Zobacz temat
edit_profile.php lub inny plik?
|
|
K@iTO |
Dodany dnia 19.08.2006 16:18:38
|
Początkujący Postów: 102 Data rejestracji: 08.08.2005 21:19 |
Witam potrzebuje pomocy... Powiem tak. od du... strony. Dodalem pole do rejestracji. Rejestracja jest tylko przez admina. Po zrobieniu komuś konta to 2 pola sa zablokowane celowo Login i pole dodane Nazwisko. Teraz tak. Wszystko działa super do czasu gdy uzytkownik zostanie poproszony o zmiane hasła ktore admin mu wygenerował. Więc wchodzi do Edycji profilu i wpisuje nowe haslo. Nagle [cenzura] wszystko lezy. Login zostaje zastapiony przez Nazwisko nazwisko zostaje puste, wszystkie inne zmiany ktore chcelismy dokonach zostaja zmienione ale... niestety juz nie da się zmienić nic bo... Wyskakuje napis: Nie można aktualizować profilu: Musisz podać swoją nazwę użytkownika i adres email. Teraz powstaje problem, który wynika z tego, że zablokowane są pola Login (nazwa uzytkownika) i Nazwisko. Help. Co mam wam pokazac żeby było to bardizej zrozumiale. Najlepiej było by naprzykład dać któremuś sAdminowi dać konto usera na stronie mojej i niech się zaloguje i bedzie wiadomo o co chodzi. Ktos chetny? EDIT!!!!! Tak wogole po głębszym zastanowieniu ja nie potrzebuje wogole aby były pola wymagane, poza e-mailem. Jak wyłączyć dane wymagane przy edit_profil i przy admin edit user ???? Bardzo ważne! Edytowane przez K@iTO dnia 19.08.2006 17:23:53 Portal o grze 9dragons w PHP-Fusion |
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 25.11.2024 19:39:58
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost | |
wlodekp |
Dodany dnia 19.08.2006 17:43:48
|
Weteran Postów: 3101 Pomógł: 29 Data rejestracji: 21.05.2005 22:27 |
Musiałeś coś zchrzanić. Bo rejestracja tu dopisujesz, a profil to inna para kaloszy tu blokujesz. Jakiś czas temu post forum dopisałem pole miejscowośći(jeszcze jako obowiążkowe) przy rejestracji potwierdzanej email a w takiej nie ma takiego pola i wszystko jest Ok. Kolega nie prosił o blokowanie ale u siebie przy sprawdzaniu-zablokowałem w profilu nick i tę miejscowość o którą prosił. I wszystko można zmienić oprócz zablokowanych rzeczy bez problemu. Znalezienie i lektura tego tematu powinna Cię natchnąć na wszystko oprócz blokowania. A są tam wypowiedzi nawet Naszych sadmin(Pieka) Tyle dalej tematu nie ciągnę. |
|
|
K@iTO |
Dodany dnia 19.08.2006 17:54:04
|
Ej ale ... jak masz wymagane pole w rejestracji np. username to puzniej sproboj wyedytować to konto usuwając z pola nazwe. Wywali ci ze musisz Musisz podać swoją nazwę użytkownika i adres email. a chodzi o to by to akceptował bezwzględu na to czy to podasz czy nie. Bo patrz jesli zrobisz text To user name bedzie się wyswietlalo jako napis (nick) na tle strony bez okienka do wpisu, a portal będzie go widział jak pusty. Teraz gdzie to zmienic... gdzie to wywalic, żeby on nie chciał tego wpisu, żeby przy edit profilu nic nie zadał. Dane wymagane... sa zablokowane i niema potrzeby aby byly znowu podciagane. EDIT!!! BTW. http://php-fusion...post_35899 nie rozwiazuje mojego problemu!!!! Edytowane przez K@iTO dnia 19.08.2006 18:34:04 Portal o grze 9dragons w PHP-Fusion |
|
|
wlodekp |
Dodany dnia 19.08.2006 20:39:04
|
Weteran Postów: 3101 Pomógł: 29 Data rejestracji: 21.05.2005 22:27 |
Kolego po to wspomniałem temat-mojego postu, ponieważ tam jest dokładnie wyjaśnione jak zrobić-wymagane pole-a czytając go nie widze problemu z jak zdjąć ten wymóg z pól. Wspomnę tylko, że wymagane pola mają podwójne wymogi: formularza i javascript.
|
|
|
K@iTO |
Dodany dnia 29.08.2006 09:19:48
|
Mozna zamknąć poradziłem sobie i kolega wlodekp niestety nie pomógł :/ Portal o grze 9dragons w PHP-Fusion |
|
Przejdź do forum: |