ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 12

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Theme Perl Paper Theme by Guc!o
Morp
Witam :-)
Mam postawiony portal na php-Fusion 6.01.3 i zainstlowałem sobie thema -Perl Paper Theme by Guc!o.
Nie znalazłem na forum odpowiedzi a mam pytanie dotyczące tego thema. W zasadzie theme jest ok tylko dlaczego w innych przeglądarka typu Mozzila, Flock, Opera itd.. na stronie nie ładują się belki nad newsami i obramowania menu bocznych po prawej i po lewej stronie. Tak jakby ładował się niekompletny them. Jedynie w IE jest OK!!. Czy można coś z tym zrobić aby theme ładował się kompletnie też w innych przeglądarkach ? Bo wtedy strona wygląda niekompletnie. Bardzo proszę o pomoc?I dziękuje z góry.

Wścibski Gość
Dodany dnia 25.11.2024 07:24:20
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Pieka
Podaj adres swojej strony, to po pierwsze.
Po drugie, to calkiem logiczne, ze nie masz grafik, skoro nie ma ich w katalogu images.
Musze porozmawiac z autorem Wink

Dziwi mnie tylko kwestia IE...
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Morp

Dziękuje za szybką reakcję.

Odnośnie katalogu Images - no więc ja ściągnąłem thema i nic w nim nie ruszałem więc jest oryginalny i w katalogu images jest to co autor skórki wrzucił tam standardowo. Nie przerabiałem tego thema i nic w nim nie ruszałem. Mój adres strony to www.home-jaslo.net. No własnie tylko w IE wyświetla się pełny obraz skórki ( z obramowaniami i belkami nad newsami). W innych przeglądarkach niestety nie. Jedyne co zmieniłem to nazwa katalogu z plikami thema na własny ale jak była nazwa oryginalna to tez nie wyświetlało w innych przeglądarkach. Dziękuje i pozdrawiam

Spoczywaj w pokoju... wlodekp
To wcale nieprawda, że w IE jest OK. Włśnie w nim można zobaczyć kod błędu w trakcie ładowania. Odwołuje się on do wpisu(źródło)
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy
i wcześniej
tych elementów nie ma w tym theme, a Twoja strona wydaje polecenie by były ładowane. I IE nie jest wybrańcem losu, że wyświetla poprawnie tylko jest na tyle głupi, że sygnalizuje błąd-ale mimo to(olewa) i nie blokuje procedur.
Przypuszczam, że dla jakiś celów wcześniej te odwołania dopisano do subheader i nie usunięto.
Obejrzałem kody tego theme i nie sądze by jakakolwiek wina zaistniałej sytuacji leżała po stronie autora-thema.
Sygnalizuje tylko, gdzie szukać przyczyny, dalej-nie zajmuje się tematem.

wlodekp.europa.pl
Morp

Dziękuje za odpowiedz ale :-(

Ten them -sposród wielu których próbowałem- nie wyświetla się prawidłowo. Rzeczywiście pokazuje błedy podczas ładowania w IE ale przy innych (themach ) też pokazuje i ładują się poprawnie w innych przeglądarkach.
Odnośnie pliku subheader - to wygląda tak( ne ma tam takich odwołań):

pozdrawiam
Morp

Moze kolega pomysli nim cos zrobi? Kody podajemy w znacznikach, a przy okazji wylaczamy emotki/Pieka
Edytowane przez Pieka dnia 20.07.2006 09:51:32

No dobrze-masz rację. Ten kod błędu pochodzi zapewne z któregoś z paneli, nie dotyczy theme tylko całści.
Ramek rzeczywiście nie ma w FF-patrzę na swoim testowym(UNIX-bez tego błędu) serwerze. Poprzednia wypowiedź-czysto teoretyczna-okazuje się moim błędem. Subheader jest ok.
W takim układzie, należy wrócić jednak do kodu thema i jego autora.

wlodekp.europa.pl
Pieka
Napisalem wyraznie, ze brakuje grafik.
Autor zostal poinformowany i ma dorobic te, ktore nie zostaly dodane do katalogu images.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Morp
Dziękuje i postaram się myśleć intensywniej i czytać wyraźniej :-).
Tymczasem czekam na uzupełnionego thema.
Pozdrawiam

@Pieka nie brakuje żadnego katalogu grafik. Tłem nagłówków paneli jest plik images/button.gif(animowany) i jako przycisk wchodzi-natomiast nie jako tło nagłówka. FF w stosunku do IE ma przesunięcia np w tabelach inaczej interpretuje spacing, padding itd. Trzeba to przewidzieć, żeby nie zachodziły na siebie w FF bo nie wyświetli ich.
Na swoim theme mogę tego gifa bez problemu załadować jako tło nagłówków paneli zarówno w FF jak i IE(kompromisy a i tak np. nie mogę załadować np. strumienia w FF muzycznego do telewizorka z pliku wszystko-z neta nie, a w IE tak-i bądź tu mądry?

wlodekp.europa.pl
Pieka
wlodekp napisał/a:
@Pieka nie brakuje żadnego katalogu grafik...

Powiedz mi gdzie ja napisalem, ze brakuje katalogu?? Plikow, a nie katalogu.
Co do IE, to nie moja dzialka, bo nie mam. Przynajmniej bede zdrowszy Wink
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Morp
Witam

Nie korzystam z IE! (wyjasnienie).
Po prostu testowałem wygląd strony poprzez inne przeglądarki. I stwierdziłem problem z themem i tyle., Tylko IE wyświetla obramowania menu i belki nad panelami a inne przeglądarki nie wyświetlają tego. Z postów wynika, ze do innych przeglądarek musi dodatkowa grafika w katalogu images do tego thema?

Życzy Ci jak najlepszego zdrowia, co do IE-to mamy diametralnie różne zdania.
Katalog-Teraz to Ty "lubisz grę słówek" Nie brakuje w tym theme tej konkretnej grafiki a FF jej nie WYŚWIETLA. Tyle-nie kłócę się bo mi już dawno te odruchy przeszły, tylko szukam sensownego rozwiązania dla Kolegi.

wlodekp.europa.pl
Morp

Panowie szkoda się spierać poprostu zmienie thema i już.:-)

Pieka
wlodekp napisał/a:
Życzy Ci jak najlepszego zdrowia..

Dziekuje Smile

..Nie brakuje w tym theme tej konkretnej grafiki a FF jej nie WYŚWIETLA. ...

Brakuje, nawet sam autor to przyznal.
Przegladnij plik styles.css.

Morp napisał/a:

Panowie szkoda się spierać poprostu zmienie thema i już.:-)

Nie ma potrzeby jesli Ci sie podoba. Skoro wlodekp wie co mu dolega, to zapewne Ci go poprawi.
Jesli nie, to zrobi to autor.
Edytowane przez Pieka dnia 20.07.2006 12:48:28
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Morp
Ok.To poczekam. Tylko skąd bede widział, ze jest poprawiony?
W każdym razie na razie bardzo dziękuje.

Pieka
Morp napisał/a:
Ok.To poczekam. Tylko skąd bede widział, ze jest poprawiony?
W każdym razie na razie bardzo dziękuje.

Zaznacz ten temat, to wystarczy.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Oryginalny wyłącznie z przestawioną kolejnością klas. Ja raczej wiem co mówię.
Nie lubię poprawiać.
A dalej Autor i Korektor???
wlodekp dodał/a następującą plik:
styles.zip [1.08kB / 237 Pobrane]

Edytowane przez wlodekp dnia 20.07.2006 16:15:32

wlodekp.europa.pl
Pieka
wlodekp napisał/a:
Oryginalny wyłącznie z przestawioną kolejnością klas. Ja raczej wiem co mówię.
Nie lubię poprawiać.
A dalej Autor i Korektor???

Ok, juz widze postep Smile
Podam nazwe brakujacej grafiki, skoro nikt tego nie widzi Grin bgside.jpg

Powinna wyswietlac sie w czterech miejscach.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Chce zamknąć ten temat, tego jpg rzeczywiście nie ma-jest inny button, żeby nie dostać oczopląsu od migania, ale tego którego nie ma nie było również w IE-a temat traktował o różnicy wyświetleń przeglądarek. W życiu nie widziałem tego thema w orginalnym zamyśle Twórcy.
Przestawiłem jeszcze clasę od opentable-bo tego też nie wyświetla-zacząłem oglądać swoją stronę i załamka brak tabel w administracji kolorów itd.
Wspomnę jeszcze o dodaniu kilku brakujących ; w stylach.
Reasumuąc-łatwiej byłoby mi stworzyć nowe theme-bo nie znam wizji autora i błądze po omacku.
Autorze -popraw się!

wlodekp.europa.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl