ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 22

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » PHP-Fusion v5.00-v6.01 Support » Błędy i korekty
 Drukuj temat
saygon
Witam
Mam problem z avatarsami. Użytkonicy nie mogą sobie dodac avatar. Wyglada to tak, ze w profilu wybiera sie plik z dysku, klika "Aktualizuj profil" i przeladowuje sie strona edit_profile.php ale nie cała - wyswietla sie tylko lewe menu rozciagniete na cala szerokosc. W efekcie Avatar zostaje wgrany na serwer (jest w katalogu images/avatars) ale za to w bazie nie ma wpisu o avatorze dla danego usera. Czy macie pojęcie co może być nie tak? Gdzie szukac bledu?

Wścibski Gość
Dodany dnia 25.11.2024 07:48:38
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
proton
Spróbuj nadgrać pliki jescze raz. I wychodzi jakiś błąd jescze?

http://www.mortek.pl
saygon
Które pliki nadgrać?

proton
edit_profile.php

http://www.mortek.pl
saygon
Nadpisalem prawie wszystkie, ale to nic nie dało.

saygon
Nadpisalem prawie wszystkie, ale to nic nie dało.

saygon
Podebugowalem troche i wyszlo mi ze wywala sie w funkcji
verify_image (maincore.php) przy wywolaniu funkcji file_get_contents. Po prostu nie ma takiej funkcji (fuction_exists FALSE) i sru! I jakie jest rozwiazanie takiego problemu?

Nadpisz wszystkie pliki, bo funkcja jest ok. Masz bana na 24h za floodowanie/Pieka
Edytowane przez Pieka dnia 05.07.2006 00:22:05

saygon
Ale jestescie cienkie bolki. Nikt nie wpadl na to ze funkcja na ktorej mi sie wysypywal skrypt jest dostepna dopiero od wersji PHP > 4.3?! Moze zrobic patcha dla starszych wersji i dorzucic do maincore.php?

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

PS. Ja nie flodowalem, po prostu zawisla mi stronka a ja odsiwezylem i dlatego poszedl ten sam post 2 razy.
Edytowane przez saygon dnia 05.07.2006 22:01:48

SebaZ
lol, to chyba ty jestes cienki bolek bo w specyfikacji PHP-Fusion jest wyraźnie napisane, że minimum to PHP 4.3 więc nie miej pretensji zwłaszcza, że uzywasz archaicznych już narzedzi w postacji PHP niżesz niż 4.3
Zadawanie pytań na forum to nie jest prawo, to jest przywilej, którego każdy może być pozbawiony jeżeli nie będzie umiał z niego korzystać. Nie wymagaj więc natychmiastowej odpowiedzi.

saygon
No pewnie, że ja jestem cienki. php-fusion znam od tygodnia. I tego się nie wstydzę. Ale myślałem, że dostane szybką rade od "prawdziwych wyjadaczy" a dostałem rade "przegraj wszystko na nowo" Grin

Pieka
saygon napisał/a:
No pewnie, że ja jestem cienki. php-fusion znam od tygodnia. I tego się nie wstydzę. Ale myślałem, że dostane szybką rade od "prawdziwych wyjadaczy" a dostałem rade "przegraj wszystko na nowo" Grin

Dodatkowo dolozyles nastepnego posta za postem. Nie mam slow..
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl