Zobacz temat
rendermenu.php - moje rozwiązanie dla pulldown menu w PHP Fusion 5
|
|
Wooya |
Dodany dnia 31.01.2005 12:19:15
|
Zaawansowany Postów: 1449 Pomógł: 22 Data rejestracji: 30.01.2005 15:40 |
Hej! Tak jak już wcześniej pisałem był z tym problem pod v5.00. Oczywiście moja wina :) Już doszedłem do tego co i jak więc przedstawiam co i jak :P Opis instalki i konfiguracji, krok po kroku: 1) skopiować plik rendermenu.php do katalogu głównego 2) w pliku subheader.php dodać linię include("rendermenu.php") pomiędzy tagami HEAD 3) zmodyfikowć tag BODY tak: body bgcolor='$body_bg' text='$body_text' onLoad='writeMenus()' onResize='if (isNS4) nsResizeHandler()' 4) jeżeli używasz tego skryptu, to wstawić znaki komentarza dla linii 28 do 47 w każdym pliku theme.php (bynajmniej u mnie tak te linie są ponumerowane :) 5) BARDZO WAŻNE! Mój skrypt działa tylko wtedy, gdy zaznaczysz subklasy w panelu nawigacyjnym, tzn. gdy zaznaczysz POKAŻ W MENU POZIOMYM te linki, które mają JakąśNazwę, a URL mają ustawiony na --- 6) i to wszystko :D Później należy skonfiguroać menu poprzez usawienie zmiennych w pliku rendermenu.php. Ja sobie to ułatwiłm i wrzuciłem te zmnienne do fusion_config.php: 1) $menu_over - ta zminna mówi jaki kolor ma przybrać menu po najechaniu na nie myszką (wywołanie właściwości onMouseOver) 2) $menu_bg - ta zmienna mówi jaki kolor tła ma menu 3) $menu_y_pos - ta zmienna jest zależna od wysokości Twojego bannera. Można to zautomatyzować poprzez GetImageSize($imgname) (chyba tak zrobie ;) lub eksperymentować 4) prócz tego można zmieniać różne ustawienia menu w sekcji javascript. Dojdziecie co i jak ;) To wszystko. Jeśli Wam się podoba, dajcie znać :)
Wooya dodał/a następującą plik:
Edytowane przez Wooya dnia 31.01.2005 12:24:06 |
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 25.11.2024 00:49:27
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost |
Przejdź do forum: |