ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 14

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » PHP-Fusion v5.00-v6.01 Support » Modyfikacje skryptów
 Drukuj temat
Newsy w dwóch kolumnach: tytuły i info.
czarkowsky
No cóż, ponawiam pytanie: który plik i który jego fragment odpowiada za wygląd newsów w dwóch kolumnach?
Usunąłem tabelę z tytułem newsa i tabelę z częścią informacyjną (data, autor itp.) w theme.php, ale w przypadku ułożenia newsów w dwóch kolumnach to nie pomaga.

www.miserere.pl
Wścibski Gość
Dodany dnia 25.11.2024 20:35:03
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
as
Nie plik, nie fragment kodu tylko odpowiednie ustwienie w Panelu Admina. Elementarz to podstawa... oraz Szukajka rzecz jasna
as

czarkowsky
Oczywiście znam możliwości Panelu Admina, ale mi chodzi o kod php odpowiadający za ułożenie newsów w dwóch kolumnach. Wówczas tytuł i część informacyjna newsa zdefiniowane są w dodatkowych tabelach - tbl2, a treść newsa w tabeli - tbl1, których w klasycznym ułożeniu newsów nie ma.
Innymi słowami: szukam fragmentu kodu, który generuje newsy w dwóch kolumnach i "nakazuje" wstawić poszczególne fragmenty newsa w tbl2 i tbl1. Tam, bowiem zdefiniowane są również tabele z tytułem i częścią informacyjną newsa, które mogę zmodyfikować lub usunąć. A wszystkich(!) tych zmian (np. usunąć tabeli z tytułem) nie można dokonać z pozycji PA. Wg. mnie interesujący mnie fragment kodu powinien znajdować się w news.php, ale nie za bardzo potrafię go zlokalizować:(.
Mam nadzieję, że nie zagmatwałem.
Przeszukałem za pomocą szukajki kilkadziesiąt rekordów, ale nie znalazłem odpowiedzi.
Pozdrawiam i dziękuję za zainteresowanie się tematem!

www.miserere.pl
Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Bez podania wersji Fusion oraz funkcji Twojego theme operujących na news, i wiadomości o Tak/Nie theme_functions_include.php. Nikt nie jest w stanie odpowiedzieć Ci sensownie.

wlodekp.europa.pl
czarkowsky
Pracuję na wersji 6.00.303 i modyfikuję skórę Satellite. W function render_news pozostawiłem tylko tabelę z komórką zawierającą $news. Usunąłem natomiast tabelę z tytułem i tabelę z wszelkimi info o newsie. I wszystko jest ok, dopóki w Głównych Ustawieniach nie zmienię ustawienia newsów na wyświetlanie w dwóch kolumnach. Wtedy (pomimo usunięcia z thema wspomnianych tabel) tytuł i info o newsie znów się wyswietlają. Nie wiem, który plik i kod je generują:(.
W pliku theme_functions_include.php nie dokonywałem żadnych zmian, bo niestety nie za bardzo mam w nim rozeznanie.
Edytowane przez czarkowsky dnia 13.08.2006 16:29:46

www.miserere.pl
Spoczywaj w pokoju... wlodekp
No i teraz możemy pogadać.
Nie interesują mnie Twoje wcześniejsze modyfikacje. Opisz dokładnie jak te news mają wyglądać-bo to co chcesz usunąć-jest jednak zdefiniowane w pliku theme_functions_include.php. A do pełni Twojego szczęścia mam obok siebie serwer zapasowy-ze stroną bazującą na tym theme. Zresztą ta w podpisie-główna też ma szkielet na tym theme.

wlodekp.europa.pl
czarkowsky
Mój problem z wyglądem newsów zaczął się tutaj: http://www.php-fu...ad_id=5878. Ponieważ nie udało mi się dowiedzieć jak zmodyfikować kod do moich potrzeb, postanowiłem usunąć tytuł i info z newsów, a całość moich newsów zapisywać w treści newsa (czyli wkopiowywać kod html razem ze zdjęciem po lewej str, wygladem tytułu i napisem więcej po prawej str.). a link więcej prowadzi do całego artykułu.
Teraz pozostał mi problem z newsami w dwóch kolumnach, bo tutaj skądś generuje sie tytuł wpisany w panelu admina i info o newsie, którego nie potrzebuję.

www.miserere.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl