ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 15

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » PHP-Fusion v5.00-v6.01 Support » Modyfikacje skryptów
 Drukuj temat
Profil widoczny tylko dla własciciela i tylko do odczytu
sokolo3
Witam ,
Chciałbym sie dowiedziec czy isntnieje taka modyfikacja skryptu by user po zalogowaniu mógł zobaczyc swoj profil ale nie mogl by w nim wprowadzać zmian, i by ten profil byl widoczny tylko dla niego i tylko po zalogowaniu ? Bardzo proszę o odpowiedz, Dziękuję
Edytowane przez sokolo3 dnia 14.03.2006 15:34:54

Wścibski Gość
Dodany dnia 25.11.2024 11:54:40
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
as
Co do blokady danych usera, to zobacz jak odbywa się blokowanie zmiany jego nick'a:

W pliku --->edit_profile.php, linijkę:

<td class='tbl'><input type='text' name='user_name' value='".$userdata['user_name']."' maxlength='10' class='textbox' style='width:200px;'></td>

należy zamienić na:

<td class='tbl'><input type='text' name='user_name' value='".$userdata['user_name']."' maxlength='10' class='textbox' style='width:200px;'readonly></td>

Reszta Twoich życzeń co do funkcjonalności tego panelu jest już zrealizowana...
as

sokolo3
Dzięki działa !! a moze wiesz jak teraz zablokowac by ten profil mogła widzieć tylko osoba do której należy bo może sie nie zrozumielismy, to znaczy ze klikajac na nazwe nie wyswietla sie profil uzytkownika, I te dane co blokuje mógł wpisywac admin a nie user
Pozdrawiam
sokolo3
Edytowane przez sokolo3 dnia 14.03.2006 16:02:13

as
Ty jesteś coś ten tego... po jakimś głębszym ? Własny profil jest widoczny dla danego usera dopiero po zalogowaniu. Jeśli twierdzisz, że jest inaczej, to znaczy że piłeś na czczo lub podaj adres Twojej strony...
as

sokolo3
Klikając w nazwe usera mozemy zobacyc jego avatar nr gg itp. a ja pytam czy cos takiego mozna wyłaczyc i zablokowac zmianę profilu ale tylko userom administratorzy by mogli to robic. Aha mam jedem jeszcze mały problem bo nawet jak jest wszystko odblokowane to nie moge dodawac informacji do profilu tj. nr gg yahoo itp. moze wiesz jak to naprawic??
pozdrawiam
sokolo3
Edytowane przez sokolo3 dnia 14.03.2006 16:09:14

as
Teraz to już nie ulega najmniejszej wątpliwości... piłeś. Czy ty nie widzisz, że jak klikiniesz na nick jakiegoś usera to wyświetla się plik o nazwie profile.php, w którym nie można dokonywać żadnych zmian. Natomiast osobisty profil danego usera wyświetlany jest dopiero po zalogowaniu i domyślnie można w nim pogrzebać dokonując zmian (można też zrobić tak aby user nie grzebał i nie zmieniał w sposób, który już opisałem). Plik ten nosi nazwę edit_profile.php. I jeszcze jedno... co chwilę edytujesz swóje posty i poprawiasz ich treść oraz znaczenie. Ja odpowiadając wychodzę na głupka, bo mówię nie na temat... tak to wygląda
as

sokolo3
No masz racje Smile sorki dopiero teraz zrozumialem . No ale mam jeszcze jeden problem .. bo nie moge zaktualizowac profilu edit_profile.php jest nie zablokowany
wpisuje dane wciskam aktualizuj . i mi robi refresh a dane dalej nie sa zaktualizowane
pozdrawiam
sokolo3

as
Często pomaga knefel klawiatury F5...
as

sokolo3
Wiesz juz to próbowałem no ale niestety nie dziala to wyglada tak jak by nie mógł połaczyc sie z baza pracuje na krasnal serv

as
No to masz odpowiedź... często właśnie to jest przyczyną
as

sokolo3
Tak własnie myślalem ... Może znasz jakies dobre serwery ?? I jeszcze raz dzięki za pomoc
pozdrawiam sokolo3

as
Tylko nie zaczynaj tematu o dobrych serwerach. Użyj Szukajki bo było już z milion razy... no może trochę więcej... ale nie dużo więcej. Zresztą zobacz menu Supportu - dobrze się przyjżyj
as

sokolo3
Dzięki za wszystko uzyskałem wszystkie potrzebne mi odpowiedzi
pozdrawiam
sokolo3

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl