Zobacz temat
Upload zdjęć [połączenie ftp]
|
|
macgyver_1 |
Dodany dnia 15.06.2006 19:07:54
|
Przedszkolak Postów: 2 Data rejestracji: 15.06.2006 18:58 |
A więc tak na początku witam, oraz zwracam się z prośbą potrzebuje modyfikacji, dzięki której użytkownik wysyła na serwere zdjęcie *jpg w dowolnym rozmiarze a skrypt "przerabia mi go do wszesniej ustalonego rozmiaru. Dorwałem taki skrypt, ale jest jeden fundamentalny problem jak zaimplementować w nim połaczenie z ftp ( bo chyba inaczej sie nie da) Skrypt wyglada następująco: Oraz forumularz : Wszystko jest w stanie surowym ale nie rusze z niczym jezeli nie będe mógł wysłać pliku. Wiec jak to zrobić w php-fusion ? I jeszcze jedno pytanie troche odbiegające od tematyki fusiona, czy jest mozliwość czyszczenia dowolnego forlderu na serwerze (po określonym czasie np. 24 h) za pomocą crona i czy udzialiłby mi ktoś jakieś wskazówki? Bardzo mi na tym zalezy z góry dziekuje za pomoc :) |
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 25.11.2024 15:40:54
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost | |
as |
Dodany dnia 15.06.2006 19:21:13
|
Zaawansowany Postów: 1509 Data rejestracji: 25.01.2005 21:55 |
No a TO czytała ?...
as
|
|
|
macgyver_1 |
Dodany dnia 15.06.2006 19:35:43
|
Przedszkolak Postów: 2 Data rejestracji: 15.06.2006 18:58 |
Czytałem ten wątek ale cała zabawa polega na tym, że i tak nie potrafie tego przerobić w tak dostatczeczny sposób zeby to działało. Idea jest taka że user uploaduje fotkę która przerabia się mu do postaci komórkowej dajmy na to 128 na 160, zapisuje w folderze na dysku serwka. Potem to określone zdjęcie jest wyświetlane wraz z scieżką docelową, user pobiera fotke na telefon zamyka okinko, i ślad po zdjęciu ginie (pozostaje jeszcze czyszczenie folderu po określonym czasie, ale to już inna historia). Więc wiem że ta galeria jest świetna bo już dawno czytałem o niej ale ja tylko potrzebuje kawałek małej funkcji, która mi sie połączy przez ftp, lub sposób w jaki to ominąć..... Dzięki za pomoc... |
|
Przejdź do forum: |