ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 19

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » PHP-Fusion v5.00-v6.01 Support » Błędy i korekty
 Drukuj temat
Strona długo się ładuje
Lexuss16
Jestem administratorem strony http://hardpc.pl i mam pewien problem, gdyż strona ta bardzo długo się wczytuje Sad Nie jest to winą serwera ponieważ forum chodzi mi dośc szybko, tak samo jak sklep. Strona stoi na skrypcie 6.00.305, czy zmiana wersji na 307 pomoże? Prosze o oponie na ten temat, poniewaz powolne wczytywanie odstrasza osoby odwiedzające moją stronke.

Wścibski Gość
Dodany dnia 25.11.2024 08:26:44
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
jantom
Sądzę, że jak wyeliminujesz te ogromne grafiki w newsach, zmniejszysz obrazki sponsorów, no i można jeszcze się zastanowić nad ilością wyświetlanych newsów na stronie (by ich było mniej), to już odczujesz zmianę. A zmiana na 307 i tak pomoże, bo jest w niej załatany kolejny i dość groźny błąd.

http://jantom.info
Lexuss16
Nie wiem czy to mi wyjdzie na dobre, ale pomyślałem że skoro czyta mi główną z news.php a powinien czyatc z index.php to jest tam jakieś przekierowanie. Skopiowałem więc cały kod z news.php i zastąpiłem nim istniejacy kod w index.php, wrzuciłem plik na serwer, a w ustawieniach "Otwórz jako Stronę Główną:" zostawiłem puste. Postaram dawać się mniejsze grafiki. Jakie są sposoby aby przyspieszyć działanie stronki?

jantom
Ten art może dać Ci pomysł, co można uczynić, by przyspieszyć działanie strony http://extreme-fu....

http://jantom.info
Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Na to spowolnienie mają główny wpływ grafiki-pozostałe sprawy to bajka, masz 215k bez swf, a z nimi podejrzewam około 400-500k, więc jak to ma się szybko ładować-dobrze chociaż że ładujesz href obrazki ze swojego serwera(sprawdziłem dokładnie źródło strony startowej), masz jeszcze ładowanie reklamy gogle, 3jpg-to 100k wstaw tu przynajmiej miniaturki z linkiem do normalnej fotki. Ja kieruje się zasadą jak najmiej grafy na stronie startowej. Twoje jpg też nie są zoptymalizowane pod WWW np na Twoich 36k schodzę do 31k przy 72DPI gdzie pod www wystarcza 65DPI. Napomknę tylko że kopa dostaje się(pozytywnego) przy użyciu kompresji gzip-ale to jest w gestii admina serwera.

wlodekp.europa.pl
Lexuss16
Staram się wszystkie fotki kompresować, w irfan view ustawiajac quality na 80% u bywa tak że foty ze 100kb schodza na 30kb, nie wiem czy jak nie skompresuje na 70% czy nie będzie się obraz rozwalał.

PS: A co do tej mojej zmiany żeby czytało bezpośrednio z index.php to przyspieszy to stronke troche? Póki co wszystko chodzi jak trzeba
Edytowane przez Lexuss16 dnia 19.05.2006 22:19:33

J a też używam irfan view, ale poza tym optymalizatory jpg, gif if mam ustawione na 72, co do index to nie sądze mam tak zrobione, ale nie widzę różnicy, miałem swój start.php- a index tylko po to że przy wchodzeniu nie mam nic dalej po adresie pod wyszukiwarki. Wszystkie te elementy stosuje zdzplock.europa.pl , gdzie u mnie dodatkowo php tworzy przez GD dni panel co też nieco spowalnia ładowanie-bo w czsie rzeczywistym jest tworzona grafika-nie ładowana, ale za to chodzi gzip kompresja.

wlodekp.europa.pl
Lexuss16
wlodekp napisał/a:
J a też używam irfan view, ale poza tym optymalizatory jpg, gif if mam ustawione na 72, co do index to nie sądze mam tak zrobione, ale nie widzę różnicy, miałem swój start.php- a index tylko po to że przy wchodzeniu nie mam nic dalej po adresie pod wyszukiwarki. Wszystkie te elementy stosuje zdzplock.europa.pl , gdzie u mnie dodatkowo php tworzy przez GD dni panel co też nieco spowalnia ładowanie-bo w czsie rzeczywistym jest tworzona grafika-nie ładowana, ale za to chodzi gzip kompresja.

A mógłbyś zarzucic jakims optymalizatotrem grafiki?

Pod jpg-jest sporo darmowych-w gogle jpg optymalizacja download: tak ściągnąłem np: jpopt3,xatio,xatjdo,xatwso,xatshowi(exe, zip) natomiast do gifa używam komercyjnego ulead gifanimator-zresztą ulead mam komplet-do obróbki i tworzenia filmów. Ale napewno są też darmowe, trzeba sprawdzić ich działanie-sam przeleciałem tego dużo teraz nie pamiętam. Nie wiem czy w nero by coś nie było, bo do fimów u mnie się bardzo sprawdza NeroVision Express 3.

wlodekp.europa.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl