Zobacz temat
wyciąganie emaili w celach przesyłania reklamy
|
|
scorpio70 |
Dodany dnia 14.03.2006 20:18:11
|
Początkujący Postów: 156 Data rejestracji: 14.11.2005 01:43 |
Wyciąganie emaili w celach przesyłania reklamy Witajcie, piszę z takim oto problemem: (troche opowiem) mam na serwisie usera, który uwielbia spamować moja stronę róznymi reklamami, informacjami itp na temat swojej działalności, a najchetniej spamuje FORUM. Przeżyłem to w miarę spokojnie chociaz nie obeszło sie bez rozmowy.. o to ona: Witam, serwis-masazysta jest najezdzany przez Twoje reklamy, info o kursach, piszę najezdzany wrecz nie bywałą siłą..... nic po za tym spamem Twoja osoba nie wnosi w rozwój tej strony. Może coś w zamian?? za tego typu reklamę.... pozdrawiam MB podał taka odpowiedz: marcin to ze na forum jest juz 81 uczestnikow jest zasluga twoja jak i w (mniejszym stopniu) moja. dzieki fotografiom masazu tajskiego w galerii setki osob wchodzi na twoj portal - a znajduja te zdjecia przez moje ogloszenia na roznych portalach i przez maile ktore wysylam to setek osob w calej polsce. ten proces nazywa sie symbioza nie jestem pisaty - od 16 lat nie uzywam polskiego. wysle tekst mailem janek przyjałem do wiadomości tym bardziej że info da artykułu nadesłał tak jak obiecał. Niby problem z głowy.... ale nie.... okazała się że to nie koniec problemów. Dzisiaj dostałem od userów maile (3 maile) podobnej tresći... a mianowicie: że dostają od tego własnie gościa prywatne maile także z reklamą Domysliłem się iż gość wyciąga z profila każdego użytkownika adres emailowy i pisze do nich wiadomości , najcześciej reklamowe. Tak właśnie to wygląda. Wiem że adres w profilu jest jakby dostępny i że user go udostępnia z własnej woli (no może troche njie ma wyjscia) ale czy takie zachowanie "janka" jest przyjęte jako normalne czy też raczej zachowanie to jest chamskie?.... i dalej czy takiego gościa powinienem banować (bo rozmowa juz była i nie dała rezultatów) czy też przejść do porządku dziennego i to olać ? kochani prowadzicie rózne serwisy, strony macie przeróżnych userów i problemy też macie... jak postąpilibyście w takim przypadku. Prosze o pomoc pozdrawiam scorpio70 |
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 25.11.2024 00:52:59
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost | |
wlodi |
Dodany dnia 14.03.2006 21:05:07
|
Bywalec Postów: 765 Ostrzeżeń: 1 Data rejestracji: 16.09.2005 23:50 Złamana licencja |
Ja bym go zbanował
|
|
|
jantom |
Dodany dnia 14.03.2006 21:55:36
|
Weteran Postów: 3460 Pomógł: 123 Data rejestracji: 31.03.2005 20:10 |
Też bym tak zrobił. Szczególnie, że w Polsce spam jest zakazany i jeśli się nie mylę, to podchodzi pod któryś tam paragraf. Ban zdecydowanie się takiemu gościowi należy. |
|
|
filipb |
Dodany dnia 15.03.2006 09:51:13
|
Początkujący Postów: 228 Data rejestracji: 14.01.2006 17:41 |
Polecam ta lekturę: http://www.nospam.../prawo.php. Juz po pobierznym przeleceniu tekstu widać, że gość łamie prawo. Ostrzeżenie a poźniej ban, to moja rada.
Pozdro
Fil |
|
|
scorpio70 |
Dodany dnia 15.03.2006 18:42:35
|
Początkujący Postów: 156 Data rejestracji: 14.11.2005 01:43 |
Dziekuje za odzew, ponieważ wszczyscy byli za BANEM, tylko ~filipb okazał troche dobroci proponując ostrzeżenie... zrobiłem w/d jego mysli... gośc dostał ostrzeżenie..... i podziałało jak na razie. pozdrawiam scorpio70 |
|
Przejdź do forum: |