ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 13

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » PHP-Fusion v5.00-v6.01 Support » Modyfikacje skryptów
 Drukuj temat
Wszystkie dane użytkownika pod panelem logowania w cz. środkowej
czarkowsky
Aby przenieść panel logowania do części środkowej stworzyłem dodatkową stronę informacyjną i tam przekopiowałem zawartość pliku user_info_panel (temat wielokrotnie poruszany na forum). Ok, działa! Teraz jednak próbuję, aby po kliknięciu na "Edytuj profil" lub "Prywatne wiadomości" zawartość tych paneli otwierała się pod panelem logowania. Wydawało mi się to proste, ale tylko mi się wydawało;). Próbowałem pod panelem logowania umieścić odpowiednią(?) zawartość messages.php ale bez oczekiwanego efektu:( Co wy na to?

www.miserere.pl
Wścibski Gość
Dodany dnia 25.11.2024 21:34:21
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Tabela panels=wiersz user_nfo_ panel-kolumna side_panel = 2.
albo może?
wlodekp dodał/a następującą plik:
6_01_admin_panel.zip [10.06kB / 244 Pobrane]

Edytowane przez wlodekp dnia 30.11.2006 20:07:50

wlodekp.europa.pl
czarkowsky
Ja mam 188 cm wzrostu, ale i tak wlodekp jest wielki!!! Wink
Rzeczywiście po zmianie wartości panel_side na '2' panel logowania jest w części środkowej strony. Dzięki, to bardzo cenna informacja - także na przyszłość!
Ale chyba trochę nie jasno sprecyzowałem swoją zachciankęSad ,bo ja chciałbym mieć panel logowania na osobnej(tzn. dodatkowej) stronie w części środkowej, a link do niej umieszczę w nawigacji. I chciałbym, aby - po zalogowaniu - wszystko co dotyczy danego użytkownika(czyli: jego wiadomości - messages.php, możliwość edytowania profilu - edit_profile.php i ew. inne dane) otwierało się pod panelem logowania.
Dołączam screena jak by to miało wyglądać.
http://www.fotosi...41e72.html
Edytowane przez czarkowsky dnia 01.12.2006 17:58:30

www.miserere.pl
Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Nie wiem czy osiągnięcie pełnej satysfakcji nie zakończy się napisanie nowego panela użytkownika.
Zobacz jednak może:
stwórz drugi panel użytkownika wstawiając do infusions user_info_panel1-katalog, user_info_panel1.php-plik: klony podstawowego ze zmienioną nazwą. PA dodaj nowy panel widoczność góra i widoczny na wszystkich stronach- i np. prywatne wiadomości będą otwierały się pod nim jak na obrazku. Nie jest to do końca pełne rozwiązanie(satysfakcja)-ale zobacz.
Ten drugi panel tylko do testów-zobaczenia zachowując normalny-gdzie w obu masz dostę do włącz wyłącz edycja-usuń(ostrożnie z podstawowym)-jeśli nie zadowoli.
Edytowane przez wlodekp dnia 01.12.2006 01:24:56

wlodekp.europa.pl
czarkowsky
Dzięki włodekp, ale przeceniesz moje obecne umiejętności. Napisać nowy panel - no przynajmniej nie w tej chwili - to byłoby najlepsze rozwiązanie dla mojego zamysłu, bo panel logowania chcę mieć tylko wtedy, kiedy ja, lub użytkownik będzie chciał z niego skorzystać. Dlatego póki co muszę zadowolić się linkiem w nawigacji do przekopiowanej zawartości user_info_panel na dodatkową stronę przy wyłączonym tradycyjnie widocznym panelu logowania. Twoje rozwiązanie zapamiętuję jako pożyteczną lekcję na przyszłość i czekam... może jakaś mądra głowa napisze taki panelik. Pozdrawiam!!!
Edytowane przez czarkowsky dnia 01.12.2006 19:05:20

www.miserere.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl