ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 36

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Banner "prześwitujący"
lukiluk48
Jak zrobić, aby banner był "prześwitujący" - czyli zamiast barw białych było widać tło strony, czy ma to być format gif, czy ja wogóle jestem głupi i pisze głupoty, czy da się tak zrobić?? Mam banner jpg i chyba gif stanie się prześwitujący, ale jeśli tak jest (bo o to pytam też) to jak zmienić z jpg na gif bez uszczerbku na jakości?? Prosze pomocy!

Wścibski Gość
Dodany dnia 25.11.2024 00:18:20
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
spinax
nom gif albo png ale do tego najlepiej spytaj sie na jakiems forum graficznym np www.photoshop.pl

http://bateam.info
lukiluk48
Sprawdziłem ,albo jestem jakiś ułomny, albo co, ale gif nic nie dało, zobacze png

jantom
Jeśli pozostawiłeś tło z jpg, to przejście na gif wiele Ci nie da. Musisz albo wskazać w dowolnym programie do obróbki zdjęć kolor przezroczystości, albo usunąć tło i dopiero zapisać do gifa. Konwersja jpg do png, bez któregoś z wymienionych kroków, nie da jakichkolwiek efektów.

http://jantom.info
sonar
poszukaj javascriptu ktory daje przezroczystosc, bo inaczej to nie wiem jak moznabytobylo zrobicPfft
www - moje portfolio
mw_artysta.png

slawomirpacyk.pl
lukiluk48
Dobrze troche posukałem o tym ale msuze sobie chyba wziąć korepetycje u jakiegoś grafika na gg, jak ktoś byłby tak łaskawy to napradę proszę 9108556 - a do tego co doszedłęm mianowicie:

to graficzka, ktora perfekcyjnie wtapia sie wtlo a jak to nie wiem, jakies cuda
hnacik.republika.pl/sig.png(przepraszam autora za wykorzystanie ejgo grafiki, ale jest pieknym przykladem - jest to obraz png z tego co wiem przezroczystosc na IE nie pojdzie z obrazkami PNG wiec naprawde juz mi sie wszystko pomieszalo i ostatecznie prosze jakiegos grafika o kontakt - a przy okazji to musze nauczyc sie tworzyc grafe

MeTeo
e tam co wy gadacie? poprostu: masz photshopa rysujesz grafe Smile w photoshopie kolor przezroczysty jest pokazany jako kwadraciki bialo-szare gdy mamy obraz z tlem przezroczystym dajemy zapisz dla webmastera i jako gif Pfft i masz taki obraz Pfft nie bawilem sie w zapisanie normalnie z przezroczystym tlem na formacie png Pfft a jesli nie masz photoshopa lub innego dobrego podeslij mi grafe na mail a ja ci pzrerobie na przezroczyste Pfft Pozdraewiam

lukiluk48
Jakim programem mam ustalic te przezroczystosci, bo corelnp. nie zapisuje mi w png itp...

MeTeo
toc napisalem wyzej Angry w amility office i w photoshopie to jest a corela nie mam!!

lukiluk48
MeTeo masz racje, przy okazji na photoshopie można super rzeczy hcyba zrobić, ale ja nie bardzo umiem, więc nie wykorzysatm go nawet w 50%

PS sorki MeTeo pisałem wtedy co ty i nie widzaiłem twojego postu :-)

połączyłem posty, nie pisz jednego po drugim/crasch
Edytowane przez crasch dnia 16.03.2006 20:48:52

MeTeo
radze ci szybko usunac drugiego posta i dodac do 1 opcja edytuj albo nie chce byc w twojej skorze jak admin to dorwie... photoshop jest prosty Smile znam troche stronek gdzie mozna sie nauczyc duzo ciekawych rzeczy Smile ja sam sie bawie nim od 2 miesiecy a troche umiem Smile
Edytowane przez MeTeo dnia 16.03.2006 18:30:39

wlodi
@lukiluk48 - MeTeo zwrocił ci uwage wiec wez popraw tego swojego posta w przeciwnym razie ja bede zmuszony to zrobić! A co do pytania to w programie Microsoft Photo Editor który wchodzi w skład MS Office wybieramy tylko jedana opcje i juz mamy - OBRAZ ---> TŁO PRZEZROCZYSTE Wink
Edytowane przez wlodi dnia 16.03.2006 20:40:08

http://telegram.revo.la
primalbeast
Możesz też zastosować IrfanView. Otwórz plik z bannerem i zapisz go jako GIF. Przy zapisywaniu zaznacz "Wybierz kolor przeźroczystości" (albo jakoś podobnie) w okienku z ustawieniami - Pojawia sei to okienko przy okazji zapisywania obrazka na inny format
PrimalBeast

http://blog.dck.forall.pl/
sonar
ale zaraz zaraz... nie jest to mozliwe primalbeastcie z jednego zasadniczego powodu... gif nie obsluguje kanalow alfa, a co za tym idzie nie obsluguje on przezroczystosci. jedyne co mozna z nim zrobic to zostawic puste pixele Pfft
www - moje portfolio
mw_artysta.png

slawomirpacyk.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl