ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 29

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » PHP-Fusion v5.00-v6.01 Support » Błędy i korekty
 Drukuj temat
Zly czas na stronie
VannS
Witam szukalem podobnych tematow wiec prosze nie pisac ze gdzies to jest jesli jest poprosze o wiadomosc na pw i usuniecie postu , jesli nie to :

mam stronke o mojej miesjcowosci co mnie dziwi mam calkiem zly czas ( zegarek )
Przyklad :
w shoutboxie gostek napisal jakis sobie tam adres www o 14:28
ja napisalem mu costam o 17:20 tego samego dnia i sie zdziwilem bo moj tekst zostal przesuniety linijke w dol i pokazalo ze go napisalem o 14:10

czy mam cos zle poustawiane ?? czy to wina gdzies w czyms

zainstalowalem dzien wczesniej winde xp i pracuje na firefoxie.

a propo moze istnieje jakis mod lub cos trzeba dopisac zeby uzytkownicy niemogli pisac adrsow stron w shoutboxie a za wpis byli banowani ( tylko na shoutboxa ) na pkilka dni z mozliwoscia odbanowania

Prosze o pomoc.
Edytowane przez VannS dnia 28.09.2006 17:28:40

Wścibski Gość
Dodany dnia 25.11.2024 05:36:59
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
jantom
PA-->ZS-->Ustawienia daty i czasu-->Strefa czasowa. Ustawiasz na +3.
Poradnik czeka.

http://jantom.info
VannS
probowalem wpisalem wiadomosc do shoutbox o 14:46 a w shoutboxie pokazalo mi : 30/09/2006 01:12
Edytowane przez VannS dnia 30.09.2006 17:27:27

Spoczywaj w pokoju... wlodekp
czas Twojego serwera w tej chwili:
Date: Fri, 29 Sep 2006 21:04:39 GMT
a jest 15.38 rozjechanie końcówek to wina ntp.serwera(czasu)-braku-porównania Twojego serwera, natomiast różnice godzinowe jantom pisał jak?

wlodekp.europa.pl
VannS
ustawilem strefe czasowa na -8 mi pomoglo ale niewiem jak to teraz u innych bedzie dzialalo czy czasem uzytkownikom nie bedzie pokazywalo zlego czasu.
W fusionie siedze juz jakis czas zrobilem niejedna stronke uzywajac radiormd.net bo serwerek dobry i stabilny ale pierwszy raz mam taki problem.

Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Zapewne zmienili maszynę serwer i nie pobawili się w ustawienie czasu tylko klepneli local+localny ntp. Powinno być OK tylko wpisy w bazie stare-bedą z tą różnicą, nowe już dobrze, serwer supportu też chodzi w innej strefie. Oddzielna bajka to czas ftp-dla ciekawych powiem, żeby u mnie by był czas polski na ftp-wrzucanie plików-jadę na localnym afrykańskim-systemowym polski-2(ustawienia serwera) więc serwer obsługujący multi kraje-musi być kompromisem systemowym. Choć może posiadać interfejs uzytkownika-coś w stylu fusion-czas tylko na poziomie shela.

wlodekp.europa.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl