ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 38

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » PHP-Fusion v5.00-v6.01 Support » Błędy i korekty
 Drukuj temat
Zmiana adresu MySQL w subdomenie(config.php)
Marcinm
Witam
Szukałem rozwiązania mojego problemu ale niestety nie znalazłem.
Na moim serwerze został zmieniony adres bazy MySQL. W szukajce znalazłem ze trzeba zmienić adres w pliku config.php. Nie mam takie pliku na serwerze, zmieniłem dane w pliku fusion_config.php i pomogło.
Problem polega na tym ze mam też subdomenę, w folderze tej subdomeny mam plik config.php. Ale jest pusty nie ma w nim nic, zmiana adresu bazy w fusion-config.php tej subdomeny nie pomaga.
Proszę o wyrozumiałość i pomoc.

Wścibski Gość
Dodany dnia 25.11.2024 03:13:48
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Fusion_config .php występował do wersji 5.1 Fusion. Wszystkie wersje powyżej posiadają już w swoim katalogu głównym plik config.php. Nie podajesz żadnych konkretnych danych-choćby adresu strony głównej i subdomeny co czyni bardzo trudnym pomoc i wyrokowanie np. czy subdomena korzysta z tej samej bazy ale innych tabel?

wlodekp.europa.pl
Marcinm
Witam ponownie
Adres domeny głównej www.mm.cxc.pl .
Adres subdomeny www.agata.mm.cxc.pl .

Zarówno pierwsza jak i druga strona subdomena używa fusion serii 5 i w subdomenie także obowiązuję plik do połączenia z bazą o nazwie fusion_config.php a nie config.php. Więc skopiuj ten plik z pierwszej strony na drugą i uzupełnij odpowiednimi danymi, prawdopodobnie druga inna baza, użytkownik, hasło(albo tylko prefix-bazy_)bo pewnie serwer sql ten sam i powinno być OK.
Edytowane przez wlodekp dnia 21.11.2006 16:45:39

wlodekp.europa.pl
Marcinm
Tak właśnie zrobiłem zmieniłem na nowy adres bazy MySQL w pliku subdomeny fusion_config.php. Nazwa użytkownika, nazwa bazy i hasło zostało bez z zmian tak jak wcześniej. W CPanelu też niby wszystko ok. Baza do mojej subdomeny jest, sprawdziłem ją CHECK i REPAIR i wszystko OK.
W CPanelu mam dwa adresy Access Hosts, nie wiem ale chyba tego wcześniej nie było.
Nie mam pojęcia co dalej, bardzo zależy mi na tej stronie.
Proszę o pomoc i dalsze rady.

Dobra przy takich zmianach dostaje się email od admina serwera z nowymi ustawienia do bazy. Prorokować jest trudno nie wiem czy te bazy są na dwóch różnych serwerach-stąd dwa adresy IP. Ale to i tak nie ma znaczenia bo ważne jest wydelegowanie domeny subdomeny w dns obsługującym je. Zadaj konkretne pytanie adminowi co do nazw hostów obsługujących poszczególne domeny i subdomeny bo może są różne-a któryś pozostał localhostem?
Moje narzędzia pokazują różne serwery dns dla tych stron.???

wlodekp.europa.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl