ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 13

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » PHP-Fusion v5.00-v6.01 Support » Modyfikacje skryptów
 Drukuj temat
nowe pola przy rejestracji
wiki44
Witajcie.
mam do Was pytanie.
swojego czasu zgłaszałam problem z dodawaniem nowego pola do profilu: dzieki pomocy głownie @Pieka wszystko pięknie działa.

mam teraz pytanie jak zmodyfikować plik register.php tak aby te dodatkowe pola ktore wybralam w "Extended Profile" byly polami do obowiazkowego wypełnienia podczas rejestracji.

Z gory dzieki za pomoc Smile
Edytowane przez wiki44 dnia 02.10.2006 18:59:59

Wścibski Gość
Dodany dnia 25.11.2024 23:00:09
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
jantom
http://www.php-fu...ad_id=6616

http://jantom.info
wiki44
tak tak przegłądałam to ale to in jak się ma do mojego problemu. w tej poradzie wszystko opiera się na standardowych wartościach i standardowych tabelach. probowałam pokombinowac..ale nic to nie dało.
U mnie chciałabym dodać do rejestarcji pola utworzone dzieki MOD- Extended Profile. a ten dodatek tworzy nowe tabele w bazie... brrr

Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Wszystko da się zrobić, ale:
Obowiązkowe pola są rodzajem wymuszenia jak by na to nie patrzył, w polach rejestracyjnych są zawarte dane osobowe-autorzy rejestracji Fusion dobrze o tym wiedzieli i obowiązkowość jest tylko i wyłącznie ukierunkowana na przyblokowanie spamerskich "chorych" wpisów, dlatego też są jeszcze gradacje rejestracji typu: weryfikacja mail, admin-i pola obowiązkowe za nimi idące.
Extended profile jak sama nazwa mówi jest profilem rozszerzonym-DOBROWOLNYM i niech takim pozostanie, bo to narzędzie gdzie możesz dla swojego widzimisie wpisać nawet numer buta.
Robiąc modyfikacje register.php obowiązkowa miejscowość już miałem pewne skrupuły-dlatego np. nie przyblokowałem usunięcia jej przez usera z profilu.
W moim podpisie jest formułka o adresie-jeśli już mam przyłożyć rękę do czegoś jak to to muszę wiedzieć, w co wchodzę.

wlodekp.europa.pl
drobiu
czesc. sprawa
sprawa dotyczy strony www.iwz.xt.pl grupy studenckiej informatyki zreszta,ale jak to na uniwerku bywa tylko teoria Smile troszkę sie tam udzielam.
a dodatkowe pola do rejestracji,miał by dotyczyc uczelni, wydzialu,roku i grupy aby mozna było spersonalizować dział download,aby kazdy mial materiały przeznaczone tylko dla siebie
wczesniejsze maile pisala (brak netu) moja znajoma za co jej serdecnie dziękuje!!

www.wzstudent.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl