladniejsze sa na wp :) a moze da sie wsadzic jakies animowane ikonki, np deszczowe ? a moze taki gorny panelik http://pogoda.wp....caid=12ce1 z desingiem theme fusiona ? jak w linie to gdzie go umiescic by wyswietlal sie za zegarkiem lub na tej samej belce z lewej co do paneliku na wzor samurize zupelnie juz nie mam wiedzy jak to zrobic, jednak przyznajcie ze warto pomyslec bo jest efektowny juz troszeczke poszukalem nie ja to pisalem, wyszykalem w sieci, troche juz przerobilem (pousuwalem niepotrzebne) - czy ma ktos chec dalej nad tym popracowac ? jesli nie czy ktos pomoze, by ten php ktory tu zalacze pobieral jeszcze np ikonke wiatrowa, slownie kierunek wiatru, faze ksiezyca wraz z ikonka i na koniec powiedzial w ktorym miejsci i pliku wkleic by wspogralo i wyswietlalo w php-fusion na belce gdzie data i czas dane z linka http://pogoda.wp....87,mi.html co do paneliku na wzor samurize zupelnie juz nie mam wiedzy jak to zrobic, jednak przyznajcie ze warto pomyslec bo jest efektowny dziekuje za zainteresowanie, pozdrawiam Edytowane przez nisi dnia 05.12.2006 19:31:50 |
|
|
qwertyuiop |
Dodany dnia 06.12.2006 09:44:03
|
Początkujący Postów: 120 Data rejestracji: 24.08.2006 20:15 |
tez byłbym takim panelem zainteresowany... jakby komus sie udało z gory thx ... ps. nisi ta mapka jest genialna ! |
|
Przejdź do forum: |