ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 14

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » PHP-Fusion v5.00-v6.01 Support » Modyfikacje skryptów
 Drukuj temat
obrazki w nicku zamiast standardowego tekstu
none18
Witam wszystkich, wątpie aby gdziekolwiek taki temat był poruszany. A ostatnio się zastanawiałem, czy php-fusion'a idzie aż tak zmodyfikować aby uzyskać to o czym zaraz napisze...

Czy jest taka możliwość, aby przerobić (coś) w php-fusion'ie aby administratorzy (super admini) mogli ustalać/dawać wybranym przez nich osobą obrazek gif/jpg zamiast standardowego nicku. Ostatnio, robi się to dość popularne i nie powiem, bardzo ciekawie wygląda, zwłaszcza w stronach o tematyce gier. Dla przykładu proszę spojżeć o co mi chodzi:

www.gtareview.com

Jak można tam zobaczyć, ważniejsi użytkownicy mają obrazek (nie wielki) zamiast nicku. Nawet widziałem przeróbke Jportala2, więc z pewnością moge stwierdzić, że tym bardziej php-fusion'a przerobic się da.

Na jakiej zasadzie? nie mam pojęcia, bo to Was się pytam Smile według mnie, w admince, przy modyfikacji userów, dodać jedną opcje więcej i dać pole wyboru, np. "styl wyświetlania nicku" potem dwie opcje "test / obrazek" , pod tym uploader, dzięki któremu wybierałoby się i uploadowało obrazek na serwer.

Nie mam pojęcia, to Wy jesteście profesionalistami...

Mały offtopic
------------------
musze pochwalić forum, gdyż odpowiedź dostaje nawet po kilku sekundach od czasu publikacji pytania, a to DUŻY plus.

Pozdrawiam i czekam na każdą pomoc na bieżąco. Licze na Was Smile

Wścibski Gość
Dodany dnia 25.11.2024 15:28:16
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
SebaZ
jasne że sie da to wykonać
Zadawanie pytań na forum to nie jest prawo, to jest przywilej, którego każdy może być pozbawiony jeżeli nie będzie umiał z niego korzystać. Nie wymagaj więc natychmiastowej odpowiedzi.

pawkow
możliwość jest - najprościej zrobić to tak, że byś wpisywał w pole z nazwą adres do obrazka. Gorzej potem z logowaniem <lol> Smile
Zapraszam na motoklimat.pl - Baza wiedzy o samochodach, modele, spalanie, specyfikacje.

https://motoklimat.pl
none18
Smile i o tym właśnie pisałem, szybkie odpowiedzi. No tak, rady dobre, ale ja nie jestem za dobry w te klocki, więc jakby ktoś rzucił kod i powiedział co trzeba zmienić czym, to byłbym wdzięczny. Ja nawet nie wiem jak się za takie coś zabrać

Edit:
Ah SebaZ, dalej mi odpowiadasz na pytania Smile dzięki za newsy z emotami
Edytowane przez none18 dnia 03.06.2006 09:01:19

SebaZ
Ah SebaZ, dalej mi odpowiadasz na pytania smiley dzięki za newsy z emotami
spox, ale tym razem Ci nie podam gotowego kodu. Jak nikt tego nie zrobi zapraszam na złożenie zlecenia. Zbyt dużo pieprzenia z tym żeby za friko to robić Cool
Zadawanie pytań na forum to nie jest prawo, to jest przywilej, którego każdy może być pozbawiony jeżeli nie będzie umiał z niego korzystać. Nie wymagaj więc natychmiastowej odpowiedzi.

pawkow
no to wówczas sie zgłosze Smile
Zapraszam na motoklimat.pl - Baza wiedzy o samochodach, modele, spalanie, specyfikacje.

SebaZ
a co ty też? myslałem po twoich wypowiedziach na forum, że potrafiłbys to wykminić a tu tylko szpan i spam Pfft

pawkow
ja tez się zgłosze (...) w roli wykonawcy Smile
oj SebaZ SebaZ Smile Smile Śmiech na sali Smile

musze pochwalić forum, gdyż odpowiedź dostaje nawet po kilku sekundach od czasu publikacji pytania, a to DUŻY plus.

Pozdrawiam i czekam na każdą pomoc na bieżąco. Licze na Was

No to zależy czy tacy pro jak SeBaZ są online czy też nie Smile
Edytowane przez pawkow dnia 03.06.2006 11:23:54

SebaZ
ja tez się zgłosze (...) w roli wykonawcy
oj SebaZ SebaZ smiley smiley Śmiech na sali

to wyrazaj mysli do końca - forum to nie rozmowa w której mozna się domyślić sensu z kontekstu

pawkow
no soory Smile

none18
Ok chłopaki. Ale może ktoś znajdzie się kto zrobił by taką modyfikacje za darmo. Myśle, że dla kogoś kto zna fusiona i php, nie jest to problem i nie zajęło by to mu długo. No nic, ja temat sprawdzam na bieżąco, może się ktoś znajdzie. Tak czy siak, dzięki.

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl