Zobacz temat
cos nie tak z top 5 downloads
|
|
P3Z |
Dodany dnia 26.01.2005 22:48:50
|
Przedszkolak Postów: 53 Data rejestracji: 12.01.2005 19:19 |
Wszystko jest ok dopuki nie kliknie sie na jakis link wtedy strona nie istnieje dlaczego powinien chyba zacząć sciagac wybany plik :( wyglada to tak |
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 25.11.2024 00:26:55
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost | |
brasil |
Dodany dnia 27.01.2005 15:00:07
|
Przedszkolak Postów: 11 Data rejestracji: 11.01.2005 13:57 |
Mogę tylko potwierdzić. Kliknięcie w link, odsyłający do jakiegoś pliku powoduje w tym modzie przeniesienie na nieistniejącą stronę (dzieje się tak na PHP-Fusion zainstalowanym na localhost), a na serwerze odsyła do panelu logowania do konta, na którym jest strona. <hr> www.punktwidzenia... |
|
|
stalek |
Dodany dnia 27.01.2005 17:27:38
|
Przedszkolak Postów: 4 Data rejestracji: 02.09.2004 16:05 |
P3Z napisał: Wszystko jest ok dopuki nie kliknie sie na jakis link wtedy strona nie istnieje dlaczego powinien chyba zacząć sciagac wybany plik :( wyglada to tak Ej no stary, w tym miejscu które zaznaczylem na czerwono powinien byc wstawiony adres twojej strony i teraz powinno byc ok... |
|
|
brasil |
Dodany dnia 27.01.2005 19:41:51
|
Przy okazji jedno pytanko nieco odbiegające od głównego wątku: jak zrobiliście w Waszych postach na forum poziomą linię oddzielając tekst od dodawanych linków? Dodam, że wstawienie znacznika <hr> nie pomaga. |
|
|
gammorin |
Dodany dnia 27.01.2005 20:09:06
|
Przedszkolak Postów: 24 Data rejestracji: 21.12.2004 21:18 |
brasil napisał: Przy okazji jedno pytanko nieco odbiegające od głównego wątku: jak zrobiliście w Waszych postach na forum poziomą linię oddzielając tekst od dodawanych linków? Dodam, że wstawienie znacznika <hr> nie pomaga. Zrob sobie podpis w edycji profilu |
|
|
brasil |
Dodany dnia 28.01.2005 17:18:57
|
Gammorin: - dzięki wielkie za pomoc. Dodałem podpis, ale nadal nie oddziela go linia pozioma. Nie pomogło nawet wstawienie znacznika <hr> w tym podpisie. Wiem, że to w sumie nie jest problem, ale moja dociekliwość nie daje mi spokoju: dlaczego u innych forumowiczów jest taka piękna linia? Co do problemu z MOD-em Top 5 Downloads to chyba udało mi się rozwiązać ten problem. Zamiast poniższego kodu... //Top Downloads $result=dbquery("SELECT * FROM ".$fusion_prefix."downloads ORDER BY download_count DESC LIMIT 0,5"; if(dbrows($result)!=0){ openside("Top 5 Downloads"; echo "<table width=\"100%\" cellpadding=\"0\" cellspacing=\"0\">"; while($data=dbarray($result)){ echo "<tr>\n<td class=\"small\"><a href=\"/html/downloads.php?cat_id=$data[download_cat]\" class=\"slink\">"; echo trimlink($data[download_title], 20)."</a></td>\n<td class=\"small\" align=\"right\">"; echo "$data[download_count]</font>\n</td>\n</tr>\n"; } echo "</table>"; closeside(); } ...należy wstawić taki kod... //Top Downloads $result=dbquery("SELECT * FROM ".$fusion_prefix."downloads ORDER BY download_count DESC LIMIT 0,5"; if(dbrows($result)!=0){ openside("TOP DOWNLOAD"; echo "<table width=\"100%\" cellpadding=\"0\" cellspacing=\"0\">"; while($data=dbarray($result)){ echo "<tr>\n<td class=\"small\"><a href=\"/downloads.php?download_id=$data[download_id]\" class=\"slink\">"; echo trimlink($data[download_title], 20)."</a></td>\n<td class=\"small\" align=\"right\">"; echo "$data[download_count]</font>\n</td>\n</tr>\n"; } echo "</table>"; closeside(); } ...zmieniając parametry oznaczone kolorem czerwonym. Wówczas odnośnik będzie kierował nas bezpośrednio do ściąganego pliku. U mnie działa, choć w jednym przypadku, gdy zamiast pliku exe ściągnąć próbowałem plik rar to problem się powtórzył. Nie wiem dlaczego. Może moduł ten nie obsługuje tego typu plików? Nie wiem. Jeśli ktoś wie co może być tego przyczyną to bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam. <hr><br>Nowy serwis informacyjno-publicystyczny www.punktwidzenia...
|
|
Przejdź do forum: |