Zobacz temat
Artykuły i podkategorie...
|
|
Hiki |
Dodany dnia 23.04.2006 11:29:56
|
Przedszkolak Postów: 24 Data rejestracji: 22.04.2006 15:34 |
1) Witam, mam pytanie odnośnie podkategorii artykułów. Po zainstalowaniu php-fusion mam możliwość podzielenia artykułów w mniej więcej ten sposób: artykuły/recenzje filmów/tytuły fimów/no i ten artykuł się wyświetla potem znowu jak chcę dać recenzje np. gier to muszę dać to razem z recenzjami filmów czyli: artykuły/recenzje filmów/tytuly filmów/itd recenzje gier/tytuly gier/itd i inne... a chciałabym podzielić sobie artykuły w ten sposób: (przyklad, który ma zastosowanie nie tylko w podanej kategorii anime ale także przykładowo gry itd.) artykuły/anime/rodzaje anime(tytuły)/do kazdego rodzaju(tytułu) podkategorie przykładowo: recenzja/opisy postaci/wstęp itd./i potem po kliknieciu w recenze ta się wyświetla... oczywiście mogłabym sobie bardziej skomplikować życie i np. zrobić jeszcze dodatkowy podział w opisach postaci - najpierw imię i nazwisko a potem dopiero docelowy artykuł. Mogłabym jesscze dostosować się do czegoś takiego: Tworze sobie nowe panele takie jak anime, manga, gry itd i do każdego panelu mam osobny dział artykuly i odpowiedni podział na np: dla anime - recenzja, opisy postaci itd.. [Możeliwe to ?] Tak więc pytam ponownie - czy można w ogóle tak podzielić dział artykułów? Jeżeli tak to gdzie ewentualnie mogę pobrać moduł, który stworzy mi takie podkategorie? Na stronie znalazłam tylko interesujący mnie podział ale do downloadu. Może mogę to jakoś przerobić dla artykułów? Bardzo proszę o pomoc w tej sprawie. 2) Teraz 2 pytanie - wiem, że temat wałkowany tysiące razy ale mimo tego nie znalazłam odpowiedzi i wyjaśnienia. Mam własną grafikę, zupełnie nie podobną do skórek jakie są domyślne dla php-fusion i innych podobnych cmsów. Wiem, że należy wszystko edytować w theme.php i style.js czy jakoś tak ale kompletnie nie wiem jak w pewnych miejscach dodać swoja grafikę i podlinkowac ją tak aby nie zepsuć czegos w kodzie php lub też przenieść np. zawartość panelu logowania do innego okienka - poniżej podaję link do layouta i wtedy chyba kazdy zrozumie co chcę zrobić Czy jest możliwe podstawienie takiej grafiki do systemu php-fusion? http://hik.i365.p... 3) Trzecie pytanie odnosi się do listy użytkowników - czy można tam oprócz nicka i rangi dodac np. ilość jego komentarzy, artykulów itd ?...jakiś modzik ? 4) Teraz chodzi mi o punkty za np. komentarz, artykuł itd. Wiem, że można coś takiego stworzyć tylko pytanie jak? To już chyba wszystko z mojej strony. Jeszcze raz uprzejmie proszę o pomoc. P.S Mam nadzieję, że nie zagmatwałam tego aż tak bardzo ale inaczej nie umiem wyjaśnić o co mi chodzi Jeszcze raz proszę o pomoc lub ewentualna propozycję innego, wygodnego podziłu artykułów i innych podanych wyżej. Pozdrawiam Edytowane przez Hiki dnia 23.04.2006 11:42:22 |
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 25.11.2024 08:30:16
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost |
Przejdź do forum: |