Zobacz temat
Meta: descriptions w artykułach i newsach.
|
|
Zbigniew@ |
Dodany dnia 04.07.2021 15:02:10
|
Początkujący Postów: 135 Pomógł: 13 v9.03.80 Data rejestracji: 07.03.2021 11:36 |
Chciałem prosić , o zmodyfikowanie lub pomoc tego skryptu . Na wzór z tematu dla V7https://www.php-f...d_id=23862 Wstawienie tego skryptu w skórce powodował wyświetlanie w newsach ,poprawnego opisu newsa czy artykułu. Co prawda obecnie v9 generuje poprawnie słowa kluczowe ,ale nie jest przeznaczony dla wyszukiwarki google. Nie tylko niema żadnego wpływu na indeksowanie stron ,ale również użytkownicy tego opisu nie zobaczą w wyszukiwarkach.Myślę iż niema potrzeby więcej na ten temat pisać. Moim zdaniem również i w V9 istnieje taka możliwość ,niestety jedynie dla artykułów i newsów. wystarczy sklonować pliki w katalogu themes/templates/ plik footer.php oraz layout.php. Następnie nadać im własne nazwy .Ja dałem takie nazwy newsfooter.php oraz newslayout.php. W nowym pliku newsfooter.php należy zmienić link z layout.php na newslayout.php. Następnie w pliku newslayout.php, należało by usunąć część skryptu odpowiadającego za descriptions. I wstawić zmodyfikowany skrypt dla v9. Jeśli ktoś chciał by zmienić opis dla artykułów i newsów na inny jak opis całej witryny to tu jest gotowe rozwiązanie .Wystarczy w pliku 1nw.php wstawić własny opis , można dodać jeszcze inne tagi.Niestety to rozwiązanie daje jednakowe opisy dla wszystkich newsów. PW od moderatora:
Zbigniew@ dodał/a następującą plik:
Edytowane przez Zbigniew@ dnia 11.07.2021 12:52:37 |
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 24.11.2024 17:48:10
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost |
Przejdź do forum: |