ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 30

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » Podstawowe zagadnienia związane z PHP-Fusion » Przedszkole
 Drukuj temat
stopka
mathik
witam! jak zmienic albo usunac stopke? ze strony niemoge nigdzie tego znalesAngry
pozdrawiam
Edytowane przez Pieka dnia 21.03.2006 12:41:57

Wścibski Gość
Dodany dnia 25.11.2024 05:39:00
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
tomaszziemann
Znajduje się to w pliku theme.php, który siedzi w folderze twojej skórki.
U mnie w skórce Tweaked-Blue ten fragment wygląda następująco:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

W tym przypadku usuwasz całą linijkę i po krzyku, jednak szkoda jest, kiedy nie szanujesz pracy innych, dzięki którym możesz w ogóle korzystać z tego dobrodziejstwa, jakim jest PHP-Fusion.
Co możesz zrobić dziś, zrób jutro.

http://www.gimnazjum.sierakowice.pl
JazOOn
mathik napisał/a:
witam! jak zmienic albo usunac stopke? ze strony niemoge nigdzie tego znalesAngry
pozdrawiam

pytanie czy chodzi ci o stopke którą określasz z panelu admina, czy stopke w której stoi że to php fusion i theme i licznik...

mathik
tak chodzi o stopke co jest przy licznikuCool

as
W takim razie nie otrzymasz pomocy, bo Support nie chce wspierać działań mających na celu gryzienie ręki, która karmi...
as

m_i_n
Dlaczego as chcesz bawic sie w sumienie? skoro sam autor zezwolil na to, to nie rozumiem dlatego twoje moralne przeslanki maja byc powodem odmowy komus pomocy. Jestes jak RIAA, wiesz lepiej co jest dobre dla artysty a co nie? Pfft Pfft Pfft

Btw. Ja tez uwazam tak jak ty ale skoro autor nie ma nim przeciwko to nie widze powodu aby gnoic kazdego ktory sie o to zapyta.

http://www.bbproject.net
JazOOn
m_i_n napisał/a:
Dlaczego as chcesz bawic sie w sumienie? skoro sam autor zezwolil na to, to nie rozumiem dlatego twoje moralne przeslanki maja byc powodem odmowy komus pomocy. Jestes jak RIAA, wiesz lepiej co jest dobre dla artysty a co nie? Pfft Pfft Pfft

Btw. Ja tez uwazam tak jak ty ale skoro autor nie ma nim przeciwko to nie widze powodu aby gnoic kazdego ktory sie o to zapyta.

pytanie tylko co ci ta stopka przeszkadza?

as
Obawiam się, że źle mnie zrozumiałeś... ja napisałem (zdawało mi się, że dość wyraźnie), że to Support nie chce wspierać takich a nie innych działań. Ja zostałem Adminem na Supporcie (z pewnymi ograniczonymi co prawda prawami). W tej sytuacji nie jest ważne co ja osobiście chcę robić a czego robić nie chcę. Supportu nie interesują moje prywatne poglądy ani moje prywatne zdanie w kwestii stopki (które jest bardzo liberalne o czym może świadczyć choćby spór który swego czasu toczyłem z np. @zszywakiem). Bycie Adminem do czegoś tam zobowiązuje. Tym czymś to lojalność i oddanie pewnym zasadom i obowiązującym w tym miejscu formom postępowania, co w skrócie oznacza, że... jeśli weszłeś między wrony, musisz krakać jak i ony. Podsumowując... Support nie chce wspierać takich ani innych działań z przyczyn sobie tylko znanych, to i ja jako część tego Supportu wspierać ich nie chcę i nie będę. Inaczej robił bym na twardo do własnego gniazda (że się tak nieelegancko wyrażę)
as

wlodi
Zgadzam sie z toba @as. Uszanujmy cudzą pracę, starania zostawiajac stopke i nie bedziemy pomagać w jej usuwaniu. Oczywiscie stopke mozna usunac ale my tego nie popieramy wiec nie bedziemy w tym pomagac. Tyle na ten temat Smile

http://telegram.revo.la
Pawson91
TWORZYMY KAMPANIE !!! NIE USUWAJ STOPKI - BADZ CZLOWIEKIEM !!!
www.insidepc.info - wszystko dla Twojego komputera i Ciebie.
www.forum.insidep... - forum dyskusyjne portalu inisdePC.info

www.insidepc.info
piteq
as napisał/a:
Obawiam się, że źle mnie zrozumiałeś... ja napisałem (zdawało mi się, że dość wyraźnie), że to Support nie chce wspierać takich a nie innych działań. Ja zostałem Adminem na Supporcie (z pewnymi ograniczonymi co prawda prawami). W tej sytuacji nie jest ważne co ja osobiście chcę robić a czego robić nie chcę. Supportu nie interesują moje prywatne poglądy ani moje prywatne zdanie w kwestii stopki (które jest bardzo liberalne o czym może świadczyć choćby spór który swego czasu toczyłem z np. @zszywakiem). Bycie Adminem do czegoś tam zobowiązuje. Tym czymś to lojalność i oddanie pewnym zasadom i obowiązującym w tym miejscu formom postępowania, co w skrócie oznacza, że... jeśli weszłeś między wrony, musisz krakać jak i ony. Podsumowując... Support nie chce wspierać takich ani innych działań z przyczyn sobie tylko znanych, to i ja jako część tego Supportu wspierać ich nie chcę i nie będę. Inaczej robił bym na twardo do własnego gniazda (że się tak nieelegancko wyrażę)

Ooooo.I to jest właśnie cały as!Zmienić własne zdanie tylko dlatego że dostało sie "stołek"?.Skąd my to znamy?Z polityki?

Wracając do głównego wątku to w kontekscie tych słów
jeśli weszłeś między wrony, musisz krakać jak i ony
można powiedzieć że Digi decydując sie na licencje GPL (którą wielu programistów piszących nawet bezpłatne oprogramowanie nazywa zarazą) też wiedział gdzie wchodzi.

m_i_n
as -> rozumiem, sila wyzsza Grin

as
Aby powiedzieć, że @as zmienił zdanie należy (tak dla dobra sprawy, rzetelności własnej opinii i własnego twierdzenia) przytoczyć lub dać przykład takiego właśnie postępowania w stylu chorągiewki na wietrze. Nigdy nie mówiłem, że Support źle robi uniemożliwiając innym usuwanie stopki czy też źle robi, gdy gnębi userów za jej usunięcie. Moja negatywna opinia dotyczyła tylko podejmowania radykalnych czynności przez Support... zgłaszania na policję, hackowania strony czy zabijania userów usuwających stopkę (bo nawet takie propozycje padały)... przykład moich opinii znajdziesz TU i w archiwum Shoutbox'a, w którym właśnie toczyłem spór z @zszywakiem o donosicielstwie jako metodzie na niepokornego użytkownika PHP-Fusion

Podsumowując... jeśli Ty ~piteq znajdziesz tu na Forum choć jeden mój post w którym nawoływałem do usuwania stopki ze strony i go przytoczysz jako świadectwo mojej zmienności i chwiejności, to natychmiast podam się do dymisji. Jeśli jednak nie jesteś wstanie takiej mojej opinii przytoczyć, to nie wyskakuj jak Filip z konopii z bzdurnymi tezami, które mają tylko jedną cechę... są bzdurne
Edytowane przez as dnia 22.03.2006 21:52:20
as

Wooya
@as: ja uwazam, ze dyskusja z piteq w tej sprawie nie ma sensu. Po co sie tlumaczysz? Winny sie tlumaczy! Co do samej tresci posta wg mnie niech sobie usuwa, skoro Digi na to zezwolil. Jego sumienie. Pozniej i tak sie pojawi z pytaniami "jak zrobic to i to w php-fusion". A odpowiedz moze byc: "przepraszam. uzywasz fusiona? nie widze w stopce... moze to joomla?" Wink Cool
... Pomagam tylko przy najnowszych wersjach PHP-Fusion ...
koder_1.png

Pieka
m_i_n napisał/a:
as -> rozumiem, sila wyzsza Grin

Nie rozumiesz, ale to szczegol.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
m_i_n
Znalazl sie wszechwiedzacy.

piteq
as
Aby powiedzieć, że @as zmienił zdanie należy (tak dla dobra sprawy, rzetelności własnej opinii i własnego twierdzenia) przytoczyć lub dać przykład takiego właśnie postępowania w stylu chorągiewki na wietrze.

Swoje tezy opieram na tych słowach:
Supportu nie interesują moje prywatne poglądy ani moje prywatne zdanie w kwestii stopki (które jest bardzo liberalne o czym może świadczyć choćby spór który swego czasu toczyłem z np. @zszywakiem). Bycie Adminem do czegoś tam zobowiązuje.
Prywatnie inne zdanie a jako admin inne?Jak to możliwe?Dla mnie jest to bardzo dziwny (by nie powiedzieć absurdalny) stan rzeczy.

Wooya
Co do samej tresci posta wg mnie niech sobie usuwa, skoro Digi na to zezwolil.
Gdzie jest w treści mojego posta napisane że chce usunąć stopke bo Digi na to pozwolił?Powiem więcej:nie mam najmniejszego zamiaru jej usuwać (wiem że dzięki niej kilka osób zainteresowało się Fusion).Moją intencją było jedynie zwrócenie uwagi na "bagno" w jakie sie władował Digi wydając Fusion na GPLu.Jest wiele innych które nie zamykają kodu dając jednocześnie autorowi większą kontrole nad nim.

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl