ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 25

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Brak zdjęć w slideshow random photo panel
roox
Mam prośbę do specjalistów .Czy mógłby ktoś pomóc i dostosować infusiona slideshow random photo panel do php-fusiona 601.4 Zainstalowałem tą wtyczkę , panel ładnie wszedł ,widać efekty przejść "zdjęć" i opisy zdjęć -tyle tylko że zamiast zdjeć wyswietlają się w panelu białe tła z czerwonym krzyzykiem . Pomocy

slideshow_random_photo_panel
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Z góry dzieki za wszelką pomoc w tym temacie
Edytowane przez Pieka dnia 30.09.2007 12:42:50

Wścibski Gość
Dodany dnia 25.11.2024 14:40:11
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
as
Taka wersja do PF'a 6.01.xxx już istnieje i nosi chyba nr. v2.0. Nie ma potrzeby dostosowywać tej wersji do PF'a 6.01.4. Problemem może być za to to, że masz stronę na yoyo.pl. Zresztą możesz podać adres swojej strony...
Jeśli masz na yoyo.pl to zobacz TEN temat...
Edytowane przez Pieka dnia 30.09.2007 12:46:50
as

roox
nie mam na yoyo drogi asie
mam stronę na czeskim serwerku ic.cz czy to moze miec wpływ wg ciebie na funcjonowanie tego moda ?
Zainstalowałem tą dostosowaną versję v2.0 . Nie zmieniło to sytuacji niestety
Edytowane przez Pieka dnia 30.09.2007 12:46:38

as
To może nie mieć w tej sytuacji znaczenia, że masz stronkę na czeskim serwerze... wystarczy, że ten czeski serwer charakteryzuje się podobnymi cechami jak yoyo.pl. Ciężko uznać, bo tak naprawdę wielu userów ma ten MOD zainstalowany i nie widać masowego wnoszenia uwag co do jego funkcjonalności..
Edytowane przez Pieka dnia 30.09.2007 12:46:23
as

Pieka
Ktora wersje tego panela sciagnales?
Edytowane przez Pieka dnia 30.09.2007 12:46:15
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
roox
teraz juz tą wersję v 2.0 dostosowaną do PF 601.4 którą podpowiedział mi as
ale nic to nie zmieniło . Pięknie smiga ten slideshow tylko że niestety bez zdjeć .Pozdrawiam dzieki za zainteresowanie i nadal liczę na pomoc
Edytowane przez Pieka dnia 30.09.2007 12:46:09

Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Nie ma takiej możliwości, żeby ten panel nie chodził. Wersje są dwie:
1. Przystosowana do serwerów z załączoną funkcją safemode-wtedy galeria tworzy tylko jeden album i wszystkie fotki wrzuca do jednego wora.
2. Bez safemode galeria tworzy albumy w katalogu photoalbum typu: album_1, album_2, album_..... i w poszczególnych albumach wstawia zdjęcia.
Pomylenie wersji infusiona powoduje objaw opisany powyżej-są różne struktury katalogu zdjęć i ich nie widzi, a napisy idą z bazy i zawsze będą.
U mnie teraz na 6.01.6-ale niżej we wszystkich 01 nie ma też, problemu.
Edytowane przez Pieka dnia 30.09.2007 12:45:58

wlodekp.europa.pl
roox
włodek widocznie jednak jest taka mozliwosc której nie dopuszczasz myslowo skoro wbrew twoim twierdzeniom ten panel śmie jednak nie chodzic w moim przypadku - to chyba logiczne .Nie wiem czy serwer którego uzywam www.ic.cz pracuje w trybie safe mode i jesli mi powiecie jak się tego dowiedziec to skorzystam z tej wiedzy i bardzo wam za nią podziekuję wersja PF 601.4 o pomyłce nie moze byc mowy bo testowałem to dzis cały dzien .Domyslam się ze napisy idą z bazy a zdjęcia znikąd , ale poradzcie mi co zrobic zeby było dobrze w takim przypadku . Jesli ktokolwiek zechce sie zainteresowac tym przypadkiem to na gg 3514850 udostępnię stronę
Edytowane przez Pieka dnia 30.09.2007 12:45:48

Pieka
roox napisał/a:
włodek widocznie jednak jest taka mozliwosc której nie dopuszczasz myslowo skoro wbrew twoim twierdzeniom ten panel śmie jednak nie chodzic w moim przypadku - to chyba logiczne .Nie wiem czy serwer którego uzywam www.ic.cz pracuje w trybie safe mode i jesli mi powiecie jak się tego dowiedziec to skorzystam z tej wiedzy i bardzo wam za nią podziekuję wersja PF 601.4 o pomyłce nie moze byc mowy bo testowałem to dzis cały dzien .Domyslam się ze napisy idą z bazy a zdjęcia znikąd , ale poradzcie mi co zrobic zeby było dobrze w takim przypadku . Jesli ktokolwiek zechce sie zainteresowac tym przypadkiem to na gg 3514850 udostępnię stronę

Po pierwsze sa dwa rodzaje tego panela, o czym pisalem juz wiele razy!
Dla galerii z pojedynczym albumem oraz dla galerii wieloalbumowej.

Jak dowiedziec sie, czy serwer pracuje w safe_mode? Ty nas o to pytasz?
Masz swoj Panel Admina, w nim PHP Info, wiec moze sie z nim zapoznasz blizej?
Edytowane przez Pieka dnia 30.09.2007 12:45:41
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
roox
pieka ,as,wlodekp serdeczne dzieki wam za podpowiedzi - już wszystko gra z tym panelem , zmylił mnie fakt że posiadam dwie galerie i dlatego nie instalowałem moda przeznaczonego dla pojedynczej galerii lecz tą drugą wersje . Teraz już smiga extra.
Ps. a gdybyscie mi jeszcze z tym temacikiem pomogli ?
http://www.php-fu...ad_id=7806

Jeszcze raz dzieki ,pozdro dla wszystkich temat mozna zamknąć Wink
Edytowane przez Pieka dnia 30.09.2007 12:45:34

Chcesz pomocy, patrz mój podpis-ta formułka jest tam po to-ŻEBY MÓC POMÓC-a Ty całkowicie to uniemożliwiasz-na marginesie safemode włącza wiele ograniczeń, ale nie do bazy z PA Fusion-dodawanie sprawdziłem-bo ja mogę sobie włączyć safemode. A jedyne co wiem oTwoim systemie to 6.01.4 i safemode. Wybacz limit jasnowidzenia-WYCZERPANY!
Edytowane przez Pieka dnia 30.09.2007 12:45:27

wlodekp.europa.pl
roox
dziekuję wlodekp nie doczytałem twojego podpisu w tym permanentnym wkurzeniu - sorki i dziekuję jeszcze raz za każdą kroplę wiedzy i doswiadczenia która skapneła miedzy innymi z Twoich ust Cool
Edytowane przez Pieka dnia 30.09.2007 12:45:19

Przecież ja chce Ci pomóc w drugiej kwestii Twój link do tematu-czekam na adres strony-trzecia galeria o to pytałeś?
Edytowane przez Pieka dnia 30.09.2007 12:45:10

wlodekp.europa.pl
roox
jasne juz podaję Wink
www.stopka.ic.cz
Edytowane przez Pieka dnia 30.09.2007 12:45:08

Tazzz
Cześć, mam podobny problem choć są pewne różnice...Smile jak mi się zdaje. Mam wyłączony tryb safe mode, stworzone albumy (chyba z 4) i zainstalowaną v6.01.xxx-INF-slideshows_random_photo_panel_v2.0 - jak wynikało z opisu to ta do wielu albumów. Stronka śmiga na moim serwerze a fusion jest w wersji 6.01.10. Problem w tym, że mogę dodawać zdjęcia tylko do jednego albumu, a do pozostałych nie. Przy losowym pokazie zdjęć nie wyświetlają się żadne "x"-y, ale same "gołe" podpisy, zdjęcia też niby się dodają ale nie widać ich w podglądzie, po dodaniu. Adres stronki to www.lkpsudety.eu.
Dziękuję za wszelką pomoc.
Edytowane przez Pieka dnia 30.09.2007 12:42:24

Pieka
Przeciez na Twojej stronie poprawnie dziala ten panel.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Tazzz
Tak średnio poprawnie (patrz załącznik) - jest chyba 10 zdjęć, w tym 9 z jednej galerii normalnie pokazuje a 1 z drugiej galerii jak widać na screenie.
Tazzz dodał/a następującą grafikę:
nowy-1.jpg

Pieka
Tazzz napisał/a:
Tak średnio poprawnie (patrz załącznik) - jest chyba 10 zdjęć, w tym 9 z jednej galerii normalnie pokazuje a 1 z drugiej galerii jak widać na screenie.

A jak ma wedlug Ciebie pokazac zdjecie, ktorego nie ma? Pomysl..
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Tazzz
Pieka, no przecież o tym pisze, że chce dodać zdjęcie i nagłówek informuje, że dodano a na dole nie wyświetla się żadna miniaturka. Nie twierdzę, że to wtyczka nawala tylko szukam rozwiązania u kogoś kto może pomóc, czyli np. u Ciebie. Wygląda to trochę tak, jak by niewłaściwie coś w tych bibliotekach GD działało, ale przecież do 1-szej galerii dodaje bez problemu.

Pieka
Tazzz napisał/a:
Pieka, no przecież o tym pisze, że chce dodać zdjęcie i nagłówek informuje, że dodano a na dole nie wyświetla się żadna miniaturka. Nie twierdzę, że to wtyczka nawala tylko szukam rozwiązania u kogoś kto może pomóc, czyli np. u Ciebie. Wygląda to trochę tak, jak by niewłaściwie coś w tych bibliotekach GD działało, ale przecież do 1-szej galerii dodaje bez problemu.

To juz kolejny Twoj post nie majacy nic wspolnego z tematem.
Moja wyrozumialosc tez ma swoje granice.
Nazwa tego tematu brzmi: Brak zdjęć w slideshow random photo panel, a nie brak zdjec w galerii.
Masz problem z serwerem? W takim razie polecam kontakt z administratorem serwera, poniewaz nie ma to nic wspolnego z PHP-Fusion.

Poza tym, pisales o tym juz wczesniej, w przynajmniej jednym temacie i otrzymales odpowiedzi od wlodekp i ode mnie.
Edytowane przez Pieka dnia 30.09.2007 13:12:59
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl