Zobacz temat
!!!zmieniające się panele!!!
|
|
czarkowsky |
Dodany dnia 04.03.2006 14:31:28
|
Początkujący Postów: 110 Ostrzeżeń: 3 Data rejestracji: 24.02.2006 11:26 |
za radą Jantoma przenoszę pytanie do tej kategorii: (może tutaj los będzie dla mnie łaskawszy:-) chciałbym, aby w miejscu panela nawigacyjnego(mam na myśli ten pierwszy pionowy po lewej str.) otwierały się różne panele w zależności od strony na jakiej się znajdujemy. przykład: jesteśmy na stronie dotyczącej tematu A, więc w miejsce panela nawigacyjnego pojawia nam się panel A z linkami do wszystkiego co tego tematu dotyczy(a pozostałe panele pozostają niezmienione). gdy przechodzimy na strony z tematem B w miejsce panela A pojawia sie nam panel B z linkami, itd jednym słowem: chciałbym do poszczególnych kategorii przypisać różne panele pojawiające się naprzemiennie w miejscu panela nawigacyjnego. czy to możliwe? no i jak? pozdrawiam wszystkich!!! ps. w międzyczasie przejrzałem książkę Adama Słodowego "Zrób to sam", ale tam nic nie znalazłem |
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 25.11.2024 11:37:54
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost | |
stamp |
Dodany dnia 04.03.2006 14:34:52
|
Przedszkolak Postów: 29 Data rejestracji: 10.10.2005 14:56 |
W extreme-fusion można inaczej ustawić panele dla: Artykułów, Forum, Linków, Strony głównej itp. Tylko musiałbyś sam te panele napisać |
|
|
czarkowsky |
Dodany dnia 04.03.2006 17:11:56
|
czy to jedyna możliwość?
|
|
|
as |
Dodany dnia 04.03.2006 17:21:44
|
Zaawansowany Postów: 1509 Data rejestracji: 25.01.2005 21:55 |
Widzę, że muszę wtrącić swoje trzy grosze. Taka możliwość (bezproblemowa) istnieje w HTML'u. Wiem, że chodzi Ci o PF'a, to jest tylko jedna taka możliwość (tzn. ja tylko jedną widzę), która ma szansę powodzenia i szczęśliwej realizacji... uderzyć do @Vooya na Supporcie lub do @Grzesia & @SebaZ na eXtreme i naświetlić problem. Swoją drogą nie widzę sensownego wytłumaczenia dla racji bytu dla tej modyfikacji... no chyba, że ktoś odnosi jakieś mistyczne doznania z faktu utrudniania i komplikowania sobie życia.
as
|
|
|
SebaZ |
Dodany dnia 04.03.2006 18:20:12
|
Zaawansowany Postów: 1598 Pomógł: 2 Data rejestracji: 10.11.2004 22:39 |
nie widzę sensownego wytłumaczenia dla racji bytu dla tej modyfikacji... ja też nie wracajac do tematu nie byłoby to takie hop siup bo trzeba uzaleznić od id wątku na forum itp Zadawanie pytań na forum to nie jest prawo, to jest przywilej, którego każdy może być pozbawiony jeżeli nie będzie umiał z niego korzystać. Nie wymagaj więc natychmiastowej odpowiedzi.
|
|
|
czarkowsky |
Dodany dnia 04.03.2006 18:24:05
|
otóż nie widzę potrzeby powtarzania tych samych linków co w menu poziomym. umieszczenie natomiast linków do poszczególnych podstron na bocznym panelu moim zdaniem upraszcza poruszanie się po witrynie (np. nie trzeba za każdym razem powracać do spisu artykułów, tylko jednym kliknięciem przechodzi się do nastepnego). a przecież zależy nam na ułatwianiu poruszania sie po naszych stronach. oczywiście wszystko zależy od rodzaju strony i jej zawartości. miałem już taki projekt opracowany zanim zainteresowałem się fusion'em i jeśli nie przekroczy to moich możliwości/zdolności/cierpliwości (i to własnie chcę wybadać:-) przedłożę fakt utrudniania i komplikowania sobie życia nad takie doznania ze strony odwiedzajacych moją witrynę. to w końcu nie jest jakiś nowatorski sposób nawigacji. ale oczywiście bedę uważał, aby ambicje mnie nie zżarły zanim ukończę stronę! pozdrawiam! jeśli chodzi o eXtreme, to rzeczywiście bardzo fajna strona! |
|
Przejdź do forum: |