Zobacz temat
Galeria - dziwny błąd
|
|
sebekfireman |
Dodany dnia 14.02.2005 11:09:50
|
Przedszkolak Postów: 7 Data rejestracji: 03.02.2005 23:50 |
Witam! Używam PHP Fusion 5 i mam dziwny błąd związany z galerią, a mianowicie często przy dodawaniu zdjęć robi mi się coś takiego że tych zdjęć nie idzie już dodać. Tzn podczas dodawania w tym miejscu gdzie dodawałem pojawia się to zdjęcie które właśnie dodałem i na dole jest opcja Zapisz. Jak tą opcję wybiorę to zapisuje do albumu ale tylko tytuł - zdjęcia tam nie ma, gdyż ono cały czas widnieje w tym panelu co się dodaje zdjęcia i tam obok tego zdjęcia jest opcja kasuj. Nie bardzo rozumiem co tam trzeba zrobić. Bo jak normalnie wrzucam zdjęcie to podaję ściężkę i odrazu wgra to zdjęcie do albumu bez żadnych podglądów. Zauważyłem że ten problem chyba występuje w momencie bardzo długiego tytułu. |
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 25.11.2024 06:09:27
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost | |
metaxy |
Dodany dnia 16.02.2005 15:07:48
|
Przedszkolak Postów: 90 Data rejestracji: 23.01.2005 11:32 |
U mnie jest to samo
|
|
|
Miwhoo |
Dodany dnia 03.03.2005 16:52:03
|
Przedszkolak Postów: 35 Data rejestracji: 17.02.2005 12:22 |
ja mam krótkie tytuły [01.jpg itp.] i mam to samo... jest ktoś kto rozwikła tą zagadke?? u mnie jest tak: wchodze w panel admina, do edycji albumów, klikam dodaj foto, następnie przeglądaj i zapisz. Efekt jest taki, że zapisuje sie tylko tytuł i kto daną fotke dodał, natomiast samej foty nie ma [nie ładuje zdjęć do katalogu "fusion_images/photoalbum". Nie wiem, czy to ważne, ale przenosiłem stronke na serwerze do innego mniej zagłębionego katalogu. Zmieniłem root w fusion_config.php, bo nie chodziło wszystko, co korzysta z SQL, a teraz pojawił się błąd z fotkami.... pomóżcie!! aha.. jeszcze jedno... przed przeniesieniem działało ok. Edytowane przez Miwhoo dnia 03.03.2005 16:57:46 |
|
|
Miwhoo |
Dodany dnia 03.03.2005 17:45:18
|
Przedszkolak Postów: 35 Data rejestracji: 17.02.2005 12:22 |
wszystko działa, jeśli się samemu przez FTP wrzuci foty o odpowiednim rozmiarze i nazwie [foto + miniatura, nazwa ID z mySQL] do katalogu photoalbum... czyli sypnęło sie tylko wysyłanie fotek na serwer... ktoś wie, co z tym można zrobić?? bo troszke męczące jest wrzucanie fotek osobno [wcześniej fusion ładował fote z odpowiednią nazwą i sie przyzwyczaiłem do luksusu] a w komentarzach zamiast "KOMENTARZE" jest "COMMENT_100", a w "DODAJ KOMENTARZ" - "COMMENT_102" pewnie sie coś sypło, jak przenosiłem stronke.... Edytowane przez Miwhoo dnia 03.03.2005 17:49:08 |
|
|
BlackDog |
Dodany dnia 09.03.2005 08:26:10
|
Początkujący Postów: 116 Data rejestracji: 06.03.2005 17:28 |
opoatrz sobie tutaj : http://www.cms-it...ead_id=920 bo mi się nie chce raz jeszcze ego samego pisać. a z tym dodawaniem fotek - no niestety jest taki błąd, ale w sumie da sie go obejśc, bo nie zawsze tak się dzieje - ostatnio też tak miałem - jak ci się załaduje i wyświetli to zdjęcie nie tam co powinno, to z boku chyba masz takie dwie opcje, popatrz dobrze i z nich skorzystaj(troche mało je widać , ale wtedy przycisk zapisz sie rozjeżdż trochę ale z boku wlasnie troszke u dołu koło tego zdjęcia sie znajduje) naciskasz to, zdjęcię się niby ładuje, (a co najważniejsze znika nam ta wqrwiająca "miniaturka", potem wchodzisz sobie jeszcze raz w panel admina, zarządzanie galeriami , usuwasz to feralne zdjęci(bo defakto i tak tam nic nie ma) i ładujesz jeszcze raz(aż do skutku) Spróbuj, może Ci to pomoze, u mnie w każdym razie tak to się zachowuje Edytowane przez BlackDog dnia 09.03.2005 08:28:09 |
|
|
gerd |
Dodany dnia 03.05.2005 18:58:36
|
Przedszkolak Postów: 1 Data rejestracji: 11.04.2005 14:34 |
mam identyczny problem z galeria php-fusion 5.01. Pliki nie sa wysylane na serwer. Poczatkowo myslalem ze to ustawienia serwera, jednak wysylanie obrazkow do newsow czy artykulów dziala poprawnie. Zaczynam teraz grzebac w PHP moze cos znajde. Jezeli ktos znalazl juz rozwiazanie prosze o odpowiedz. |
|
|
jantom |
Dodany dnia 04.05.2005 18:50:08
|
Weteran Postów: 3460 Pomógł: 123 Data rejestracji: 31.03.2005 20:10 |
Problemy z galerią rozwiązałem tak: grafiki ładuję za pomocą FTP do katalogu z grafikami (niektórzy zmieniają ścieżki dostępu, więc pisze dość ogólnikowo), następnie loguję PhpMyAdminem do bazy danych i w tabeli *_photos dodaję kolejne wartości (wcześniej pliki muszą mieć odpowiednią nazwę(kolejne numery elemntu tabeli). Jest trochę roboty z plikami, ale w gruncie rzeczy tą metodę wolę dużo bardziej niż rozwiązania firmowe |
|
Przejdź do forum: |