ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 44

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » PHP-Fusion v5.00-v6.01 Support » Instalacja
 Drukuj temat
Błąd przy instalacji,"Warning: main(themes/Milestone/theme.php"
Elninio19krk
Zainstalowałem sobie właśnie Php Fusion na serwerze www.boo.pl pozmieniałem wszystkie Chmod. Instaluje sobie forum wszystko przebiega ok aż tu nagle gdy chce wejśc na moją stronke wyskakują dwa błędy.

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Prubowałem wgrać Milestone jeszcze raz ale to niepomogło, wydaje mi się że należało by wisać scieżke do tego bliku na serwerze w Subheader.php . Ale niewiem jak to zrobić, po za tym bawie się php od niedawna i moge się mylić dlatego prosze forumowiczów o pomoc. Z góry dziekuje :)
Edytowane przez Elninio19krk dnia 16.03.2006 13:09:14

Wścibski Gość
Dodany dnia 25.11.2024 00:26:03
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
as
Zainstalowałeś PHP-Fusion i wszystko OK, a potem instalujesz sobie Forum ????

Jakoś to do mnie nie dociera...
Edytowane przez as dnia 16.03.2006 12:55:26
as

Elninio19krk
Sprostowanie Wrzuciłem Forum na serwer i zabrałem się za instalacje. Teraz dociera?? Pozdro!.

as
Dalej nie... brakuje takich podstawowych danych jak wersja PHP-Fusion, rodzaj Forum (orginalne Forum instaluje się razem z Fusionem, a ten jak sam wspomniałeś masz już zainstalowany i jest OK.), umiejscowienie Forum na serwerze...

Zacznij pisać rozumnie albo sprawię, że temat ten zostanie usunięty, a Ty sam będziesz musiał pofatygować się do innego Forum ze swoim pytaniem... do takiego gdzie Admini mają uprawnienia jasnowidzów
as

Elninio19krk
ech..spokojnie, po co zaraz zabierać się do gróźb czy nieprzyjemności.

Dokładnie to ściągłem z waszej stronki skrypt Php Fusion 6.00.304 nieistalowałem jednak aktualizacji więc mam podstawową werje 4.0 jak mniemam bo Folder zwie się tylko Php Files. Wszystko następowało po koleji tak

1. Wgrałem skrypt na serwer za pomocą Total Commandera
2. Zmieniłem pliką Chmody na 777
3. Zaczołem instalować forum co brzebiegło bez problemów
4. Po Instalacji chciałem wejśc na swoją stronke i wtedy wyszły powyższe Komunikaty

Serwer z jakiego kożystam to boo.pl ma on dobrą opinie psiada PHP i MySQL. Więc wszystko powino działać jednak niewiem czemu wyskaują mi te błędy. Przeglądałem forum, i znalazłem info że powinienem wgrać od nowa "Milestone" . Tak też zrobiłem ale to nic niepomogło dlatego zwracam się o pomoc do forumowiczów.

Cały skrypt umieściłem tam gdzie zaleca Administracja BOO.PL czyli w folderze "Public Html" na serwerze. Wcześniej wgrałem tam skrypt "PHP by Przemo" i wszystko było OK. Przepraszam że wyrażałem się niejasono, ale jestem początkujący w tym wszystkim.
Edytowane przez Elninio19krk dnia 16.03.2006 14:13:26

as
Dokładnie to ściągłem z tej stronki skrypt Php Fusion 6.00.304 nieistalowałem jednak aktualizacji więc mam podstawową werje 4.0 jak mniemam bo Folder zwie się tylko Php Files. Wszystko następowało po koleji tak

Funkcję Admina za darmo (ja musiałem sobie ją wykupić) dla tego, kto dokona logicznego rozbioru powyższego cytatu, biorąc też pod uwagę wcześniejsze posty...
as

Elninio19krk
Poprawiłem zdanie na to że ściągłem z waszej stronki, czyli logiczne chyba że www.php-fudion.pl Podałem nazwe skryptu. Sciągnij go i zobacz że w środku znajduje się Folder "Php Files" i i 4 Aktualizacje skryptu. Wgrałem tylko podstawową wersje bez aktualizacji, to nie jest chyba tak niezrozumiałe??

as
Ale co to ma wspólnego z Forum ? Jak sam napisałeś... PHP-Fusion działa Ci OK. Dopiero jak zacząłeś instalować jakleś Forum (po co???... jeśli ono jest tam już zainstalowane, a samo w sobie nie ma osobnego instalatora) pokazały się błędy. Wspominasz też o tym, że masz tam zainstalowane php by Przemo i było OK. Więc kiedy wyskoczyły tak naprawdę błędy ???... przy próbie integracji Forum php by Przemo z Fusionem, czy przy próbie instalacji jakiegoś innego Forum.

Ja się poddaję...
as

Elninio19krk
Miałem wcześniej skrypt Przema i działał ale go usunołem chce zrobić strone w czymś innym. Teraz instalowałem tylko skrypt Php-Fusion i nic więcej(wyraziłem się nie jasno za co przepraszam). Sama instalacja skryptu PHP_FUSION przebiega bez problemów, ale niemoge po instalacji wejśc na moją strone bo pokzaują mi się błędy które umieściłem w pierwszym poście.

Więc jest tak skrypt zainstalowałem ale na strone wejść niemoge.
Edytowane przez Elninio19krk dnia 16.03.2006 14:37:46

as
Moje ostatnie pytanie i kończę w tym temacie... na serwer do katalogu głównego strony przetransferowałeś folder php-files czy zawartość tego folderu ?...
as

Elninio19krk
zawartośc tego folderu

as
W takim razie na 100% masz błąd z theme Milestone. Jeszcze raz wykonaj transfer folderu Milestone do folderu themes... lub wpisz w okno Szukajki słowo Milestone i poczytaj sobie. Wszystkie odpowiedzi są takie same... błąd theme
Edytowane przez as dnia 16.03.2006 14:56:48
as

Elninio19krk
Tak tylko napisałem w pierwszym poście, że wgrałem ten folder jeszcze raz i błąd jest dalej ten sam. Czytałałem już o problemach Milestone i zrobiłem tak jak było napisane w opowiedziach ale to nierozwiązało problemu. Sprawdziłem też czy aby wszystkie pliki Milestone są na serwerze i żadnego niebrakuje. Sprubuje jeszcze raz sciągnąć cały skrypt z waszej stronki i wgrać Milesiona bo może w czasie ściągania coś się uszkodziło ale wątpie w to....
Edytowane przez Elninio19krk dnia 16.03.2006 15:18:21

as
To zrób stronę w HTML'u... PHP jest nie dla Ciebie
as

Elninio19krk
A niby dlaczego nie dlamnie??

To niemoja wina że coś niedziała wszystko zrobiłem zgodnie z instrukcjami, wgrałem folder milestone jeszcze raz i strona niedziała to moja wina?? po prostu zgrywasz wszystko wiedzącego i niemasz pojęcia w czym jest problem i dlaczego.

wlodi
A moze bys łaskawie podał adres strony? Cool

http://telegram.revo.la
Elninio19krk
www.informacjekra... ale własnie wywala Php Fusion i wracam do PhpBB by Przemo Wink
Edytowane przez Elninio19krk dnia 16.03.2006 16:14:59

kisi
mam ten sam problem wszystko działało dobrze i nagle coś takiego:

Fatal error: main(): Failed opening required 'themes/Milestone/theme.php' (include_path='.:/data/apache/php/mmp_lib'Wink in /data/members/free/tripod/uk/k/i/s/kisi20/htdocs/subheader.php on line 14

jestem poczatkujący jeżeli chodzi o php i niewiem co zrobić z tym mysle ze to może być błąd z bazą danych na serwerze ale nie jestem pewien :/ wrzucam pliki przez total comandera bezpośrednio z folderu php files jak wcześniej i nie dziala. Prosze o pomoc z góry dziekuje

www.fuxior.cba.pl
as
No i cóż Ci odpowiedzieć ?... problemów z PHP-Fusion nie mają z reguły ci co korzystają z płatnych serwerów. Tak to wynika z pobieżnej analizy postów z wołaniem o pomoc...

Jeszcze raz podkreślę fakt oczywisty... PHP-Fusion przy prawidłowej instalacji (zgodnej z instrukcją) na NORMALNYM serwerze nie wykazuje żadnych błędów. Jeśli się jednak pojawiają, to wina leży po stronie serwera lub użytkownika tego CMS'a
as

kisi
Mozliwe jest to ale czy da sie temu zaradzić?? chyba tylko maila napisac do administratora.... :/ bo mialem jedno na ovh.org które najpierw siadło i jedno na lycos.co.uk które potem tez siadlo mozliwe ze to wina spowodowana jest na tych bezplatnych serwerach bo kumpel ma platny i dziala do dzisiaj :/

www.fuxior.cba.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl