ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 25

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » Podstawowe zagadnienia związane z PHP-Fusion » Przedszkole
 Drukuj temat
Maksymalna długość artykułów
Ivan aka Immortal
Ostatnio dodałem u siebie na stronie artykuł (23 strony w Wordzie) i zauważyłem, że kilka ostatnich stron mi ucięło.

Szukałem w plikach od artykułów maksymalnej liczby znaków, żeby ją zwiększyć ale nigdzie nie mogę jej znaleźć - ktoś może mi pomóc?

www.smocza-grota.prv.pl
Wścibski Gość
Dodany dnia 26.11.2024 07:50:44
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
as
W BD jest taka tabela o nazwie prefix_article (najczęściej fusion_article). W tej tabeli jest pole o nazwie article_article. Typ tego pola to text. Myślę, że jak zamienisz text na longtext, to będziesz mógł pisać do upadłego...
as

Ivan aka Immortal
Hmm... wiem, że to dość głupie pytanie ale jak mam otworzyć bazę danych? (rzecz jasna nie mówimy o backupie). Nigdy jakoś nie miałem potrzeby bawić się z bd i nie za bardzo to obczajam Pfft

www.smocza-grota.prv.pl
as
Jeśli to serwer zewnętrzny (tak się domyślam), to dostęp do bazy danych otrzymujesz od Administracji serwera... hasło, login i sposób postępowania. Najczęściej odbywa się to przez oprogramowanie zwane phpMyAdmin
as

Ivan aka Immortal
I tu jest pewien problem. Jedyne co dostałem to adres serwera, login i hasło do bazy danych. Nie ma żadnego innego dostępu z phpMyAdmin czy innych programów zarządzających.

Dlatego starałem się szukać możliwości zmiany w plikach a nie w bazie danych Sad

www.smocza-grota.prv.pl
as
Coś chyba ściemniasz. Pierwsze słyszę aby ktoś nie miał dostępu do swojej bazy danych. Wal do Administracji serwera z zapytaniem o dostęp...
as

Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Wykonaj podgląd panelu z wklejonym kodem:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy
Zmiana będzie obowiązywać w artykułach dodanych do bazy po tej operacji.

wlodekp.europa.pl
Ivan aka Immortal
Po co miałbym ściemniać? Smile

Serwer który mam, jest od mojego dostawcy internetowego - dostałem tylko podstawowe dane i tyle mi zawsze wystarczyło Smile (a dostępu mi nie dadzą - z nimi ciężko się dogadać).

Co do tego wklejenia kodu - jak zrobić "podgląd panelu"? (znaczy w jakim sensie, bo już trochę się pogubiłem Smile )

www.smocza-grota.prv.pl
Panel Administracyjny->Zarządzanie Stroną->Zarządzanie Panelami- [Dodaj Nowy Panel]-Treść panelu-wklej kod. Klik Podgląd Panelu. I po sprawie.

wlodekp.europa.pl
Ivan aka Immortal
Aha, o to chodzi ;)

Niestety po zrobieniu tego, co zostało wyżej opisane wyskakuje mi taki komunikat:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

I nadal przycina mi artykuły.

www.smocza-grota.prv.pl
as
Podany kod wklej do Strony informacyjnej, wpisz byle jaki temat i kliknij na Podgląd... nie zapisuj. Powinno zadziałać
as

Wszystko zostało podane na tacy.
Mimo, że kod piszę z pamięci, to póżniej go sprawdzam w działaniu i nie ma w nim błędu. Wklej-znaczy, że tylko i wyłącznie ta linijka kodu ma być w treści panelu.
@as jeśli strony informacyjne-HTML to należy jeszcze dopisać znaczniki kodu php <? ?> na końcu i początku, natomiast panel operuje już w php.
ps Jest to mój ostatni post w tym temacie.
Edytowane przez wlodekp dnia 13.08.2006 04:10:33

wlodekp.europa.pl
Ivan aka Immortal
Zrobiłem tak jak as radził (strona informacyjna) tylko dodałem znaczniki php <? ?> i wreszcie działa.

Dzięki chłopaki za pomoc Smile

www.smocza-grota.prv.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl