ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 19

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » PHP-Fusion v5.00-v6.01 Support » Modyfikacje skryptów
 Drukuj temat
edit_profile.php lub inny plik?
K@iTO
Witam potrzebuje pomocy...

Powiem tak. od du... strony. Grin

Dodalem pole do rejestracji.
Rejestracja jest tylko przez admina.
Po zrobieniu komuś konta to 2 pola sa zablokowane celowo Login i pole dodane Nazwisko.

Teraz tak.

Wszystko działa super do czasu gdy uzytkownik zostanie poproszony o zmiane hasła ktore admin mu wygenerował. Więc wchodzi do Edycji profilu i wpisuje nowe haslo.

Nagle [cenzura] wszystko lezy. Login zostaje zastapiony przez Nazwisko nazwisko zostaje puste, wszystkie inne zmiany ktore chcelismy dokonach zostaja zmienione ale... niestety juz nie da się zmienić nic bo... Wyskakuje napis:

Nie można aktualizować profilu:

Musisz podać swoją nazwę użytkownika i adres email.

Teraz powstaje problem, który wynika z tego, że zablokowane są pola Login (nazwa uzytkownika) i Nazwisko.

Help. Co mam wam pokazac żeby było to bardizej zrozumiale.

Najlepiej było by naprzykład dać któremuś sAdminowi dać konto usera na stronie mojej i niech się zaloguje i bedzie wiadomo o co chodzi.

Ktos chetny?

EDIT!!!!!
Tak wogole po głębszym zastanowieniu ja nie potrzebuje wogole aby były pola wymagane, poza e-mailem. Jak wyłączyć dane wymagane przy edit_profil i przy admin edit user Grin???? Bardzo ważne!
Edytowane przez K@iTO dnia 19.08.2006 17:23:53
Portal o grze 9dragons w PHP-Fusion

www.9dragons.svajs.eu
Wścibski Gość
Dodany dnia 25.11.2024 19:39:58
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Musiałeś coś zchrzanić. Bo rejestracja tu dopisujesz, a profil to inna para kaloszy tu blokujesz.
Jakiś czas temu post forum dopisałem pole miejscowośći(jeszcze jako obowiążkowe) przy rejestracji potwierdzanej email a w takiej nie ma takiego pola i wszystko jest Ok. Kolega nie prosił o blokowanie ale u siebie przy sprawdzaniu-zablokowałem w profilu nick i tę miejscowość o którą prosił. I wszystko można zmienić oprócz zablokowanych rzeczy bez problemu. Znalezienie i lektura tego tematu powinna Cię natchnąć na wszystko oprócz blokowania. A są tam wypowiedzi nawet Naszych sadmin(Pieka)
Tyle dalej tematu nie ciągnę.

wlodekp.europa.pl
K@iTO
Ej ale ... jak masz wymagane pole w rejestracji np. username to puzniej sproboj wyedytować to konto usuwając z pola nazwe. Wywali ci ze musisz Musisz podać swoją nazwę użytkownika i adres email.

a chodzi o to by to akceptował bezwzględu na to czy to podasz czy nie.

Bo patrz jesli zrobisz text

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

To user name bedzie się wyswietlalo jako napis (nick) na tle strony bez okienka do wpisu, a portal będzie go widział jak pusty. Teraz gdzie to zmienic... gdzie to wywalic, żeby on nie chciał tego wpisu, żeby przy edit profilu nic nie zadał. Dane wymagane... sa zablokowane i niema potrzeby aby byly znowu podciagane.

EDIT!!!

BTW. http://php-fusion...post_35899

nie rozwiazuje mojego problemu!!!!
Edytowane przez K@iTO dnia 19.08.2006 18:34:04

www.9dragons.svajs.eu
Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Kolego po to wspomniałem temat-mojego postu, ponieważ tam jest dokładnie wyjaśnione jak zrobić-wymagane pole-a czytając go nie widze problemu z jak zdjąć ten wymóg z pól. Wspomnę tylko, że wymagane pola mają podwójne wymogi: formularza i javascript.

wlodekp.europa.pl
K@iTO
Mozna zamknąć poradziłem sobie i kolega wlodekp niestety nie pomógł :/

www.9dragons.svajs.eu
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl