Zobacz temat
Strona informacyjna w "Kontakt"
|
|
ogniomurek |
Dodany dnia 05.10.2006 12:08:42
|
Przedszkolak Postów: 16 Data rejestracji: 19.07.2005 19:58 |
Witam Jak załączyć stronę informacyjną w pliku contact.php ? Ja potrafię zmienić stronę kontakt, ale wykonuję stronę dla stowarzyszenia wolontariuszy i osoba, ktra będzie zajmować się edycją strony nie ma pojęcia o PHP. Osoba ta musi mieć możliwośc edycji danych teleadresowych. Tworzę stronę informacyjną "Adres" i w pliku contact.php wpisuję: openside("Adres"); a) include BASEDIR."viewpage.php?page_id=7"; b) include "http://localhost/viewpage.php?page_id=7"; closeside(); wpis umieszczam przed: opentable($locale['400']); jeśli wpiszę wg a) otrzymuję błąd: Warning: main(viewpage.php?page_id=7): failed to open stream: No such file or directory in \sciezka\htdocs\contact.php on line 50 Warning: main(): Failed opening 'viewpage.php?page_id=7' for inclusion (include_path='.;\sciezka\php\pear\') in \sciezka\htdocs\contact.php on line 50 jeśli wpiszę wg b) wstawia całą stronę (z bocznymi) panelami. W jaki sposób powinienem załączyć stronę informacyjną ? Wpisanie: include BASEDIR."test.php"; przy utworzonym pliku test.php z dowolnym tekstem poprawnie include'uje plik. Proszę o szybką pomoc lub wskazani link'u z rozwiązaniem - a ja dalej "szukajka". ;) -- Pozdrawiam OgnioMurek |
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 25.11.2024 22:50:14
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost | |
Pako |
Dodany dnia 05.10.2006 12:12:51
|
Bywalec Postów: 332 Data rejestracji: 17.04.2006 13:24 |
http://www.twojas...?page_id=7
|
|
|
ogniomurek |
Dodany dnia 05.10.2006 12:33:26
|
Ciekawe co "artysta" chciał przez to powiedzieć. |
|
|
proton |
Dodany dnia 05.10.2006 14:01:40
|
Bywalec Postów: 945 Pomógł: 22 Data rejestracji: 10.11.2005 18:29 |
Aby nie pokazywało ci podwójnych paneli musisz z viewpage.php usunąć side_left.php side_right.php, footer.php, subheader.php ale usuwając to usuniesz to na wszytskich stronach więc... Powiedz jescze raz co dokładnie chcesz zrobić. |
|
|
tomaszziemann |
Dodany dnia 05.10.2006 14:10:39
|
Początkujący Postów: 165 Pomógł: 2 v7.02.03 Data rejestracji: 11.12.2005 14:56 |
A nie możesz zrobić strony informacyjnej, apotem dodać ją po prostu do menu, zamiast pliku contact.php? Czyli dodając link np. viewpage.php?page_id=001. I wilk systy i owca cała. Ktos edytuje stronę informacyjną bez znajomości PHP, a ty masz spokojną głowę i nie musisz mieszać includując plik. Co możesz zrobić dziś, zrób jutro.
|
|
|
ogniomurek |
Dodany dnia 06.10.2006 11:12:56
|
Co do odpowiedzi proton'a: "Aby nie pokazywało ci podwójnych paneli musisz z viewpage.php usunąć side_left.php side_right.php, footer.php, subheader.php ale usuwając to usuniesz to na wszytskich stronach więc..." to wiem - skopiowałem ten plik pod inną nazwą np. viewpage01.php i zrobiłem tak jak napisałeś - odwołanie do strony informacyjnej itp i "prawie wszystko OK" tylko wstawia nagłówek (logo). Jeśli usunę pozostałe include'owane pliki (z nagłówkami) wtedy pojawiają się błędy (odwołania do nie istniejących funkcji - co zresztą jest logiczne). Chodzi mi o to, aby po kliknięciu na link "Kontakt" pokazała się zarówno strona informacyjna jak i formularz (ten z pliku contact.php). A może jest jakiś gotowy moduł edycji pliku kontakt - np. załącz formularz, załącz tekst itd. ? -- Pozdrawiam OgnioMurek |
|
Przejdź do forum: |