ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 38

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » PHP-Fusion v5.00-v6.01 Support » Modyfikacje skryptów
 Drukuj temat
rendermenu.php - moje rozwiązanie dla pulldown menu w PHP Fusion 5
Wooya
Hej!

Tak jak już wcześniej pisałem był z tym problem pod v5.00. Oczywiście moja wina :) Już doszedłem do tego co i jak więc przedstawiam co i jak :P Opis instalki i konfiguracji, krok po kroku:
1) skopiować plik rendermenu.php do katalogu głównego
2) w pliku subheader.php dodać linię include("rendermenu.php") pomiędzy tagami HEAD
3) zmodyfikowć tag BODY tak: body bgcolor='$body_bg' text='$body_text' onLoad='writeMenus()' onResize='if (isNS4) nsResizeHandler()'
4) jeżeli używasz tego skryptu, to wstawić znaki komentarza dla linii 28 do 47 w każdym pliku theme.php (bynajmniej u mnie tak te linie są ponumerowane :)
5) BARDZO WAŻNE! Mój skrypt działa tylko wtedy, gdy zaznaczysz subklasy w panelu nawigacyjnym, tzn. gdy zaznaczysz POKAŻ W MENU POZIOMYM te linki, które mają JakąśNazwę, a URL mają ustawiony na ---
6) i to wszystko :D

Później należy skonfiguroać menu poprzez usawienie zmiennych w pliku rendermenu.php. Ja sobie to ułatwiłm i wrzuciłem te zmnienne do fusion_config.php:
1) $menu_over - ta zminna mówi jaki kolor ma przybrać menu po najechaniu na nie myszką (wywołanie właściwości onMouseOver)
2) $menu_bg - ta zmienna mówi jaki kolor tła ma menu
3) $menu_y_pos - ta zmienna jest zależna od wysokości Twojego bannera. Można to zautomatyzować poprzez GetImageSize($imgname) (chyba tak zrobie ;) lub eksperymentować
4) prócz tego można zmieniać różne ustawienia menu w sekcji javascript. Dojdziecie co i jak ;)

To wszystko. Jeśli Wam się podoba, dajcie znać :)
Wooya dodał/a następującą plik:
rendermenu[43].zip [3.74kB / 373 Pobrane]

Edytowane przez Wooya dnia 31.01.2005 12:24:06

Wścibski Gość
Dodany dnia 25.11.2024 00:49:27
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl