Zobacz temat
Zabezpieczenie serwera przed włamaniem
|
|
Zbigniew@ |
Dodany dnia 25.01.2023 21:13:37
|
Początkujący Postów: 135 Pomógł: 13 v9.03.80 Data rejestracji: 07.03.2021 11:36 |
Zazwyczaj w PHP Fusion wszystkie katalogi są zabezpieczone pustymi plikami index PHP. Jeśli ktoś utworzy własny również może tak zabezpieczyć. Oczywiście możecie dodać przeprosiny iż utrudniacie grzebanie po waszym serwerze. Uwaga nie mam namyśli katalogów do których maja mięć dostęp roboty przeglądarek .Ale katalogi w których przechowujecie jakieś pliki do których nie chcieli byście aby nikt nie powołany miał dostęp.Na przykład katalog downolade z programami . Albo jakaś szkoła czy przedszkole do katalogu z zdjęciami dzieci . Jeśli ktoś chce odstraszać wścibskich może skorzystać z przekierowania . Na mój katalog na mojej stronie . Należy do katalogu który chcecie chronić wstawić plik index PHP . z takim przekierowaniem . To jest oczywiście dopiero pomysł czekam na propozycje . Z jakiegoś powodu nie mogę połączyć 2 funkcji jedna do sprawdzenia pod linkiem który wstawiłem a druga miała być przekierowanie na stronę policja.Ale to jest do rozwiązania.Również można poinformować na jaką stronę było włamanie. Adres można sobie modyfikować może być z rozszerzeniem PHP lub bez. Adres do przekierowania może wyglądać np. tak. |
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 24.11.2024 15:24:12
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost |
Przejdź do forum: |