Zobacz temat
objaśnienie funkcji
|
|
czarkowsky |
Dodany dnia 28.02.2006 23:34:02
|
Początkujący Postów: 110 Ostrzeżeń: 3 Data rejestracji: 24.02.2006 11:26 |
...wziąłem się za modyfikację thema pt. Satellite (dla mnie jak najbardziej kosmiczny temat;-) no i... zawisłem (chyba to nawet nie jest próżnia;-)... nie mogę rozszyfrować funkcji w części poza htmlem, a więc nie mogę modyfikować. na marginesie: na poleconej stronie extreme-fusion za dużo się nie dowiedziałem, bo większość to przekopiowane żywcem fragmenty skryptów, przydałoby się więcej komentarza - to jest dobiero świetny materiał na świetny artykuł. moje pytanie: czy mogę gdzieś znaleźć opis poszczególnych funkcji(nazwijmy go szczegółowym)? jeśli moje zachcianki są ponad miarę, pokornie posypię sobie jutro głowę popiołem. z góry dziękuję za pomoc w sprowadzeniu na ziemię! dla zainteresowanych podsyłam jedno ze zrobionych ostatnio zdjęć, pt. cms na językach pozdrawiam!
czarkowsky dodał/a następującą grafikę:
|
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 25.11.2024 01:40:57
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost | |
wlodi |
Dodany dnia 02.03.2006 15:58:48
|
Bywalec Postów: 765 Ostrzeżeń: 1 Data rejestracji: 16.09.2005 23:50 Złamana licencja |
Tu powinieneś znależć odpowiedź na swoje pytanie P.S. Po co ten obrazek? Edytowane przez wlodi dnia 02.03.2006 18:14:31 |
|
|
jantom |
Dodany dnia 02.03.2006 17:18:40
|
Weteran Postów: 3460 Pomógł: 123 Data rejestracji: 31.03.2005 20:10 |
Czy to o to chodzi? @wlodi - jaki obrazek? Niczego tu nie widzę... Edytowane przez jantom dnia 02.03.2006 17:19:25 |
|
|
SebaZ |
Dodany dnia 02.03.2006 18:11:05
|
Zaawansowany Postów: 1598 Pomógł: 2 Data rejestracji: 10.11.2004 22:39 |
@wlodi link który podałeś: - nie działa bo jest źle podany - jest to ten sam artykuł co na extreme @paolo copia a czego ty tam nie rozumiesz? Zadawanie pytań na forum to nie jest prawo, to jest przywilej, którego każdy może być pozbawiony jeżeli nie będzie umiał z niego korzystać. Nie wymagaj więc natychmiastowej odpowiedzi.
|
|
|
wlodi |
Dodany dnia 02.03.2006 18:14:00
|
Bywalec Postów: 765 Ostrzeżeń: 1 Data rejestracji: 16.09.2005 23:50 Złamana licencja |
@SebaZ-link działa a jak komus nie działa to podaje www.webmer.pl @jantom-paolo copia dodał/a następującą grafikę: http://www.php-fu...353%5D.jpg |
|
|
czarkowsky |
Dodany dnia 02.03.2006 23:06:14
|
Początkujący Postów: 110 Ostrzeżeń: 3 Data rejestracji: 24.02.2006 11:26 |
wielkie dzięki, że zainteresowaliście się tematem!!! jeśli chodzi o wyjaśnienie funkcji mam na myśli np. fragment z function render_article (czyli po naszenu wygląd artykułu): napisałem już stronę w htmlu zanim dowiedziałem się o fusionie. (z html-em i arkuszami stylów daje sobie radę, ale jak widzicie gorzej z php.) teraz chciałbym dostosować thema do opracowanego przeze mnie wyglądu. rozumiem oczywiście to, co podał mi jantom - i to rzeczywiście można znaleźć na stronach. ale gdy chcę inaczej (czytaj: w innym miejscu, w innej tabeli, w innej komórce...) rozmieścić na stronie, np. autora artykułu, datę jego napisania, a jeszcze np. gdzie indziej w stosunku do oryginalnego thema uaktywnić jego wydrukowanie muszę wiedzieć, która część skryptu za co odpowiada, aby przenieść go w całości w inną komórkę. jednym słowem chciałbym wiedzieć, które części kodu danych funkcji są odpowiedzialne za poszczególne jej składniki. jestem w tym thema'cie nowicjuszem, więc oświećcie mnie, jeśli zły jest mój tok myślenia. odnośnie zdjęcia: cms to moje inicjały. przerobiłem niedawno tę fotkę, a tu wstawiłem w formie "uśmieszka". no cóż, u mnie również nie można jej zobaczyć pomimo dostosowania jej formatu i wielkości do zalecanych. czy ktoś wie dlaczego u jednych go widać, a u innych jest tylko napis obrazek? będę bardzo wdzięczny za rozwinięcie jeszcze raz tematu tych funkcji i ich szczegółów!!! no chyba, że jestem zupełnie na złym tropie. być może należałoby to wstawić jako nowy temat, ale o tym niech zdecydują moderatorzy. gorąco pozdrawiam!!! |
|
Przejdź do forum: |