ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 11

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » PHP-Fusion v5.00-v6.01 Support » Modyfikacje skryptów
 Drukuj temat
Dodatkowe panele nawigacyjne - coś więcej!
czarkowsky
Zdaję sobie sprawę, że poruszam temat wielokrotnie wałkowany, ale ponieważ ugrzązłem już na początku i dalej ani rusz szukam pomocy na forum. Wybrałem najczęściej wskazywaną drogę na forum:
Klonujesz moduł, potem podmieniasz nazwy tabel bazy danych w plikach - nic trudnego.

czyli np tutaj:http://php-fusion...post_10743
Nic trudnego - szczególnie kojące ból, kiedy po raz n-ty Ci nie wychodzi...(sami rozumiecie sytuację!).
Myślałem, że skoro korzystam z new_navigation_panel, to (analogicznie do cytowanego przykładu z weblinks) eksportuję strukturę tabeli new_navigation_panel? Ale New_navigation_panel znalazłem tylko w tabeli fusion panels. I zaczynają się schody? Próbowałem na przykładzie z weblinks, jednak wielość opcji przy eksportowaniu struktury tabeli nie mówiąc o dalszych zabiegach (edycja kodu, wklejanie do okienka zapytania, zmiana nazw tabeli i dodawanie wpisów do DB itd...) wymagają dodatkowego (czyt. bardziej szczegółowego) wyjaśnienia. Bo to co dla jednych oczywiste, dla innych jest niezrozumiałe.

Zdaję sobie sprawę, że problem leży po stronie tych, którzy z bazami danych nie mieli za dużo do czynienia. Może jednak ktoś chce mi/nam wyjaśnić jak tą metodą można zbudować dodatkowe panele nawigacyjne - niezbędne przecież w przypadku wielu witryn.

www.miserere.pl
Wścibski Gość
Dodany dnia 25.11.2024 21:23:31
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Pieka
Zasugerowalem sie tematem nie wchodzac glebiej w tresc posta, bo nie ta godzina Wink
Wydaje mi sie, ze zabierasz sie do tego z niewlasciwej strony...
Zobacz: http://www.php-fu...ad_id=6250
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
czarkowsky
Tak znam ten mod, ale zaraz po wklejeniu podanego przez Wooya kodu w treść nowego panelu i zrobieniu podglądu pojawia sie komunikat o błędzie i znów stoję w miejscu... Próbowałem na świeżo zainstalowanym fusionie, ale jest to samo. Teraz korzystam z wersji 6-01-6 php-fusion i myślę, że to może brak kompatybilności z najnowszą wersją. Być może wystarczyłyby jakieś drobne zmiany. Mam na ten temat też kilka pytań, bo być może niepotrzebnie podaję tytuł nowego panelu, może powinienem zamiast 'none' wybrać inny plik panelu lub pozostawić w treści jakiś fragment z funkcji open_side, ale nie chciałem mieszać tematów. Niestety nie mam jeszcze strony w php-fusion funkcjonującej w internecie(ale już niedługo!) , a wszelkich prób i modyfikacji dokonuję na lokalhoscie.
Edytowane przez czarkowsky dnia 24.10.2006 09:23:37

www.miserere.pl
Spoczywaj w pokoju... wlodekp
No to czytaj mój post poniżej w temacie TAM NAPISAŁEM GDZIE JEST TEN BŁĄD!

wlodekp.europa.pl
czarkowsky
Sprawdzę jeszcze raz jak wrócę z pracy!

(oczywiście nie sprawdzam, czy wlodekp ma rację, bo on ma rację bez sprawdzania, tylko, czy uwzględniłem jego poprawkę)

Ok! Bije się w pierś, bo znaczka nie poprawiłem. Ale sukces połowiczny, bo korzystam z New_Navigation_Panel (ale to chyba sprawa na nowy temat).
Jednak byłbym wdzięczny za rozwinięcie poruszonego przeze mnie głównego wątku (oczywiście chylę czoła przed Wooy'em). Metoda klonowania plików wydaje mi się bardzo użyteczna i uniwersalna. Gubię sie w bazie danych i jak już wspomniałem:
...wielość opcji przy eksportowaniu struktury tabeli nie mówiąc o dalszych zabiegach (edycja kodu, wklejanie do okienka zapytania, zmiana nazw tabeli i dodawanie wpisów do DB itd...) wymagają dodatkowego (czyt. bardziej szczegółowego) wyjaśnienia... a może artykułu?
(czasami marzenia się spełniają:-))
Edytowane przez czarkowsky dnia 24.10.2006 22:23:23

www.miserere.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl