Zobacz temat
Zapomniane haslo + problem z rejestracja
|
|
123tomek |
Dodany dnia 18.07.2006 21:18:46
|
Przedszkolak Postów: 7 Data rejestracji: 29.12.2005 19:01 |
Witam! Jakis czas temu postawilem php-fusiona i oprocz konta admina nie utworzylem zadnego innego. Portal jest praktycznie goly ale chcialbym znalezc sposob na odzyskanie zapomnianego hasla do admina. Wyczytalem w archiwum mase podpowiedzi ale nic nie pomoglo. Trafilem na jedna sensowna zeby zarejestrowac nowego uzytkownika i przekleic w bazie pole z haslem MD5 do pola admina i powinno dzialac. Wszystko fajne ale pojawil sie kolejny problem: probujac zarejestrowac uzytkownika portal nie wyswietla mi obrazka z kodem sprawdzajacym . Przeszukalem forum po raz drugi i wynika ze albo mam wylaczyc w panelu admina na txt (ale przeciez nie znam hasla zeby wejsc w panel admina) albo mam cos nie tak z bibliotekami gd na serwerze. Rzeczywiscie phpinfo pokazuje niewiele o bibliotekach i chcialem je uruchomic (chocby na chwile) zeby sie zarejestrowac ale w mojej Fedorze nie mam tych bibliotek (w php pod winda sa zupelnie inne te biblioteki i inaczej wyglada plik php.ini) a moduly sa w formacie costam.so Pewnie znajac zycie jak rozwiaze problem bibliotek graficznych pojawi sie problem z wysylaniem maila potwierdzajacego (z tego co pamietam wpisywalem fikcyjne dane do portalu). Pozdrawiam Tomek |
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 26.11.2024 01:29:51
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost | |
proton |
Dodany dnia 18.07.2006 21:49:27
|
Bywalec Postów: 945 Pomógł: 22 Data rejestracji: 10.11.2005 18:29 |
Skoro serwis jest goły zainstaluje jescze raz fusiona.
|
|
|
123tomek |
Dodany dnia 18.07.2006 23:10:39
|
Przedszkolak Postów: 7 Data rejestracji: 29.12.2005 19:01 |
To nie jest rozwiazanie. Jesli zapomni mi sie znowu to haslo to dalej bede mial problem. Haslo bylo tak banalne ze nigdzie go nie zapisywalem ale wszelkie proby przypomnienia go sobie spelzly na niczym. Zreszta moge podac to zakodowane haslo (200ceb26807d6bf99fd6f4f0d1ca54d4) bo to i tak portal roboczy jednak sposob na wejscie do portalu na pewno przyda mi sie na przyszlosc. Mam jeszcze pytanie czy inne portale np. jportal, phpnuke czy postnuke koduja w ten sam sposob hasla? Czy moge na innym portalu wprowadzic nowego uzytkownika (bo na tamtych takze nie pamietam hasla administratora), skopiowac do php-fusiona i to zadziala? Dodatkowo jeszcze jakby mi ktos pomogl skonfigurowac mojego php zeby te biblioteki graficzne obslugiwal to bylbym wdzieczny. Pozdrawiam Tomek Ok udalo mi sie zainstalowac biblioteki GD na Fedorze (apt-get install php-gd pod warunkiem ze sie ma apta). Zarejestrowalem nowego usera i nie wyskoczyly bledy ale czekam na maila z wp bo na razie cos go nie widac. Jutro dam znac co i jak. Albo jeszcze dzisiaj. Oczywiscie jak to na wp bywa email trafil do SPAMu. Aktywowalem konto, przekleilem haslo i udalo sie! Pozostaje pytanie: co bylo w tym pierwotnym hasle. Moze ma ktos jakis dekryptor bo jestem ciekaw co takiego moglem wymyslic pol roku temu. Ok to znowu ja - znalazlem fajny program do dekodowania hasla metoda slownikowa i brute force. Haslo to administrator (mowilem ze jest banalne). Dekodowanie metoda slownikowa trwalo kilkanascie sekund, a dla porownania metoda brute force leci juz kilka minut i nic mimo ze moj komp sprawdza ok 4,5mln hasel na sekunde. Edytowane przez 123tomek dnia 19.07.2006 08:45:19 |
|
|
JazOOn |
Dodany dnia 19.07.2006 12:38:40
|
Ekspert Postów: 2155 Pomógł: 2 v7.02.07 Data rejestracji: 21.02.2005 13:47 |
ma ktoś dehasher i hasher działający zawsze w razie gdyby nie odkodował hasła tworzysz sobie w nim nowe klikasz żeby je zhashował i tak zhashowane hasło wklejasz w Phpmyadmin do usera w sekcje hasła i używasz hasła które zahashowałeś Poszukaj tu na forum, zdaje się autorem programu był Pawkow.... |
|
|
piteq |
Dodany dnia 19.07.2006 13:23:53
|
Początkujący Postów: 151 Data rejestracji: 04.06.2005 23:52 |
Zhashować można na tej lub na tej stronce.
|
|
Przejdź do forum: |