ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 17

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » PHP-Fusion v5.00-v6.01 Support » Błędy i korekty
 Drukuj temat
Błąd w odczytaniu artykułu
hajle
Witam mam problem z odczytywaniem Artykułów a mianowice po stworzeniu Kategori iw po wpisaniu do niego artykułu wszystko jest dobrze. Gdy próbuje otowrzyć artykuł wchodząc Artykuły / Kategoria / Krótki opis / Artykuł <--- i w tym momencie gdy chce odtworzyć wywala mi błąd:

Fatal error: Call to undefined function: render_article() in /var/www/sites/yoyo.pl/r/a/radiomaria/readarticle.php on line 47

Z góry dziękuje jeśli znajde tu odpowiedź na mój błąd.

www.maria-now.go.pl
Wścibski Gość
Dodany dnia 25.11.2024 10:33:42
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
crasch
Podaj adres strony to zobaczymy Wink.

pozdro
..i to by było na tyle.
28 listopada 2006

hajle
Adres strony:

http://www.radiom...

www.maria-now.go.pl
crasch
Ależ ona długo sie wczytywała ;]. Na początek nadgraj plik readarticle.php. Nawet nie chce mi sie do artykułów wchodzić - to chyba by mi rok zajęło Wink. Tak więc zrób to co Ci napisałem i napisz jakie efekty.

pozdro
..i to by było na tyle.
28 listopada 2006

hajle
Nadpisałem readarticle.php. ale nic to nie pomogło ściagnąłem nawet nowe pliki css ale to też nic nie pomogło.

Niestety jeszcze nie jestem na tyle zdolny żeby odrazu kupić sobie serwer Pfft próbowałem tez założyć php fusion na 60free.ovh.org ale nie wychodziło mi więc znalazłem yoyo.pl żółwi serwer Wink

www.maria-now.go.pl
SebaZ
bedą żadne efekty bo na pierwszy rzut oka widac ze brak jest skórki na serwerze a razcej jest niekompletna, ponieważ w pliku theme.php nie jest zdefiniowana funkcja render_article i to cały problem

a co do ładowania sie strony to masakra - weź se serwr zmień bo nikt na ta strone nie wejdzie
Zadawanie pytań na forum to nie jest prawo, to jest przywilej, którego każdy może być pozbawiony jeżeli nie będzie umiał z niego korzystać. Nie wymagaj więc natychmiastowej odpowiedzi.

hajle
SebaZ masz racje ! bo zmieniałem funkcja render_article ale potrzebowałem zmienić tą funkcje dla nie jakiego działu Premiera Sad Jeśli zmienie na orginalną funkcje to z koleji Dział Premiery nie będzie mi działał Sad

Jeśli macie jakies inne rozwiąznie to będe wdzięczny jeśli nie no to cóż będe musiał wybrać.

Dzięki za zaintersowanie i chcęci już doszedłem do problemu już jest wszystko w porządku

Php Fusion nie inaczej bo jest Git
Edytowane przez hajle dnia 21.02.2006 20:24:45

www.maria-now.go.pl
Pieka
hajle napisał/a:
SebaZ masz racje ! bo zmieniałem funkcja render_article ale potrzebowałem zmienić tą funkcje dla nie jakiego działu Premiera Sad Jeśli zmienie na orginalną funkcje to z koleji Dział Premiery nie będzie mi działał Sad

Jeśli macie jakies inne rozwiąznie to będe wdzięczny jeśli nie no to cóż będe musiał wybrać.

Dzięki za zaintersowanie i chcęci już doszedłem do problemu już jest wszystko w porządku

Php Fusion nie inaczej bo jest Git

Ty nie masz zmieniac istniejacej "funkcji", tylko ja skopiowac, przerobic i dodac.
Czytales install tego moda?
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
SebaZ
nazwa funkcji to moze byc jaka sie chce (ale w miarach razsądku) i nie musisz zmieniać oryginalnej render_article - wystarczy skopiować jak pieka pisze i dac nazw np. render-premiery czy jakoś tak - potem pozmieniać odwołanai do niej
Zadawanie pytań na forum to nie jest prawo, to jest przywilej, którego każdy może być pozbawiony jeżeli nie będzie umiał z niego korzystać. Nie wymagaj więc natychmiastowej odpowiedzi.

hajle

Tak przeczytałem ale dopiero za drugim razem zrozumiałem że trzeba poniżej funkcji (function render_article) wkleić funkcje premiery (function render_premier) a nie zamieniać je ze sobą.

Już napisałem że wszystko jest już w porządku. Nie była to winna techniczna tylko moja na usprawiedliwienie to za bardzo się rozpędziałem bo naprawde fusion jest rzeczą dobrą i sprawną więć leciałem szybko szybko no i się zatrzymałem na tym błędzie w moim wykonaniu Już wszytsko działa Premiery i Artykuły.

Pozdrawiam

www.maria-now.go.pl
Pieka
hajle napisał/a:

Tak przeczytałem ale dopiero za drugim razem zrozumiałem że trzeba poniżej funkcji (function render_article) wkleić funkcje premiery (function render_premier) a nie zamieniać je ze sobą.

Już napisałem że wszystko jest już w porządku. Nie była to winna techniczna tylko moja na usprawiedliwienie to za bardzo się rozpędziałem bo naprawde fusion jest rzeczą dobrą i sprawną więć leciałem szybko szybko no i się zatrzymałem na tym błędzie w moim wykonaniu Już wszytsko działa Premiery i Artykuły.

Pozdrawiam

Najwazniejsze, ze wszystko dziala Smile
Zamykam.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl