Zobacz temat
Błędy, błedy........
|
|
sbuczkowski |
Dodany dnia 25.07.2006 16:42:00
|
Przedszkolak Postów: 12 Data rejestracji: 08.07.2006 11:16 |
Jestem użytkownikiem php-fusiona od niespełna 2 tygodni i musze przyznać, że zauważyłem kilka błedów które mnie nie miło zaskoczyły :/ Po pierwsze jezeli z jednego komputera sa zarejestrowane 2 osoby to gdy jedna sie wyloguje a nastepna sie chce zalogować to skrpyt loguje na 1 osobe pomimo iz podaje sie własciwe dane do innego konta. Po zmianie przgladarki wszystko jest ok.Następny: Gdy ktos sie zarejestruje i nie potwierdzi tego kliknieciem w maila od razu tylko w poźniejszym czasie to nie moze dokonczyc rejestracji. A najgorsze jest to ze nie moze sie zarejestrowac on nowa bo system podaje ze ten nick jest zajety. Problem znika po zniesieniu aktywacji poprzez email i kodu. I jeszcze 1 bład ktory mnie zwalił z nóg czy to możliwe ze pomimo wpisania prawidłowego kodu ciagle mi wyskakuje ze kod jest nieprawidłowy??? //Proszę o zmianę nazwy tematu na zgodną z obowiązującymi tu normami - jantom Edytowane przez jantom dnia 25.07.2006 18:26:30 |
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 25.11.2024 07:47:42
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost | |
szer |
Dodany dnia 25.07.2006 18:21:04
|
Zaawansowany Postów: 1139 Pomógł: 4 Data rejestracji: 13.11.2004 23:06 |
sbuczkowski napisał/a: Gdy ktos sie zarejestruje i nie potwierdzi tego kliknieciem w maila od razu tylko w poźniejszym czasie to nie moze dokonczyc rejestracji. A najgorsze jest to ze nie moze sie zarejestrowac on nowa bo system podaje ze ten nick jest zajety. Problem znika po zniesieniu aktywacji poprzez email i kodu. I jeszcze 1 bład ktory mnie zwalił z nóg czy to możliwe ze pomimo wpisania prawidłowego kodu ciagle mi wyskakuje ze kod jest nieprawidłowy??? To pierwsze to bzdura! Wszystko jest trzymane w bazie prawda? Więc w każdym czasie raczej można aktywowac konto. Z drugim tez racji nie masz. Jeśli kod jest dobry to jest dobry a jeśli źle to źle |
|
|
Pieka |
Dodany dnia 25.07.2006 22:36:20
|
Postów: 19882 Pomógł: 767 v7.02.03 Data rejestracji: 23.02.2005 18:12 |
sbuczkowski napisał/a: Jestem użytkownikiem php-fusiona od niespełna 2 tygodni i musze przyznać, że zauważyłem kilka błedów które mnie nie miło zaskoczyły :/ Zobaczmy.. Po pierwsze jezeli z jednego komputera sa zarejestrowane 2 osoby to gdy jedna sie wyloguje a nastepna sie chce zalogować to skrpyt loguje na 1 osobe pomimo iz podaje sie własciwe dane do innego konta. Po zmianie przgladarki wszystko jest ok. Chodzi Ci chyba o logowanie przy uzyciu jednej przegladarki, a nie komputera? To jest normalne, bo ciacho jest chyba zapisywane z IP serwera, wiec jedno zastepuje drugie. Problem w takim razie dotyczy przegladarki, a nie samego Fusiona. Następny: Gdy ktos sie zarejestruje i nie potwierdzi tego kliknieciem w maila od razu tylko w poźniejszym czasie to nie moze dokonczyc rejestracji. A najgorsze jest to ze nie moze sie zarejestrowac on nowa bo system podaje ze ten nick jest zajety. Problem znika po zniesieniu aktywacji poprzez email i kodu. Nie sadze. Sa wtyczki, ktore pokazuja nieaktywnych userow, a co za tym w latwy sposob mozna sprawdzic, czy pozniejsza aktywacja (klikniecie w link) powoduje zdeaktualizowanie linka. Wedlug moich spostrzezen cos takiego nie ma miejsca. I jeszcze 1 bład ktory mnie zwalił z nóg czy to możliwe ze pomimo wpisania prawidłowego kodu ciagle mi wyskakuje ze kod jest nieprawidłowy??? Oczywiscie, ze tak sie dzieje i znowu wine za to ponosi Twoja przegladarka, ktora cas[cenzura]e grafiki celem zwiekszenia wydajnosci, a co za tym takze komfortu przegladania stron. Jestem jaki jestem
|
|
Przejdź do forum: |