Zobacz temat
Jak przerobić skórkę z PHP-Fusion 4.00 na skórkę 4.01.
|
|
Kermit |
Dodany dnia 17.08.2004 22:56:29
|
Przedszkolak Postów: 16 Data rejestracji: 10.08.2004 10:26 |
Ten temat jest dla osób nie znających dobrze angielskiego oraz początkujących, dlatego też proszę "wyjadaczy" o nie krytykowanie go za bardzo. Ja będę to tłumaczył na podstawie skórki Spiderman. Zmiany trzeba będzie wprowadzić w dwóch plikach, a mianowicie: theme.php oraz style.css. 1.Zmiany w theme.php: // theme settings $body_text = "#FFffff"; $body_bg = "#000000"; $table_width = "90%"; $table_border = "border:2px #FFffff solid;"; Pogrubiony kod zamieniamy na $theme_width = "100%"; $theme_width_l = "170"; $theme_width_r = "170"; [oczywiście z ustawieniamy skórki (chodzi o te szerokości tabel)] Następnie zamiast: // horizontal bar $header_bar = "<table width='100%' cellspacing='0' cellpadding='0'> <tr> <td class='white-header'> <a href='".fusion_basedir."index.php' class='white'>Home</a> ~ <a href='".fusion_basedir."articles.php' class='white'>Articles</a> ~ <a href='".fusion_basedir."downloads.php' class='white'>Downloads</a> ~ <a href='".fusion_basedir."weblinks.php' class='white'>Web Links</a> ~ <a href='".fusion_basedir."submit_news.php' class='white'>Submit News</a> ~ <a href='".fusion_basedir."submit_link.php' class='white'>Submit Link</a> </td> <td align='right' class='white-header'> ".ucwords(strftime("%A, %B %d, %Y", time()+($settings[timeoffset]*3600)))."</td> </tr> </table>\n"; Wklejamy to: function render_header($header_content) { echo "<table align='center' width='100%' cellspacing='0' cellpadding='0' style='border:1px #aaa solid;'> <tr> <td> <table width='100%' cellspacing='0' cellpadding='0'> <tr> <td class='full-header' style='padding:5px;'> $header_content </td></tr> </table>\n"; echo "<table width='100%' cellspacing='0' cellpadding='0'> <tr> <td class='white-header'> <a href='".fusion_basedir."index.php' class='white'>Home</a> | <a href='".fusion_basedir."articles.php' class='white'>Articles</a> | <a href='".fusion_basedir."downloads.php' class='white'>Downloads</a> | <a href='".fusion_basedir."fusion_forum/' class='white'>Forum</a> | <a href='".fusion_basedir."weblinks.php' class='white'>Web Links</a> | <a href='".fusion_basedir."submit_news.php' class='white'>Submit News</a> | <a href='".fusion_basedir."submit_link.php' class='white'>Submit Link</a> </td> <td align='right' class='white-header'>"; echo ucwords(strftime("%A, %B %d, %Y", time()+($GLOBALS['settings']['timeoffset']*3600))); echo "</td> </tr> </table>\n"; echo "<table width='100%' cellspacing='0' cellpadding='0'>\n<tr>\n"; } function render_footer($license=false) { echo "</tr>\n</table>\n"; echo "<table cellpadding='0' cellspacing='0' width='100%'> <tr> <td class='white-header'> ".stripslashes($GLOBALS['settings']['footer'])." </td> </tr> </table> <table cellpadding='0' cellspacing='0' width='100%'> <tr> <td align='center' class='full-header'><br> ".$GLOBALS['settings']['counter']." "; if ($GLOBALS['settings']['counter'] == 1) { echo LAN_120."<br><br>\n"; } else { echo LAN_121."<br><br>\n"; } if ($license == false) { echo "Powered by <a href='http://www.php-fusion.co.uk' class='foot'>PHP-Fusion</a> v". sprintf("%.2f", $GLOBALS['settings']['version']/100)." © 2003-2004<br><br>\n"; } echo "</td>\n</tr> </table> </td> </tr> </table>\n"; } I to wzystko w pliku theme.php. 2.Zmiany w pliku style.css: Zamieniamy: .forum-border na .tbl-border .forum1 na .tbl1 .forum2 na .tbl2 I to już wszystkie zmiany. Teraz powinno być wszystko ok. Jeżeli zauważyliście tu jakieś błędy lub macie problem walcie na PW. Z góry thx. Arox jakbyś mógł to podepnij teamt, ok? Kermit. |
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 25.11.2024 00:47:24
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost | |
Arox |
Dodany dnia 21.08.2004 13:18:00
|
Bywalec Postów: 347 Data rejestracji: 16.07.2004 01:39 |
Wielkie dzięki Kermit. Dobra robota. Temat zostaje przyklejony. Jestem poza zasięgiem ...
|
|
|
VannS |
Dodany dnia 23.10.2004 20:03:28
|
Przedszkolak Postów: 91 Ostrzeżeń: 3 v7.02.07 Data rejestracji: 08.09.2004 17:13 |
A ja mam pytanie mam wszystko tak jak tu piszesz ale jak zmienie skorke to mam wszystko poprzestawiane gora jest oki ale juz panele od nawigacji , newsow p panel po prawej sa zwezone o jakies 20% dotego dolna stopka wysunela sie calkowicie w prawa strone i zaczyna sie od polowy gornego banera czemu tak mam ?? ( matrix ) probowalem tez z innymi i to samo mam |
|
|
Maras |
Dodany dnia 21.12.2004 15:29:14
|
Przedszkolak Postów: 14 Data rejestracji: 24.11.2004 21:34 |
Niestety wiekszosc skorek w ten sposob przerabianych ma bledy w postaci zle dzialajacych laczy. Nie mozna drukowac newsow, dodawac do nich komentarzy itp. Ja mam problem ze skorka OldPaper niestety nie sa dodawane lacza do komentarzy kto dodal newsa i nie mozna takiego newsa wydrukowac |
|
Przejdź do forum: |