Zobacz temat
Modyfikacja rejestracji oraz wyswietlania usera
|
|
K@iTO |
Dodany dnia 04.07.2006 18:00:27
|
Początkujący Postów: 102 Data rejestracji: 08.08.2005 21:19 |
Witam dzis przychodze z dosc ciekawym problemem. Sprawa wyglada tak. Wyłączam rejestracje. twoze recznie uzytkownikow z generowanym haslem. i teraz! Chodzi o to by login usera byl np. : i na niego ma sie rejestowac ale widoczny w info panel w profilu oraz na forum powinien być jako: przy czym w panelu edycji profilu nie ma możliwości zmiany loginu tylko poprostu w tym miejscu wyswietla się jest mozliwość edycji reszty danych z haslem! Pytanie brzmi. Jak zamienić rozpoznawalny dla systemu login:"dx458694" na wyswietlany "Krzystow Zawada Sekcja bio". Jeszcze raz podkreślam on zawsze ma się logować przez te cyferki! Portal o grze 9dragons w PHP-Fusion |
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 25.11.2024 18:36:58
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost | |
jantom |
Dodany dnia 04.07.2006 19:16:45
|
Weteran Postów: 3460 Pomógł: 123 Data rejestracji: 31.03.2005 20:10 |
Może po prostu dodaj kolejne pola w bazie danych i tam gdzie powinien się wyświetlać login, to ustaw by pobierało dane właśnie z tych dodatkowych pól. Czy może jednak innego rozwiązania poszukujesz? |
|
|
K@iTO |
Dodany dnia 04.07.2006 20:40:38
|
jantom napisał/a: Może po prostu dodaj kolejne pola w bazie danych i tam gdzie powinien się wyświetlać login, to ustaw by pobierało dane właśnie z tych dodatkowych pól. Czy może jednak innego rozwiązania poszukujesz? dobry tok ale... juz zrobilem nowe pola z tym, ze teraz problem jest taki. edytowalem narazie 2 pliki tzn. edit_profile i user_fields [z lokale] w edit dodalem 2 pola z baza polaczone z imie i nazwisko a w user.. dodalem nazwy teraz tak jak zrobic zeby po 1: mozna bylo to wyedytowac - tzn. jak ja tam w edit panel na stronie wpisuje nazwisko i imie to mi sie niestety do bazy nie dodaje po 2 w pliku edit_profile musze dac opcje rozbic to na 2 tzn. if admin mam miec mozliwosc edit if user ma sie tylko wyswietlic pobrane z bazy. Portal o grze 9dragons w PHP-Fusion |
|
|
jantom |
Dodany dnia 04.07.2006 23:10:17
|
Weteran Postów: 3460 Pomógł: 123 Data rejestracji: 31.03.2005 20:10 |
Weź jeszcze na warsztat /includes/update_profile_include.php. To w gruncie rzeczy on jest najważniejszy, bo odpowiada za przysył danych usera do bazy. A z tymi polami możesz zrobić coś takiego: Jeśli nigdzie się nie kropnąłem, to powinno zadziałać ;) Edytowane przez jantom dnia 04.07.2006 23:10:56 |
|
|
K@iTO |
Dodany dnia 05.07.2006 08:32:11
|
no jak sie nie myle to zeby pole bylo wymagane musze je tu dodać w pliku update_profile_include.php i teraz tak: do bazy dodalem 2 pola i teraz musze tu w update_profile dodać. oraz Czy cos wiecej czy o to chodzi? czy jak? a co do wyswietlania to: czy to wstawić w edit profile.php czy jak. No troche sie poplatalem! PROSZE O POMOC moze ma ktos nozyczki :D to sie poprzecina moje wiezy! /edit mam i jestem co raz blizej! chyba! Weź jeszcze na warsztat /includes/update_profile_include.php. To w gruncie rzeczy on jest najważniejszy, bo odpowiada za przysył danych usera do bazy. A z tymi polami możesz zrobić coś takiego: if (iMEMBER){ if (iAdmin && (iUSER_RIGHTS != "")){ kod formularza odpowiadającego za edycję danych } else { kod wyświetlający jedynie dane usera };}; Jeśli nigdzie się nie kropnąłem, to powinno zadziałać ;) to jest nie potrzebne zamieszanie :D Prawda jest taka ze powiedzcie mi 2 rzeczy. 1 jak zmienic w edit_panel zeby nie bylo możliwości zmiany pul "login" "imie" "nazwisko" zeby one się tylko wyswietlaly pogrubionym textem!!! a rozwiazanie zmiany tego przez admina lezy w /administration/members.php Tu nalezy dodać pola do edycji z imie i nazwisko. Jak to dodac? co tam wpisać!? Edytowane przez K@iTO dnia 05.07.2006 18:29:35 Portal o grze 9dragons w PHP-Fusion |
|
Przejdź do forum: |