Witam od ostatnich kilku godzin walcze nad uploadem zdjęć, próbuje sobie przesobic moda online_movies ale przecgodze do rzeczy jak narazie wymyśliłem jak każdemu zdjęciu dodać nazwę wg id filmiku
$result = dbquery("INSERT INTO ".$db_prefix."movie VALUES('', '".$_POST['movie_cat']."', '$subject', '$body', '$body2', '$breaks', '".$userdata['user_id']."', '".time()."', '0', '$comments', '$ratings')");
$wyniki = mysql_query("SELECT movie_id FROM ".$db_prefix."movie ORDER BY movie_id DESC LIMIT 1");
$wynik=mysql_fetch_row($wyniki);
$nid=$wynik[0]+1;
$nplik="$nid.jpg";
copy($userfile, "fotki/big/$nplik");
$orderpliku=getimagesize("fotki/big/$nplik");
$src_img=ImageCreateFromJpeg("fotki/big/$nplik");
$dst_img=ImageCreateTrueColor(200,150);
imagecopyresized($dst_img,$src_img,0,0,0,0,200,150,$orderpliku[0],$orderpliku[1]);
ImageJpeg($dst_img,"fotki/min/$nplik",75);
unlink("fotki/big/$nplik");
oraz formularza
<INPUT class=form NAME=userfile size=30 TYPE=file>
Wszystko w miarę proste tylko krzaczy się nie zmiernie nie kopiując pliku
Column count doesn't match value count at row 1
Warning: copy(3022b.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home/public_html/administration/movies_admin.php on line 53
Warning: getimagesize(fotki/big/3.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home/public_html/administration/movies_admin.php on line 54
Warning: imagecreatefromjpeg(fotki/big/3.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home/public_html/administration/movies_admin.php on line 55
Warning: imagecopyresized(): supplied argument is not a valid Image resource in /home/public_html/administration/movies_admin.php on line 57
Warning: unlink(fotki/big/3.jpg): No such file or directory in /home/public_html/administration/movies_admin.php on line 61
Najbardziej gryzie mnie początek czemu nie kopiuje...(oczywiście chmody, foldery rzecz jasna są w porządku)
Cała idea polegała na tym aby skopiowac plik w duzym rozmiarze potem go obrobic i duży usunąc zostawić miniature, wiem że tutaj nie potrzebnie kombinuje ale nie wiem jak do tego podejść.
Żeby było łatwiej w załączniku podsyłam cały plik z góry dzięki za pomoc.
arkadiusz_18 dodał/a następującą plik:
|