Zobacz temat
formatowanie: theme, czy css?
|
|
czarkowsky |
Dodany dnia 26.02.2006 14:50:32
|
Początkujący Postów: 110 Ostrzeżeń: 3 Data rejestracji: 24.02.2006 11:26 |
wziąłem się za modyfikację skóry no i na początek mam pytanie: -czy mogę przenieść wszelkie informacje dotyczące formatowania z pliku theme.php do arkusza stylów? mam na myśli m.in takie dane jak wszelkie marginesy, odległości, długości i szerokości, okreslenie tła itp. widzę bowiem, że czasami te wartości są określone w themie, innym zas razem w pliku css. czy obowiązuje tutaj jakaś zasada (np. chodzi o niektóre przeglądarki, lub sam sposób działania cms-a, a może o php, który to język znam jeszcze bardzo słabo)? nauczyłem się w html-u/xhtml-u przenosić wszystko co dotyczy formatowania do arkuszy stylów. czy to zły nawyk w przypadku cms-a lub php? pozdrawiam wszystkich! |
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 25.11.2024 11:34:32
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost | |
jantom |
Dodany dnia 26.02.2006 15:15:38
|
Weteran Postów: 3460 Pomógł: 123 Data rejestracji: 31.03.2005 20:10 |
Wszelkie info dotyczące formatowania umieszczaj w pliku css. W theme.php umieszczasz jedynie podstawowe informacje dotyczące wyglądu strony (cały układ paneli, newsów), omawiając ich wygląd w pliku css. Jedynymi informacjami, jakie powinieneś umieścić w pliku theme.php to Odnośnie twego nawyku, to jest on bardzo dobry i praktyczny. |
|
Przejdź do forum: |