Zobacz temat
Błąd z rejestracją
|
|
ziombka |
Dodany dnia 30.01.2005 00:48:10
|
Przedszkolak Postów: 57 Data rejestracji: 22.01.2005 12:29 |
Wiem że ten temat był już kilka razy poruszany, ale żaden nie dotyczy bezpośrednio mojego problemu Poprostu: Gdy sie ktoś rejestruje, dochodzi email z lnkiem, lecz link nie działa - nie można wyświetlić strony, bądź takiej nie ma. LECZ dzisiaj zainstalowalem od nowa PHP-FUSION 5.0 i teraz dopiero ten błąd występuje. Gdy Upgradowałem starą wersję (4.01) do 5.0 wtedy link dochodził i wszystko było dobrze, a teraz gdy na czysto zainstalowałem 5.0 to link nie działa - nie wiem czy to ma ze soba jakiś związek. PS. Instalowałem ciągle na tym samym serwerze!!! |
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 25.11.2024 00:26:19
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost | |
Shaolin |
Dodany dnia 30.01.2005 12:29:32
|
Bywalec Postów: 888 Data rejestracji: 23.10.2004 14:59 |
Poprawność linka zależy od kilku rzeczy: Panel Admina => Ustawienia => Adres strony - główna przyczyna błędów - musisz podać poprawny, najlepiej bez aliasu z prv.pl . Np. zamiast www.ziombka.prv.pl musisz podać np. dhost.info/ziombka - czasami alias z prv.pl jest ustawiony na przekierowywanie do dhost.info/ziombka - wtedy aktywacja będzie działać, ale gdy ustawiłeś alias na przekierowywanie do dhost.info/ziombka/news.php to już link działał nie będzie. Po prostu link aktywacyjny będzie wtedy próbował połączyć się ze stroną dhost.info/ziombka/news.php/register.php?(...) . Poza tym na końcu adresu strony musi być slash, np. dhost.info/ziombka/ a nie dhost.info/ziombka. working
|
|
Przejdź do forum: |