Zobacz temat
Druga galeria po raz drugi
|
|
dardolin |
Dodany dnia 16.02.2005 08:16:29
|
Przedszkolak Postów: 14 Data rejestracji: 02.02.2005 10:57 |
Witam , serdecznie dziękuję wwold i SebaZ za przedstawienie na www.extreme-fusio... sposobu stworzenia drugiej, oddzielnej galerii zdjęć. Wykonałem wszystko jak pisaliście tzn stworzyłem tabele fusion_photo_albums2` i fusion_photos2 z odpowiednimi parametrami, pozamieniałem wszystkie wpisy w plikach photogallery.php fusion_admin/photoalbums.php fusion_admin/photos.php zamieniając na odpowiednie nazwy (np. z "2", dodatkowo stworzyłem dwa pliki photogallery2.php i w \fusion_languages\Polish i admin_photoalbums2.php w fusion_languages\Polish\admin jednak pojawiają się nadal błędy których nie mogę wykluczyć są to: 1. Nieznana kolumna 'photo2_id' w field list Warning: mysql_fetch_assoc(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in c:\usr\krasnal\www\php\html\fusion_core.php on line 92 Nieznana kolumna 'photo2_id' w field list - pojawia się przy kliknięciu na nowy link 2 Warning: mysql_fetch_assoc(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in c:\usr\krasnal\www\php\html\fusion_core.php on line 92 Nieznana kolumna 'tp.photo2_id' w field list - przy dodawaniu nowego albumu. Proszę o pomoc bo nie poradzę sobie z tym |
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 24.11.2024 19:35:04
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost | |
SebaZ |
Dodany dnia 16.02.2005 09:35:16
|
Zaawansowany Postów: 1598 Pomógł: 2 Data rejestracji: 10.11.2004 22:39 |
wygląda na to że nie ma tego pola photo2_id w bazie danych.Sprawdź czy jest. Zrób tabele w bazie jeszcze raz. Sprawdź czy we wszystkich plikach co potrzeba pozamieniałes wyrażenia na te z 2.
Zadawanie pytań na forum to nie jest prawo, to jest przywilej, którego każdy może być pozbawiony jeżeli nie będzie umiał z niego korzystać. Nie wymagaj więc natychmiastowej odpowiedzi.
|
|
|
dardolin |
Dodany dnia 16.02.2005 10:11:43
|
Przedszkolak Postów: 14 Data rejestracji: 02.02.2005 10:57 |
Wydaje mi się że jest - to co wypisala mi przegladarka po exporcier z bazy # # Struktura tabeli dla `fusion_photos2` # CREATE TABLE fusion_photos2 ( photo2_id smallint(5) unsigned NOT NULL auto_increment, album2_id smallint(5) unsigned NOT NULL default '0', photo2_title varchar(50) NOT NULL default '', photo2_date int(10) unsigned NOT NULL default '0', user2_id smallint(5) unsigned NOT NULL default '0', photo2_views smallint(5) unsigned NOT NULL default '0', photo2_order smallint(5) unsigned NOT NULL default '0', PRIMARY KEY (photo2_id) ) TYPE=MyISAM; # # Zrzut danych tabeli `fusion_photos2` # |
|
Przejdź do forum: |