ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 22

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » PHP-Fusion v5.00-v6.01 Support » Modyfikacje skryptów
 Drukuj temat
!!!zmieniające się panele!!!
czarkowsky
za radą Jantoma przenoszę pytanie do tej kategorii:
(może tutaj los będzie dla mnie łaskawszy:-)
chciałbym, aby w miejscu panela nawigacyjnego(mam na myśli ten pierwszy pionowy po lewej str.) otwierały się różne panele w zależności od strony na jakiej się znajdujemy.
przykład:
jesteśmy na stronie dotyczącej tematu A, więc w miejsce panela nawigacyjnego pojawia nam się panel A z linkami do wszystkiego co tego tematu dotyczy(a pozostałe panele pozostają niezmienione).
gdy przechodzimy na strony z tematem B w miejsce panela A pojawia sie nam panel B z linkami, itd
jednym słowem: chciałbym do poszczególnych kategorii przypisać różne panele pojawiające się naprzemiennie w miejscu panela nawigacyjnego.

czy to możliwe? no i jak?
pozdrawiam wszystkich!!!

ps. w międzyczasie przejrzałem książkę Adama Słodowego "Zrób to sam", ale tam nic nie znalazłemSmile

www.miserere.pl
Wścibski Gość
Dodany dnia 25.11.2024 11:37:54
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
stamp
W extreme-fusion można inaczej ustawić panele dla: Artykułów, Forum, Linków, Strony głównej itp.
Tylko musiałbyś sam te panele napisać Sad

czarkowsky
czy to jedyna możliwość?

www.miserere.pl
as
Widzę, że muszę wtrącić swoje trzy grosze. Taka możliwość (bezproblemowa) istnieje w HTML'u. Wiem, że chodzi Ci o PF'a, to jest tylko jedna taka możliwość (tzn. ja tylko jedną widzę), która ma szansę powodzenia i szczęśliwej realizacji... uderzyć do @Vooya na Supporcie lub do @Grzesia & @SebaZ na eXtreme i naświetlić problem. Swoją drogą nie widzę sensownego wytłumaczenia dla racji bytu dla tej modyfikacji... no chyba, że ktoś odnosi jakieś mistyczne doznania z faktu utrudniania i komplikowania sobie życia.
as

SebaZ
nie widzę sensownego wytłumaczenia dla racji bytu dla tej modyfikacji...

ja też nie Pfft

wracajac do tematu nie byłoby to takie hop siup bo trzeba uzaleznić od id wątku na forum itp
Zadawanie pytań na forum to nie jest prawo, to jest przywilej, którego każdy może być pozbawiony jeżeli nie będzie umiał z niego korzystać. Nie wymagaj więc natychmiastowej odpowiedzi.

czarkowsky
otóż nie widzę potrzeby powtarzania tych samych linków co w menu poziomym. umieszczenie natomiast linków do poszczególnych podstron na bocznym panelu moim zdaniem upraszcza poruszanie się po witrynie (np. nie trzeba za każdym razem powracać do spisu artykułów, tylko jednym kliknięciem przechodzi się do nastepnego). a przecież zależy nam na ułatwianiu poruszania sie po naszych stronach. oczywiście wszystko zależy od rodzaju strony i jej zawartości.
miałem już taki projekt opracowany zanim zainteresowałem się fusion'em i jeśli nie przekroczy to moich możliwości/zdolności/cierpliwości (i to własnie chcę wybadać:-) przedłożę fakt utrudniania i komplikowania sobie życia nad takie doznania ze strony odwiedzajacych moją witrynęWink.
to w końcu nie jest jakiś nowatorski sposób nawigacji.
ale oczywiście bedę uważał, aby ambicje mnie nie zżarłySmile zanim ukończę stronę!
pozdrawiam!

jeśli chodzi o eXtreme, to rzeczywiście bardzo fajna strona!

www.miserere.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl