ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 38

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Odtwarzacz mp3 we flashu...
shaiboos
Mam problem. Znalazłem w sieci prosty odtwarzacz mp3 we flashu. Mam kod jaki trzeba umieśćić na stronie, aby ten player działał. Kod ten to jakieś parametry zawarte w znacznikach <object> (ponoć to normalne przy flashu - "ponoć" bo się nie znam na flashu Grin). Jednak gdy umieszczam go w bloku menu to wyskauje mi błąd w miejscu gdzie powinien byc ten blok. Jest tam coś napisane o pliku side_left.php czy jakoś tak. Umieściłem więc tego odtwarzacza w newsie żeby sprawdzić czy wogóle działa, ale w newsie znowu nie chce się załadować :/
Pomóżcie....

PS: Player działa bo sprawdzałem w zwykłym pliku html i wszystko ok .

www.bialo-zieloni.pl
Wścibski Gość
Dodany dnia 24.11.2024 22:20:30
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
zer0
Pozmieniaj wszystkie cudzysłowia na ' lub \" i jeśli swf się odpala to powinno pójść... :)

Pozdrawiam: ww.old
www.nlds-group.com - NLDS Group - Marketing & Promotion Agency

shaiboos
niestety nadal to samo :/

www.bialo-zieloni.pl
cmike
Sprawdź ściężkę dostępu do flasha - zobacz czy masz wklejoną poprawnie - tzn czy masz uwzględnione sprawdzanie ścieżki
.FUSION_BASE.
itd
FREEPEDIA - za darmo dla mas[/url]

http://www.freepedia.pl
zer0
Poszperaj we Flash'u, bo może nie czytać tych mp3. Będziesz musial podać w AS pełną ścieżke do katalogu z muzyką... :)

PS. ".FUSION_BASE." itd? To ile ich jest? ;)

Pozdrawiam: ww.old

SebaZ
FUSION_ROOT a nie fusion base - nie ma takiego o ile dobrze pamietam
Zadawanie pytań na forum to nie jest prawo, to jest przywilej, którego każdy może być pozbawiony jeżeli nie będzie umiał z niego korzystać. Nie wymagaj więc natychmiastowej odpowiedzi.

zer0
Przykłady:
// PHP-Fusion folder locations
$admin_folder = "fusion_admin/";

// Various core definitions
define("FUSION_ADMIN", FUSION_BASE.$admin_folder);

Pozostaje przy swoim... :P

Pozdrówka: ww.old

zszywak
o jaki dokładniej odtwarzać chodzi? znam takie: mp3playerphp, mp3Player i mp3Jukebox, napisz nieco więcej, jesli jest to jeszcze inny odtwarzacz, to zalącz nam tutaj pliki, ok?

http://z-themes.pl
shaiboos
To jest odtwaracz z tej strony. Jest to tutorial, ale ja nie zbyt biegle po ingliszu więc może coś przeoczyłem, no ale player działa właściwie tylo, że nie w php-fusion :/

PS: Jego nazwa to chyba hbs_mp3_player
PS2:Z tej strony możecie ściągnąć go sobie (bardzo szybko się zasysa Smile)

www.bialo-zieloni.pl
zszywak
Jest to bardzo pomysłowy odtwarzacz i zajmujacy niewiele miejsca na serwerze - zaledwie 2kb, polecam wszystkim, ,którzy chcą mieć na swojej stronie możliwosc odtwarzania muzyki mp3. Oto kod, trzeba go wkleic w: Panel Admina/ Zarządzanie blokami/ Dodaj nowy panel:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

plik flash - hbs_mp3_player.swf umieszczasz w katalogu głównym, tak samo plik muzyczny w formacie mp3., tutaj przykładowy plik to Suspense07.mp3. Całość gotową do przetestowania dołączam w załączniku.
Pozdrawiam
zszywak dodał/a następującą plik:
hbs_mp3_player[58].zip [38.73kB / 354 Pobrane]

http://z-themes.pl
as
Odtwarzacz nieczego sobie ale... zamiast odtwarzać muzyczkę po kliknięciu na przyciskPlay, zaczyna pobierać plik. Od tego to ja mam dział Download. Cosik by trzeba było zmienić... chyba.

yoshione
wszystko ladnie pieknie pieknie tylko jak zmieniam plik na swoj i zmieniam w kodzie nazwe przy utrzymaniu malej wielkosci pliku to juz nieodtwarza Sad
www.bastionmusic....

Zapraszam wszytskich.

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl