ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 26

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » PHP-Fusion v5.00-v6.01 Support » Błędy i korekty
 Drukuj temat
v6.00-Chat_PJIRC_v1.0.1
iras12
Zainstalowałem tego chat'a i nie mam pojęcia jak go skonfigurować, żeby działał...
kurzawa.forall.pl/k300i/screens/ppp.JPG

Ciągle pojawia się komunikat:

[12:55] Connecting...
[12:55] Unable to connect : java.net.SocketException : Network is unreachable: connect

Proszę o pomoc!

Widze na tym screenie nic nie widać, ale zawsze można go pobrać i zobaczyć większy... Myślę, że problem tkwi w adresie IRC'a ja mam wpisane irc.dal.net
Edytowane przez iras12 dnia 05.07.2006 12:58:40

Wścibski Gość
Dodany dnia 25.11.2024 06:02:23
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
slawekneo
hmm.. a zalozyles kanal na irc.dal.net o nazwie "phpfusion" ?

iras12
Automatycznie w polu adres IRC'a jest wpisane serenity.ix.us.dal.net i pytanie moje: Jak na tym założyć jakiekolwiek konto??? Przecież tego nie da się otworzyć jak zwykłej strony!

slawekneo
hmm... czeka Cię duzo roboty :P hee.. ściągnij program mIRC najlenpiej z nnscript (NoNameScript) :D zainstaluj i odpal teraz trzeba się połączyć z jakimś serwem najlepiej było by wybrac Quakenet.
Musisz założyć kont najlepiej w Quakenet'cie

///Fragment FAQ///

w jakim celu zakladac konto na Quakenet ?

konto jest jakby typem rejestracji w quakenecie - jeżeli nie jesteś zarejestrowany możesz tylko rozmawiać natomiast rejestracja - założenie konta - daje Ci dużo więcej możliwości np: możesz otrzymać od kogoś auto operatora na jakiś kanale (bedziesz operatorem zawsze gdy wejdziesz na dany kanał) lub możesz sam założyć kanał (patrz jak sprowadzić bota) tak czy siak nie ogladaj sie na nic i zakładaj sobie konto - dobra rada :)

jak zalozyc konto na Quakenet :)

po wejsciu na #pomoc (lub jakikolwiek inny kanal) piszesz

/msg Q HELLO

(np. /msg Q HELLO
gdzie to twoj mail - uprzedzajac pytanie odpowiadam TAK piszesz 2 razy mail ten sam (tak jak czesto zakladajac np mail musisz powtorzyc haslo - nie pozwala to na popelnienie bledu)

na maila zostalo wyslane ci haslo (no i kilka instrukcji ktore zaraz postaram sie przetlumaczyc):)
jako ze jest ono mniej wiecej w postaci kjfh7asdmn33 to warto by je bylo zmienic oczywiscie jest taka mozliwosc robisz to tak

piszesz nadal w oknie (np. #pomoc)

newpass haslo_z_maila nowe_haslo nowe_haslo

(np. /msg Q newpass kjfh7asdmn33 mojehaslo mojehaslo)

teraz wystarczy ze przy kazdym uruchomieniu mIRCA i polaczeniu sie (znak blyskawicy na gorze po lewej) wpisujesz:

/msg AUTH nick haslo
- chodzi o nick na ktory dostales haslo w mailu
(np. /msg AUTH SoaD|ludee mojehaslo)

niestety proces AUTHoryzacji musisz powtarzac za kazdym wejsciem na mirca - ale i na to jest sposob - wystarczy wpisac linijke AYTHoryzacji do okienka "file / options / connect / perform" (zaznacz opcjeenable perform on connect) i od tej pory zawsze przy polaczeniu do servera automatycznie wpisze ci sie linijka z AUTHoryzacja, mozesz oczywiscie w tym oknie wpisywac jeszcze wiele innych komend np. /j #kanal

jezeli zmieniasz maila mozesz powiadomic o tym quakenet i tym samym wszystko odnosnie twojego konta bedzie wysylane na nowy adres a robisz to tak:
dalej w oknie wpisujesz

/MSG Q EMAIL

np. /MSG Q EMAIL moje_haslo
gdzie to twoje haslo a nowy mail

gdy zapomnisz hasla mozesz sie zwrocic z prosba o przeslanie ci go na maila, robisz to komenda:

/MSG Q REQUESTPASSWORD

nie dostajesz maila?

Prawdopodobnie twój nick sie nie podoba :D i w oknie głównym servera otrzymałeś / aś wiadomość:

-Q- Change your nick to something without special characters (ie: `~^[]{}|_\) in it.
tzn że nie można mieć w nicku ani jednego z powyższych znaków.

Jeżeli natomiast otrzyałeś / aś wiadomosć

-Q- That email address has already been used too many times
to znaczy że na ten mail jest już przypisane jedno konto w Quakenecie.

Ostatnią możliwością jest wiadomość:

-Q- Hello, twój_nick. A new user account has been created for you, with nick twój_nick.
-Q- OK, Your login information has been sent to "twój@mail". please check your email for further instructions.

to oznacza ze wszystko poszło w porządku ... a jeżeli nie dostałeś / aś maila to znaczy, że coś jest nie tak z twoją skrzynką.

///koniec fragmentu///
///tutaj masz calosc/// Polecam doazyc do dostania "L" na kanale :D

jak to wszystko zrobisz wpisz odpowiednie dane w Twoim panelu :D
Edytowane przez slawekneo dnia 05.07.2006 17:58:15

iras12
slawekneo Dzięki wielkie za wszystko!!!! Jush wszystko elegancko działa mi. Możesz zobaczyć jeśli chcesz! To moja stronka: www.K300i.4.pl

slawekneo
he ciesze sie i moze jak bede mial czas opisze wlsnorecznie co i jak (tak dla totalnych laikow) Pozdro!!

netixo
Ok, wszystko fajnie a może wiecie czy da się zmienić kolorystykę ? Mianowicie tło czcionkę itp. ?

slawekneo
wszystko ustawia sie w pliku css.php, ktory znajduje sie w katalogu infusions/irc_chat/
Pozdro!!

netixo
Gdzie mogę zmienić kolor czcionki ? Musze dopisać sam ?

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Pieka
Zdecydowanie Smile
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl