Zobacz temat
Pomóżcie w wycenie stronki :)
|
|
marksman |
Dodany dnia 03.09.2006 13:30:03
|
Przedszkolak Postów: 32 Data rejestracji: 17.07.2006 20:20 |
Cześć, Chciałbym Was, jako bardziej zaawansowanych grafików/webmasterów/twórców themów, prosić o wycenę stronki http://www.bjdm.v... Zaznaczam, że szukałem i jest podobny temat, ale jako wycena thema, a ja mam stronkę w html'u. Ze względu na możliwości tego "serwera" na którym jest stonka (brak bazy i trudności z php) i na to, że dopiero niedawno zacząłem się bawić w php i z php-fusionem, stronka jest w czystym html'u (+css). Do tego chyba powinienem dodać, że na stronce jest zainstalowany Cutenews (bo nie korzysta z bazy danych). A teraz po co mi wycena tej stronki: w najbliższym czasie stronka zostanie przerzucona na profesjonalny serwer, a raczej zostanie zmieniona domena, a stronka będzie całkowicie zmieniona jeśli chodzi o engine, bo grafika zapewne będzie podobna. Zlecenie to przypadnie mi (co jak co, ale to jest już ustawione ). Tamta stronka była zrobiona jako wolontariat (tak, wiem, trochę głupi pomysł), ale ta nowa będzie za kasę i najprawdopodobniej (na 99,99(9)%) oparta na php-fusion, dlatego potrzebuję silnego argumentu, że wcześniej "podarowałem" layout za xx złotych, a teraz chcę yy zł. Proszę, pomóżcie. Edytowane przez marksman dnia 03.09.2006 13:31:01 |
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 25.11.2024 03:45:08
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost | |
MeTeo |
Dodany dnia 03.09.2006 16:55:08
|
Bywalec Postów: 880 Pomógł: 23 Ostrzeżeń: 2 Data rejestracji: 14.12.2005 19:38 |
coz... grafiki prawie nie ma tyle co nawigacja i logo... a tak... coz... malo w niej zycia i taka... hmm prosta ;] pewnie troche ja robiles i nie chodzi mi o wykonanie tylko efekt... taki stry styl ;] troche moze nowoczesnosci by dodac.. jakies mieszanie kolorow, flashe, brushe w tle i samo tlo... bo tak to sam kolor z obramowaniemi tekstem... na logu lekkie przejscie.. coz strona pod wzgledem graficznym... nie bierz tego zle ale tak wygladaja darmowe szablony... ale biorac do tego wklad, i kilka bajerkow... nie wiecej niz 30 zl. to moja opinia... |
|
|
marksman |
Dodany dnia 03.09.2006 18:15:18
|
Przedszkolak Postów: 32 Data rejestracji: 17.07.2006 20:20 |
Spoko, dzięki. Z ceną to sam strzelałem, że koło 25-50zł, ale nie wiem jak wygląda rynek, więc wolę zapytać fachowców Ja wiem, że stronka jest banalnie prosta, bo w sumie taka miała być, żeby ludzie z podstawowymi wiadomościami (po 20 godzinnym, weekendowym kursie) na temat html mogli ją redagować (edytować treść), coś niewielkiego zmienić i żeby się nie pogubili za bardzo, a zarazem mieli poczucie, że robią coś na "konkretnym" poziomie i żeby się nie zniechęcili. Drugą stroną medalu jest to, że biorąc pod uwagę wcześniejsze statystyki i profil przeciętnego odwiedzającego tą stronę, to wychodzi, że Flash to zbyt wymagająca technologia Sam jeszcze przed półtorej roku hulałem na PII 400MHz, 512MB RAM, Riva TNT2 m64 i wiem jak bannery, reklamy czy wogóle elementy flashowe chodzą, albo jak się ładują przy słabym łączu. Wymagana była prostota i szybkość ładowania, to zostało tak zrobione. No ale teraz jak poznałem php-fusion'a to nie ma wogóle porównania P.S. Roboty znowu tak dużo nie było, tylko w fireworksie obrobić foteczki u góry, kilka kształtów, kolorki dobrać, logo już było wcześniej zrobione, a potem pociąć i powstawiać do ramek i tabelek (oldschool ), no i css'a sklecić, ale to 20 minut góra na css'a ... no i poszło jako darmowy szablon w końcu, ale to było ze dwa lata temu i sporo sie od tego czasu nauczyłem |
|
|
MeTeo |
Dodany dnia 03.09.2006 18:47:52
|
Bywalec Postów: 880 Pomógł: 23 Ostrzeżeń: 2 Data rejestracji: 14.12.2005 19:38 |
rozumiem i nie zaprzeczam ;] ocenialm wyglad strony ;] ale predkosc ladowania nie tylko zalezy od tego ;] moglbys dac wiecej grafik i by to nie zalezalo glownie od predkosci ladowania ;] tylko przejrzystosci kodu i jak najmniejszej ilosci odwolan do innych plikow ;] moglbys np zrobic jeden wielki obraz jako tlo i na w formacie tabelki robic www... ;] pozdrawiam |
|
Przejdź do forum: |