Niby prosta sprawa, ale nie mogę zrobić żeby działało, próbuję robić dość skomplikwane czasem mody i największym problemem okazują się zwykle te z pozoru najprostsze elementy. Muszę chyba w końcu zainwestować w jakiś dobry podręcznik. W między czasie proszę jeśli ktoś potrafi ten fragment kodu przerobić tak aby prezentowane dane były w dwóch kolumnach. Najlepiej jakby opierało się to o zmienne jak w artykułach "counter", "columns" i "row", nie umiem niestety ich analogicznie zastosować bo nonstop coś jest nie tak... Wydaje mi się, że ten fragment kodu powinien starczyć ale jakby co mogę podać cały plik.
$kat_result = dbquery("SELECT * FROM ".$db_prefix."glossar_cat ORDER BY cat_id");
echo '<br>';
if(dbrows($kat_result)==0)
{
echo $locale['glo128'];
}
else
{
for($a=0; $a<dbrows($kat_result); $a++)
{
$glossar_result = dbquery("SELECT * FROM ".$db_prefix."glossar WHERE cat_id='".mysql_result($kat_result, $a, "cat_id")."' && status='A'");
$glossar_anz = dbrows($glossar_result);
echo '<table cellpadding="3" cellspacing="1" align="center" width="75%" class="tbl-border"><tr><td class="tbl2"><b><a href="'.INFUSIONS.'glossar/glossar.php?click=kategorier&kat_id='.mysql_result($kat_result, $a, "cat_id").'&kat_name='.mysql_result($kat_result, $a, "name").'">'.mysql_result($kat_result, $a, "name").'</a></b><d class="small2"> [<i>';
if($glossar_anz==1) { echo $locale['glo145']; } else { echo $glossar_anz. $locale['glo146'];}
echo '</i>]</d></td></tr><tr><td class="tbl1">'.mysql_result($kat_result, $a, "beschreibung").'</td></tr></table><br>';
}
}
Z góry dzięki za poświęcony czas:)
http://www.storytellers.pl
|