Zobacz temat
Opis artykułu widoczny po jego otwarciu
|
|
miko |
Dodany dnia 23.03.2006 01:54:27
|
Przedszkolak Postów: 5 Data rejestracji: 23.02.2006 01:15 |
Ma ktoś pomysł, jak zrobić, by ten krótki opis artykułu widoczny na liście wszystkich artykułów był widoczny także po otwarciu już konkretnego artykułu? zapewne trzeba zmodyfikować plik readarticle.php tak na czuja dodałem coś takiego jak article_snippet ale nic to nie zmieniło |
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 25.11.2024 05:34:41
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost | |
as |
Dodany dnia 23.03.2006 02:25:47
|
Zaawansowany Postów: 1509 Data rejestracji: 25.01.2005 21:55 |
Jakoś nie umię się połapać o co biega z tymi krótkimi opisami do artykułów (już drugi raz się spotykam z takim określeniem). Moim zdaniem to są opisy do kategorii artykułów. Jeśli tak, to wtedy potrzebny jest numer id kategorii arta i zawartość pola o nazwie article_cat_descripton...
as
|
|
|
Pieka |
Dodany dnia 23.03.2006 10:28:33
|
Postów: 19882 Pomógł: 767 v7.02.03 Data rejestracji: 23.02.2005 18:12 |
miko napisał/a: Ma ktoś pomysł, jak zrobić, by ten krótki opis artykułu widoczny na liście wszystkich artykułów był widoczny także po otwarciu już konkretnego artykułu? zapewne trzeba zmodyfikować plik readarticle.php tak na czuja dodałem coś takiego jak article_snippet ale nic to nie zmieniło A nie probowales przepisac go? Przeciez wystarczy to, co wpisujesz w czesci o nazwie Fragment wstawic takze do czesci zwanej Treść. Jesli nie o to Ci chodzi, to potrzebny Ci ktos, kto pomoze Ci sie wyslowic :D :D Jestem jaki jestem
|
|
|
JazOOn |
Dodany dnia 23.03.2006 11:04:32
|
Ekspert Postów: 2155 Pomógł: 2 v7.02.07 Data rejestracji: 21.02.2005 13:47 |
Pieka napisał/a: miko napisał/a: Ma ktoś pomysł, jak zrobić, by ten krótki opis artykułu widoczny na liście wszystkich artykułów był widoczny także po otwarciu już konkretnego artykułu? zapewne trzeba zmodyfikować plik readarticle.php tak na czuja dodałem coś takiego jak article_snippet ale nic to nie zmieniło A nie probowales przepisac go? Przeciez wystarczy to, co wpisujesz w czesci o nazwie Fragment wstawic takze do czesci zwanej Treść. Jesli nie o to Ci chodzi, to potrzebny Ci ktos, kto pomoze Ci sie wyslowic :D :D ściślej mówiąć trzeba to wstawić do funkcji render_article w pliku theme.php od twojej skórki |
|
|
Pieka |
Dodany dnia 23.03.2006 11:34:44
|
Postów: 19882 Pomógł: 767 v7.02.03 Data rejestracji: 23.02.2005 18:12 |
Po co?? Wtedy bedzie mial dwie ramki, a jemu chodzi o to, by mial w artach tez ta czesc, ktora opisuje lub jak kto woli, stanowi wstep do danego artykulu. Jestem jaki jestem
|
|
|
miko |
Dodany dnia 23.03.2006 21:13:20
|
Przedszkolak Postów: 5 Data rejestracji: 23.02.2006 01:15 |
Przerobiłem kilka rzeczy na moje potrzeby (przy pomocy fusiona robię spis książek należacych do grupy znajomych z możliwością samodzielego dodwania treści). Tam gdzie normalnie jest temat, ja mam autora książki, tam gdzie jest opis, mam tytuł książki, a tam gdzie normalnie jest treść artykułu ja mam uwagi. No i dlatego zależy mi na tym, by opis czyli w moim wypadku tytuł wyświetlał się nie tylko na liście wszytskich artykułow ale i po otwarciu już jednego z nich czyli w moim wypadku opisu konkretnej książki. Tutaj jest link, gdzie wszystko widać: http://www.dawnyg...hp?stype=a Niby można wpisywać to w jednej linijce i pomijać opis, ale to ostateczność. Prosiłbym o sugestię jak rozwiązać problem, a nie jak go obejść. as napisał/a: Jakoś nie umię się połapać o co biega z tymi krótkimi opisami do artykułów (już drugi raz się spotykam z takim określeniem). Moim zdaniem to są opisy do kategorii artykułów. Opisy do artykułow to opisy do artykułów, a opisy kategorii to opisy kategorii. No chyab że tylko u mnie przy dodawaniu artykułu pojawia się pole "opis" Edytowane przez miko dnia 23.03.2006 21:15:34 |
|
Przejdź do forum: |