Zobacz temat
Lorkan Themes License
|
|
Saletra |
Dodany dnia 30.01.2005 08:44:25
|
Początkujący Postów: 117 Data rejestracji: 06.11.2004 11:29 |
Can I remove the Copyright Notice on my theme? The simple answer is No. Please have a look at the following: Graphic images are our creation in all of our themes. Therefore it is the sole property of Lorkan Themes. You shall not: Edit, Modify, Add, Create, Delete, Remove, Darken, Lighten, Crop, Stretch, Shrink or Distribute any of our themes unless exclusive permission has been granted from Lorkan Themes. Under no circumstances are our themes to be distributed freely without written consent from Lorkan Themes. The Logo's and Trademarks contained in any of our Theme Packs are to be left in tact and shall not be tampered with unless written permission has been granted by Lorkan Themes or any person associated directly with the creation of any theme designed by Lorkan Themes. Failing to abide by the above will result in "No Support" for your purchased or FREE downloaded theme(s). ------------------------------------------------------------ Czy to oznacza ze nie mozna zmienic logo tegu gornego (chodzi mi o to tak jak tu macie to PHP-Fusion - Infuse...)? Pytam, bo ja nie znam za dobrze angielskiego. Widze, ze nie czytales dokladnie Arox. Wy mozecie nawet usunac jego napis "Photone Theme Designed by: Lorkan Themes" ze stopki. Ale powiedzcie mi czy tamten tekst mowi o tym ze logo górne Lorkan Themes musi zostac standardowe Edytowane przez Saletra dnia 30.01.2005 09:15:38 | Rób, co chcesz - http://www.moj-po... |
|
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 24.11.2024 21:41:12
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost | |
Shaolin |
Dodany dnia 30.01.2005 12:19:43
|
Bywalec Postów: 888 Data rejestracji: 23.10.2004 14:59 |
Hmm... Dziwne, przecież logo można chyba zastąpić... Na pewno nie można ruszać "Theme Designed by: Lorkan Themes" u dołu strony... Zapytam na ich forum, o co z tym chodzi. working
|
|
|
Saletra |
Dodany dnia 30.01.2005 15:31:28
|
Nie juz nie pytaj bo zapytalem. Mozna zastapic wlasnym logo. Arox: Ty mozesz dodatkowow usunac ze stopki napis "Photone Theme Designed by: Lorkan Themes" ponieważ jesteś oficjalnym suportem. | Rób, co chcesz - http://www.moj-po... |
|
|
|
Shaolin |
Dodany dnia 30.01.2005 16:17:32
|
Bywalec Postów: 888 Data rejestracji: 23.10.2004 14:59 |
Widziałam to - w sumie to licencja Lorkan Themes jest dla mnie trochę niejasna...
working
|
|
|
tristan |
Dodany dnia 30.01.2005 17:05:00
|
Przedszkolak Postów: 5 Data rejestracji: 26.10.2004 03:53 |
Witam !!! Jestem w trakcie testów php 5 i zainstalowałem skórkę Phase II i tam jest tego typu notka Lorkana : ########################################### # Lorkan Themes / Brimstone (r)--- License ########################################### END-USER LICENSE AGREEMENT NOTICE TO USER: PLEASE READ THIS CONTRACT CAREFULLY. BY USING ALL OR ANY PORITION OF THE SOFTWARE YOU ACCEPT ALL THE TERMS AND CONDITIONS OF THIS AGREEMENT. (i) The Lorkan Themes source code may NOT be modified, but the logo (image/s)and or any URL links may be (altered or otherwise) excluding the footer URL of Lorkan Themes or Brimstone without written permission of Lorkan Themes and or Brimstone. (ii) All Lorkan Themes and Brimstone copyright notices within the source code, design templates, software, etc. can not be modified and must remain visible at all times. (iii) The Code is the property of Lorkan Themes and is protected by copyright law and international treaty provisions. You are not authorized to reproduce and distribute the Code. Lorkan Themes, reserves all rights not expressly granted. THE CODE IS PROVIDED TO YOU "AS IS" WITHOUT WARRANTY OF ANY KIND, EITHER EXPRESS OR IMPLIED, INCLUDING BUT NOT LIMITED TO THE IMPLIED WARRANTIES OF MERCHANTABILITY AND/OR FITNESS FOR A PARTICULAR PURPOSE. YOU ASSUME THE ENTIRE RISK AS TO THE ACCURACY AND THE USE OF THE CODE. Lorkan Themes, SHALL NOT BE LIABLE FOR ANY DAMAGES WHATSOEVER ARISING OUT OF THE USE OF OR INABILITY TO USE THE CODE, EVEN IF Lorkan Themes, HAS BEEN ADVISED OF THE POSSIBILITY OF SUCH DAMAGE. ....i " wytłuściłem " jak widać wyżej ważniejsze ustępy txt-u ,które wydaje mi się mówią jasno że : 1. można 'zmieniać' lub 'zastępować' górne logo i linki ! 2. nie można ( bez pisemnej zgody i poza nieopisanymi tutaj wyjątkami ) zmieniać hiperłącza w stopce !!! I z tego co znam angielski to tak wygląda.... Edytowane przez tristan dnia 30.01.2005 17:42:02 |
|
|
Saletra |
Dodany dnia 30.01.2005 17:23:17
|
Chcesz mi powiedziec ze sie myle? "Please note that ALL PHP-Fusion Support Sites ARE allowed to remove my copyrights from the footer of the theme. Why you ask? hmm...just a decision I made" Mam Ci przetłumaczyć? Czy umiesz angielski ale nie umiesz szukac? Edytowane przez Saletra dnia 30.01.2005 17:26:29 | Rób, co chcesz - http://www.moj-po... |
|
|
|
tristan |
Dodany dnia 30.01.2005 17:40:01
|
Przedszkolak Postów: 5 Data rejestracji: 26.10.2004 03:53 |
...Please note that ALL PHP-Fusion Support Sites..... tak jak napisałem - z tekstu wynika to co mówię - a reszta jest oczywista.... ale nieważne........ WSZYSTKO ZALEŻY JAK SIĘ PRZEDSTAWIŁEŚ W MAILU I CZY WYSZCZEGÓLNIŁEŚ CZY TO NA STRONĘ OFICJALNĄ CZY TWOJĄ WŁASNĄ !!! wydaje mi się że będziesz teraz wiedział o czym mówię.. Poza tym mam wrażenie , że wiesz "saletra" o co biega ale tak się pytasz z nudów... " Proszę przyjmij do wiadomości to : Wszystkie Oficjalne Strony PHP-Fusion mogą zmieniać stopkę tematu. Zapytasz dlaczego? Taka jest moja decyzja " Arox na tej stronce może wyrzucić co chce bo to oficjalny support a ty u siebie na stronie nie - chyba że dostaniesz pisemną zgodę ! I wsio ! Edytowane przez tristan dnia 30.01.2005 17:58:22 |
|
|
Saletra |
Dodany dnia 30.01.2005 17:57:26
|
Kurde bo bedzie zaraz ze wszystkimi sie kluce. To tak: tristan napisał: mi się mówią jasno że : 1. można 'zmieniać' lub 'zastępować' górne logo i linki ! 2. nie można ( bez pisemnej zgody i poza nieopisanymi tutaj wyjątkami ) zmieniać hiperłącza w stopce !!! Chodzi mi o punkt 2. Piszesz, jakbym sie mylil, co do tego, ze Arox moze sobie skasowac napis w stopce. Edytowane przez Saletra dnia 30.01.2005 18:00:16 | Rób, co chcesz - http://www.moj-po... |
|
|
|
seba22 |
Dodany dnia 30.01.2005 19:51:16
|
Początkujący Postów: 142 Data rejestracji: 02.12.2004 11:16 |
Kasuj co ci zrobia... chcociaz teraz to lepiej nie ale z tego co znam angielski to jak jestes oficialnym supportem to smialo kasuj ---> Jak nie wiesz czy cos usunac to nie pytaj sie podajac adres... gwarantuje ci ze po odpowiedzi odmownej sprawdza za tydzien czy czasem nie skasowales ! <----- Moje konto w społeczności Administratorów:
http://mojserwer.... |
|
Przejdź do forum: |