ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 36

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
czy <iframe> odchodzi w niepamięć?
czarkowsky
witam!
chciałbym wstawić na swojej stronie ramki <iframe> .mam kilka długich tekstów i chciałbym, żeby można je było przewijać zamiast przesuwać całą stronę. mam jednak wątpliwość, bo wydaje mi się, że w xhtml-u powoli odchodzi się od ramek. czy to prawda? ew. jakiś link, gdzie mógłbym przeczytać cos więcej?
pozdrawiam!

przy okazji: jak można zmienić kolor suwaka w ramce? myślałem, że za pomocą:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

ale to nie działa!? czy to dotyczy tylko formularzy?
no, dosyć tych pytań. może jakaś podpowiedź...
Edytowane przez czarkowsky dnia 11.03.2006 09:32:16

www.miserere.pl
Wścibski Gość
Dodany dnia 25.11.2024 00:41:47
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
czarkowsky
o jak mnie cieszy tak duże zainteresowanie tematemAngry!
widzę, że dobrze trafiłem!
gdyby jeszcze ktoś mógł mi odpowiedzieć, będę bardzo wdzięczny!
pozdrawiam wszystkich!

www.miserere.pl
Spoczywaj w pokoju... wlodekp
A czym tu się interesować, wystarczy w google wpisać iframe zgodność html i możesz zobaczyć opinię. Osobiście staram się nie używać iframe(chociaż mam jeden ranking gogle). W czystym php nie ma pojęcia iframe ale skroling można osiągnąć za pomocą stylu-stosuje to od zawsze całe menu mojej strony(lewy panel) opiera się na tej zasadzie. http://zdzplock.e... zaobserwowałem problemy z dynamiczną grafiką php wstawianą w iframe w firefixie(błedy). Tyle z moich doświadczeń.
Edytowane przez wlodekp dnia 12.03.2006 20:22:24

wlodekp.europa.pl
as
Faktycznie źle trafiłeś... PHP-Fusion jest oparty (jak sama nazwa wskazuje) na języku PHP i w orginalnej jego wersji nie ma ani jednego, maleńkiego nawet kodziku z użyciem funkcji iframe. Twoje ironizmy na brak odpowiedzi w tym temacie są więc uzasadnione. Poczekaj jeszcze chwilę jak zaczniemy ironizować z Ciebie, że do pogawędki o znormalizowanych wielkościach gwoździ, wybierasz piekarnię zamiast sklep żelazny...
as

czarkowsky
o "iframe" spytałem w tym dziale ponieważ, jak sama nazwa mówi to tutaj właśnie mażna poruszać takie tematy. i nie chodzi mi bynajmniej o php tylko jak napisałem o html, czy jak kto woli xhtml.
zanim pan As zacznie odpowiadać niech najpierw przeczyta w jakim dziale sie znajduje, później dokładnie przeczyta pytanie i dopiero jesli ma cos ciekawego do powiedzenia niech śmiało pisze...
nie rozumiem oburzenia co do poczucia humoru... gdyby było złośliwe nie pozdrawiałbym Was serdecznie. a jak widać od razu ktoś się zainteresował, więc panie As trzeba sie umieć śmiać ...także z siebie (zapraszam do mojego pytania na temat new navigation panel).
jeszcze raz gorąco pozdrawiam!!!
Edytowane przez czarkowsky dnia 12.03.2006 21:23:57

www.miserere.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl